Skinnet - Ateam 2-4 (1-2)

Efter senaste matchen med ett bra spel i andra halvlek var frågan om Ateam kunde bygga vidare på detta. Svaret på frågan blev nej, då motståndarna stod upp bra och visade sig vara en svår nöt att knäcka! Blir därför en likgiltig rapport, som matchen i övrigt...


1:a halvlek
Med en perfekt matta och fint väder trodde man inledningsvis att Ateam skulle bjuda på skönspel. Från och till fanns det intentioner som tydde på detta, men det saknades något i sista tredjedelen. Ändå var det Ateam som tog ledningen. Med en fint slagen hörna från Sebbe som Slaktarn missade precis med knoppen, stod Wahlbom fri på bortre och nickade in 0-1 med sin näsa. Skinnet tilläts äga lite boll och Nicke fick göra en fin fotparad, men Ateam var som vanligt farliga då man ställde om snabbt. 0-2 kom därför på detta sätt då Cap bytte kant snyggt och Holm avslutade med ett okej skott. Något tveksamt av målvakten i Skinnet, men bra av CH att ta skott. Även Nicke hade efter detta ett olyckligt ingripande för oss då motståndarnas Crouch (fick iofs på ett bra skott) långsköt, som Nicke tappade, med efterföljande mål på returen. 1-2 i en ganska trist första halvlek, men ända rättvist då de röda ägt mest av spelet.


2:a halvlek
I andra halvlek fortsatte det trubbiga spelet. Mycket ställningskrig, men ändå endel chanser för Ateam. Wahlbom hade ett vänsterskott som slank utanför, samt ett farligt högerskott. Strand, Holm och Calle försökte men utan att lyckas. Skinnet fick därför luft under vingarna då matchen fortfarande levde, och gick framåt. Man skapde en farlighet vid ett inlägg, men inget mål denna gång. Spiken i kistan kom istället då Strand hittade rätt med en rejäl vrist, 1-3. Skinnet vek ner sig och 1-4 kom på ett distansskott av Pecka. Efter detta hann dagens motståndare reducera, men ledningen var aldrig i fara.


Sammanfattning
Dagsverke i en småtrist match. 2-4 utan något större darr på manschetten. Nog så...

Publik
9 betalande. Frågan är om vi haft mer hemmafans, 7 stycken.

Målskyttar
Wahlbom 1
Holm 1
Strand 1
Pecka 1

Domarinsats
Snackpåse som ändå har koll på en snäll match. Får ett mindre raseriutbrott på Cap för hans dragningar i händer och tröja enligt honom. Dock blundar han för när det rycks i Pecka...

Betyg
Svårt att sätta betyg idag. Slaktarn springer mycket, liksom Cap. Ribben är helt ok bakåt och W framåt.
Pecka OOO - Bästa tvåväggsspelaren. God arbetsinsats, vilket lönar sig med ett mål.
Strand OO - Distinkt avslut vid hans mål och bra hörna vid 0-1. Jobbar hårdare en tidigare.
Holm O - Ett mål och två assist säger CH efter matchen. Det primeras av mig, då han är mer involverad i anfallsspelet än tidigare matcher. Kunde blivit ytterligare ett mål och en assist om skärpan funnits, men bra insats av CH.
Matchens frågetecken
Strand hade bra kvalité på hörnorna. Men den i andra halvlek, vad hände där Sebbe? Försökte du göra mål eller siktade du mot en Bagdad-spelare...
Matchens utropstecken
Motståndet är bättre i denna serie. Kan konstateras efter fem omgånger...


Hört efter matchen
Glömde flaskstället och flaskorna efter matchen (Kom på det vid bilen, men gick inte tillbaka. Räknar med att Babylon lånar dem :P) Tar på mig ansvaret och införskaffar därför nya till nästa match. Hoppas på det sättet slippa domarkostnaden för en tid framöver :-) Tror att spelet kan höjas med bättre flaskor.
Nedan följer bolliga/skytteliga efter fem spelade matcher.
Bolliga:

Pecka 8
Strand 5
Cap 5
Slaktarn 4
Calle A 3
Johan 2
Holm 2
Wahlbom 1

Skytteliga:

Strand 5
Pecka 3
Calle A 2
Holm 2
Wahlbom 2
Johan 1
Slaktarn 1
Cap 1


/W.

Startuppställning


Nicke

Slaktarn - Ribben

Cap - Pecka - Holm

Strand


Avbytare:

Daven
W
Calle Andersson


/W.

Anmälan till match


Måndagsmatch mot Skinnet. Samling 17.15, match 17.45 på plan 5. Anmäl er snarast.


/ W.



GM bjuder in till diskussion

Hej!
Det har diskuterats en del om antalet spelare i matchtruppen. Max är 11 spelare i truppen, vår trupp har i år innehållit 10 spelare dvs 3 avbytare. Några spelare i A-team har framfört kritik och tyckt att det är för mycket med 3 avbytare då man menar på att man knappt får spela och man blir inte trött. Jag personligen drabbas ju inte av det då jag alltid spelar 60 min och inte riktigt bryr mig om det står 1 eller 4 avbytare vid sidan av.
Min tanke är att ni får framföra era åsikter i kommentarerna och försöka enas om ett antal som ni tycker är bra och tillfredställande! Jag är nöjd så länge alla orkar spela med en bra kvalité och inte skiter i det defensiva jobbet osv. Varsågoda och tyck till!
/GM

Ateam - Börjes Brygga 3-1 (0-1)

Efter tre raka vinster väntade en tuff match mot Börjes Brygga. Ett lag bestående av yngre förmågor som vad jag förstått vann serien förra året. Då spelet inte stämmt för Ateam fanns en rad frågetecken som skulle rätas ut till utropstecken efter matchen...
1:a halvlek
Tillskillnad från förra matchen inleder inte Ateam med något skönspel. Man har svårt att få igång något anfallsspel och bollen rullas mest i backlinjen. Löpningarna framåt lyser med sin frånvaro och motståndarna får ta tag i taktpinnen. Därför kommer inte 0-1 till motståndarna helt ologiskt. Efter ett inlägg där W släpper sin markering får deras forward på en perfekt nick som Nicke (tror ska gå utanför?) inte kan rädda. Bra gjort av deras forward, men tveksamt back/målvaktsspel. Ändå behåller Ateam ett lugn och tar så sakteliga över matchen. Via en farlig frispark från nämnde W och retur från Holm räddar motståndarmålvakten med bravur. Trycket ökar och Ateam radar upp chanser via Strand, Pecka och co utan att lyckas spräcka nollan. 0-1 i paus.
2:a halvlek
Andra halvlek inleder där första slutar. (Även om Börjes Brygga är av annan åsikt, hmm :P) Hörna på hörna avlöses utan resultat till en början. Ändå är det på en sådan som kvitteringen sker. Johan avslutar, målvakten lämnar retur, och Strand agerar sedan måltjuv. Rättvist 1-1. Därefter tryter orken hos Börjes och vi radar upp chanser. Strand missar öppet läge efter frisparksvariant med W och Peckas återkommande långskott avvärjes av en storspelande motståndarmålvakt. Med fem minuter kvar kommer dock avgörandet. Cap spelar en framåtrusande Klas Ingesson, förlåt Calle Andersson som distansskjuter in 2-1. Jubel hos de röda. Som brev på posten kommer även 3-1:an då motståndarna vikit ner sig. Detta gör Johan efter fint anfall från W, Cap och Lill-Björne. 3-1 blir slutresultatet.
Sammanfattning
En chansrik match där motståndarna inte orkar sträckan ut. Vi dominerar den senare hälften av första och även andra halvlek. Tyvärr är vi något ineffektiva, men som jag nämnt tidigare gör motståndarnas målvakt en bra match. 3-1 är siffor som kunde varit större och vi kan vara nöjda med vår bästa match för säsongen!
Publik
39 betalande. Trevligt publiklag Börjes Brygga, credd för det. Vi har dock inte förtjänat någon publik efter trubbigt spel, men snart blir det ändring på detta.
Målskyttar
Strand 1
Johan 1
Calle A 1
Domarinsats
Roger är bra som vanligt. Endel i vårt lag ropar på straff för hands vid ett flertal tillfällen, men istället för att stinsa gör han rätt enligt mig och friar. Får han CL-finalen på lördag?
Betyg
Alla gör stabila insatser. Calle A och Ribben är precis i närheten av bollar, men dessa får suga i sig segerns sötma ytterligare.
OOO - Cap. Stortrivs (ironi) på backplats. Gör ett fantastiskt arbete och sliter över hela banan. Bra passningar, dribblingar och framspelningar. Dominant.
OO - Johan. Slående lik vår skidstjärna http://www.marcushellner.se/ till utseende. Om lungkapaciteten är densamma kan ifrågasättas, men känsliga fötter finns här. Inblandad i första målet och iskallt avslut vid tredje.
O - Wahlbom. Frågade CH vilka som vara värda en boll efteråt. Holm svarade att han tyckte jag var bra. Nog så för mitt ego. Deltar mycket i det offensiva spelet trots en backplats och är farlig på de fasta situationerna. Snurrar upp motståndarna flera gånger om, och bollen blir lika kladdig som en tonårstjej efter ett besök i Musfällan.
Matchens frågetecken
Hör snarare till efterspelet, men de unga grabbarna har likt oss en sida där man kan följa sina kämpar. På sant Arne Hegefors manér har man fått Ateam till A-Teens. Den tar vi lätt om Strand får vara Dhani och Cap Amit :-) Det som förbryllar oss i deras referat om måndagens match http://www.laget.se/BBBK/24733-nyhetsarkiv-item-1756322.html är ändå beskrivningen av oss som ett aktivt elitspelande handbollslag. Det var en herrans massa vin- respektive ölflaskor sedan Pecka, Ribben och Wahlbom dominerade Ånestad och Kungsbergshallen...
Matchens utropstecken
Målvaktsspelet i motståndarlaget höll hög klass, då han hindrade oss från påhälsning ett flertal gånger. Även om killen inte såg ut att vara tränad i Ravellis målvaktsskola gjorde han det man behöver, räddade bollarna.
Hört efter matchen
Är inte helt hundra på vad som sades exakt, men Cap och Ribben hade en rad diskussioner under matchen. Cap påtalar för Ribben att som back skall man backa ut när Nicke har bollen, och göra sig spelbar för att sedan transportera den vidare. Ribben svarar Ja till Cap, men säger till Nicke?! "jag kan backa ut, men jag vill fan inte ha bollen". Show Ribben!
Dålig respons rörande Champions League och fotbollsspelande. Svara nedan om intresse finns!
/W.
Då jag inte är någon van bloggare av Bella Löwengrips klass (I vår kompiskrets säger vi Bella) har jag svårt med layouten. Hoppas ni har överseende med detta.
Efter tre raka vinster väntade en tuff match mot Börjes Brygga. Ett lag bestående av yngre förmågor som vad jag förstått vann serien förra året. Då spelet inte stämmt för Ateam fanns en rad frågetecken som skulle rätas ut till utropstecken efter matchen...
1:a halvlek
Tillskillnad från förra matchen inleder inte Ateam med något skönspel. Man har svårt att få igång något anfallsspel och bollen rullas mest i backlinjen. Löpningarna framåt lyser med sin frånvaro och motståndarna får ta tag i taktpinnen. Därför kommer inte 0-1 till motståndarna helt ologiskt. Efter ett inlägg där W släpper sin markering får deras forward på en perfekt nick som Nicke (tror ska gå utanför?) inte kan rädda. Bra gjort av deras forward, men tveksamt back/målvaktsspel. Ändå behåller Ateam ett lugn och tar så sakteliga över matchen. Via en farlig frispark från nämnde W och retur från Holm räddar motståndarmålvakten med bravur. Trycket ökar och Ateam radar upp chanser via Strand, Pecka och co utan att lyckas spräcka nollan. 0-1 i paus.
2:a halvlek
Andra halvlek inleder där första slutar. (Även om Börjes Brygga är av annan åsikt, hmm :P) Hörna på hörna avlöses utan resultat till en början. Ändå är det på en sådan som kvitteringen sker. Johan avslutar, målvakten lämnar retur, och Strand agerar sedan måltjuv. Rättvist 1-1. Därefter tryter orken hos Börjes och vi radar upp chanser. Strand missar öppet läge efter frisparksvariant med W och Peckas återkommande långskott avvärjes av en storspelande motståndarmålvakt. Med fem minuter kvar kommer dock avgörandet. Cap spelar en framåtrusande Klas Ingesson, förlåt Calle Andersson som distansskjuter in 2-1. Jubel hos de röda. Som brev på posten kommer även 3-1:an då motståndarna vikit ner sig. Detta gör Johan efter fint anfall från W, Cap och Lill-Björne. 3-1 blir slutresultatet.
Sammanfattning
En chansrik match där motståndarna inte orkar sträckan ut. Vi dominerar den senare hälften av första och även andra halvlek. Tyvärr är vi något ineffektiva, men som jag nämnt tidigare gör motståndarnas målvakt en bra match. 3-1 är siffor som kunde varit större och vi kan vara nöjda med vår bästa match för säsongen!
Publik
39 betalande. Trevligt publiklag Börjes Brygga, credd för det. Vi har dock inte förtjänat någon publik efter trubbigt spel, men snart blir det ändring på detta.
Målskyttar
Strand 1
Johan 1
Calle A 1
Domarinsats
Roger är bra som vanligt. Endel i vårt lag ropar på straff för hands vid ett flertal tillfällen, men istället för att stinsa gör han rätt enligt mig och friar. Får han CL-finalen på lördag?


Betyg
Alla gör stabila insatser. Calle A och Ribben är precis i närheten av bollar, men dessa får suga i sig segerns sötma ytterligare.
OOO - Cap. Stortrivs (ironi) på backplats. Gör ett fantastiskt arbete och sliter över hela banan. Bra passningar, dribblingar och framspelningar. Dominant.
OO - Johan. Slående lik vår skidstjärna http://www.marcushellner.se/ till utseende. Om lungkapaciteten är densamma kan ifrågasättas, men känsliga fötter finns här. Inblandad i första målet och iskallt avslut vid tredje.
O - Wahlbom. Frågade CH vilka som vara värda en boll efteråt. Holm svarade att han tyckte jag var bra. Nog så för mitt ego. Deltar mycket i det offensiva spelet trots en backplats och är farlig på de fasta situationerna. Snurrar upp motståndarna flera gånger om, och bollen blir lika kladdig som en tonårstjej efter ett besök i Musfällan.
Matchens frågetecken
Hör snarare till efterspelet, men de unga grabbarna har likt oss en sida där man kan följa sina kämpar. På sant Arne Hegefors manér har man fått Ateam till A-Teens. Den tar vi lätt om Strand får vara Dhani och Cap Amit :-) Det som förbryllar oss i deras referat om måndagens match http://www.laget.se/BBBK/24733-nyhetsarkiv-item-1756322.html är ändå beskrivningen av oss som ett aktivt elitspelande handbollslag. Det var en herrans massa vin- respektive ölflaskor sedan Pecka, Ribben och Wahlbom dominerade Ånestad och Kungsbergshallen...
Matchens utropstecken
Målvaktsspelet i motståndarlaget höll hög klass, då han hindrade oss från påhälsning ett flertal gånger. Även om killen inte såg ut att vara tränad i Ravellis målvaktsskola gjorde han det man behöver, räddade bollarna.


Hört efter matchen
Är inte helt hundra på vad som sades exakt, men Cap och Ribben hade en rad diskussioner under matchen. Cap påtalar för Ribben att som back skall man backa ut när Nicke har bollen, och göra sig spelbar för att sedan transportera den vidare. Ribben svarar Ja till Cap, men säger till Nicke?! "jag kan backa ut, men jag vill fan inte ha bollen". Show Ribben!
Dålig respons rörande Champions League och fotbollsspelande. Svara nedan om intresse finns!
/W.

Champions League

Lördagen den 28/5 spelas årets CL-final mellan Barcelona och United. Finns det intresse av att se den ihop med era lagkamrater skrivs det i kommentatorsfältet. Pecka står eventuellt för värdskapet, dryck medtages. För den som är intresserad kommer vi troligtvis att spela fotboll tidigare under dagen (Ljunkan eller Stångebro)... Hoppas ni dyker upp för att stötta spontanidrottandet! Är man som mig mer intresserad av den riktiga finalen följes FFC Turbine Potsdam - Lyon på torsdagskväll, med efterföljande utgång. Bara ringa mig om ni känner suget. Siktar på att skicka upp matchrapporten senare idag. Har fastnat i all underbar tennis... /W.

Startuppställning

Nicke
Ribben - Wahlbom
Holm - Pecka - Cap
Strand
Avbytare:
Lill-Björne
Calle A
Carleborn
Seriefinal. Nu kör vi!
/W.

Truppen

Morgondagens trupp:

Nicke
Oscar
Ribben
Cap
Pecka
Walle
Calle
Holm
Strand
Dessa 9 spelare kan börja ladda för toppmatchen imorgon mot Börjes Brygga. Unga killar som vann serien förra året.

Toppmöte

Dags för toppmöte mot Börjes Brygga den 23/5. Samling 17.15, match 17.45 på plan 3. Anmäl er snarast.
/W.

Laguppställning

Nicke
Ribben - Slaktarn
W - Pecka - Cap
Strand
Avbytare:
Daven
Calle A
Björne

Truppen mot Räddningstjänsten

Saml 18,30
Nicke
Sebbe
Cap
Walle
Ribben
Slaktarn
Daven
Pecka
Calle
Björne

Vem tar domaren? vem tar västar?
Vem har handskarna?


Bolliga/Skytteliga efter tre omgångar


Nedan följer en kort uppdatering hur säsongen sett ut rent statistikmässigt. Glöm inte att anmäla er till torsdagens match snarast.

Bolliga:

Pecka 5
Slaktarn 4
Strand 3
Calle A 3
Cap 2
Holm 1

Skytteliga:

Strand 3
Pecka 2 
Cap
Slaktarn
Wahlbom 
Holm
Calle A

/W.


Anmälan till match

Räddningstjänsten imorgon kl 19 plan 5, samling 17,30.
Vi måste hyra västar då vi är bortalag!
Anmäl er snarast!
/GM

Ateam - Valla BK 5-3 (3-2)

 

Tredje omgången och för motståndet stod Valla BK. Ett lag bestående av Intersport-killar som inlett serien med en vinst och en förlust. Ateam kom till start med ordinarie lag, med undantag för Nicke som saknades i målet. Ersättare var den tidigare handbollsmålvakten Marcus Andersson. Ateam hade chans att ta sin tredje raka vinst.

1:a halvlek

De rödklädda inledde matchen i ett vansinnigt tempo. Man satte hög press och vann de flesta närkamperna. Sebbe rann igenom det något ihåliga Valla-försvaret och avslutade kyligt, både en och två gånger. Det syntes att han slipat avslut den senaste veckan, då båda målen var klassavslut i nättaket. För ett ögonblick påminde Sebbe om en vit Thierry Henry och 2-0 gav Ateam en behaglig ledning. Efter detta växte Valla in i matchen. Ateam slog tyvärr av på tempot och det medförde att motståndarna kunde reducera och kvittera på två otagbara skott för Macke. Innan paus hann dock Ateam göra en ballja. Efter samspel Holm, Wahlbom och en tilltrasslade situation med motståndarnas målvakt kom bollen fram till Calle Andersson som distinkt sköt in 3-2. Ledning i paus och lite arbetsro för Ateam.

2:a halvlek

Om första halvlek inleddes med forcering framåt var början av andra lugnare. Kampsituationer på mittplan uppstod mest och det var inte oväntat att något lag skulle dra på sig ett rött kort. Då Ateam vart det hetsiga laget i första, med varning på Ribben, Strand, Pecka?, kunde man lätt tror att det skulle tillfalla oss, men istället visades nummer 3 i motståndarlaget ut efter osportsligt uppträdande. Matchen öppnades på nytt upp, men isället för ytterligare ett Ateam-mål lyckades Valla via en luftboll och fummel kvittera. En viss oro uppstod i teamet då chans på chans avlöstes utan utdelning. W hade flera bra lägen, b.la. ett friläge som den duktiga motståndarmålvakten räddade. Även Sebbe, Pecka och Holm prövade lyckan utan att det resulterade i mål. Tillslut fick vi ändå in det viktiga 4-3 målet, då Sebbe via en långboll hittade Wahlboms huvud. Nicken var om än något trubbig, och via en jättebåge letade den sig in bakom motståndarnas målvakt. 5-3 och matchens sista mål stod firma Strand/Holm för där CH avslutade med stil bakom en chanslös målvakt.


Sammanfattning

Vi får direkt en drömstart med 2-0, men tappar därefter i intensitet. Därför straffas vi, då en slags bekvämlighet i laget sprider sig. I andra halvlek spelar vi en man mer och då skapar vi flera farliga avslutningslägen som vi bör sätta dit, men tyvärr saknas den sista skärpan i avsluten. Gårdagens match blir onödigt spännande och bör avgöras tidigare.


Publik

18 betalande. Klar toppnotering.


Målskyttar

Strand 2

Calle Andersson 1

Wahlbom 1

Holm 1

 

Domarinsats

Fruktansvärt skral för dagen. I första halvlek fick vi knappt någon frispark, i andra fick motståndarna uppleva detta. När Ribben reagerar rejält, då vet man att domaren har en tung dag. Howard Webb-klass, de vill säga mindre bra...


Betyg

Det var svårt att plussa för några spelare förutom Strand. Var inne på en boll till Ribben för hans inställning, men i och med att vi släppte tre bakåt får vi vänta med hans första bollar.

OOO - Strand. Två mål och två framspelningar. Klassavslut vid båda målen.

OO - Calle Andersson - Duktig i första halvlek då han gjorde motståndarnas tunnhårige flint inom loppet av två minuter. Snyggt avslut vid 3-2.

O - Holm. Målskytt efter fint anfall. Släppte bollen på en touch vilket gjorde det lätt för medspelarna.


Matchens frågetecken

Har Korpen någosin fått uppleva en "barca-klunga"? Om inte innan så igår. Efter ett konstigt domslut från domaren var Alves (Slaktarn), Xavi (Ribben) och Sergio B (W) framme för att påverka...Underbart!

 

Matchens utropstecken

Som vanligt gnälldes det av mig på domaren igår. Ribben påpekade detta och uppmanade att lägga fokus på spelet. Fem minuter senare efter ett domslut mot Ribben kommer psykbrytet. Ribben snackar till sig en varning då han ifrågasätter domaren likt Ashley Cole vid varje domslut...Kort för snack, hörde jag böter?:)


Hört efter matchen

Årets i särklass mest påfrestande motståndare snackar till sig ett rött kort. Efter matchen skall han citera regelboken. 1.14 in i klippet (på en i övrigt fantastisk film) kan man höra vad vi tycker om det... http://www.youtube.com/watch?v=pyMV4FRtilI&feature=related

 

Match på torsdag. Trupp kommer snart.

 

/W.


Startuppställning

Då GM är fullt upptagen, har jag efter kontakt med Cap valt att ta ut en startuppställning.

          Macke A

Slaktarn  -   Ribben

Holm - Pecka - Walle

          Strand

Avbytare:

Daven
Cap     (sen ankomst)
Calle A (sen ankomst) 

/W.


Truppen

Saml 18,30
Vem betalar domaren?
Truppen:
Marcus A
Ribben
Daven
Slaktarn
Calle
Pecka
Holm
Walle
Cap
Sebbe


Dags för match

Måndag kl 1900 samling 18,30
Valla bk står för motståndet

Anmäl ert deltagande! Jag ser ut att få problem o komma loss till matchen! någon som känner en keeper hör gärna av er då!

Ateam - IFK Nätet 4-3 (2-2)

Andra serimatchen för året och chans på tre nya poäng. För dagens motstånd stod IFK Nätet. Ett lag vi spelat 3-3 mot i Snedsparken. Tidan saknades återigen, vilket betydde att Calle A än en gång fick chansen efter sin fina insats senast. Tillbaka i laget och säsongspremiär var det för Daven.


1:a halvlek
Ateam inledde med samma 7:a som startade senast. Man försökte framåt, men hade svårt att skapa något konstruktivt till en början. Efter att Sebbe i närkamp fått en lite törn, hoppade Wahlbom in på topp. De var även den nämnde som fick den första jättechansen för de röda. Efter en perfekt boll från Pecka frispelades W, men för många tankar hann passera och han missade. Isället kom 1-0 efter en omställning då Pecka älgade iväg likt Yaya Toure och frispelade Sebbe som bara behövde peta in boll. En klassomställning som gjort herr Mourinho  avundsjuk och imponerad av det fina förarbete som Pecka stod för.
Efter detta mål slappnade Ateam av och detta visade sig bli sårbart. 1-1 sköt en fristående Nätetspelare inne i straffområdet och 1-2 gjorde en helt naken motståndare framför vårt mål. En ovanlig situation för den stabila lagmaskinen att släppa in två mål i en halvlek. Dock hann man måla innan paus. Efter att motståndaren legat på för trean med en rad hörnor, ställde Ateam om snabbt. W slog en precis långboll till Sebbe som avslutade i stolpens insida. Returen kom ut och Sebbe föll på en motståndares ben. Visst hjälpte Sebbe till, men kontakt fanns. Cap satte den följande straffen, 2-2 i halvtid.
2:a halvlek
Andra halvlek inleddes med mycket kamp. Så sakterliga började firma Cap/Pecka vinna mittfältsbollar, men den sista skärpan i passningarna saknades. Ändå var det just Pecka som låg bakom 3-2 målet då han via kraft tog sig förbi på vänsterkanten och slog ett inlägg som styrdes i mål av en Nätetspelare (Halvt mål till Cristiano Holm som störde). Nätet började att gå på knäna och Calle A hade ett gyllene läge att avgöra, men missade bollen efter fint kombinationsspel. Istället för 4-2 och avgjort kämpande sig Nätet till en 3-3 kvittering efter en tilltrasslad situation. Man var hungringa på en retur och offrades sig, vilket gav utdelning. När endast tre minuter återstod och Ateam flyttade upp sitt manskap hände något högst oväntat. Slaktarn tog tag i bollen runt mittplan, kikade upp mot straffområdet och skickade iväg ett inlägg. Bollen sökte sig mot bortre krysset och damp tillslut ner i nätmaskorna. Ett drömmål, avsiktligt..eller? Stora jubelscener utbröt där Slaktarn tog av sig tröjan och firade 4-3 som sedan blev matchens slutresultat.
Sammanfattning
En trubbig match där ett kryss enligt mig hade varit rättvist. Vi gör återigen en skral insats där vi mest spelar på kontring, med undantag för några minuter i andra. Att vi vinner beror på en individuell prestation, men vad är det man brukar säga, "att vinna när man spelar dåligt tyder på styrka"...
Publik
9 betalande

Målskyttar
Strand
Cap (Straff)
Självmål
Slaktarn


Domarinsats
Dagens domare gör en helt okej insats. Han missar endel inkast, men utdömer enligt mig en korrekt straff. Snudd på rött när Calle Andersson blev nedsparkad.
Betyg
Svårt denna match. Ingen är jätteframstående, men de nedan blir bollvinnare. För övrigt uppdaterar jag denna, samt skytteligan efter nästa omgång, då vi kommit en bit in i säsongen.

OOO - Pecka. Två målgivande passningar och kraftfullt spel på mittfältet. Trevlig tvåväggsspelare.
OO- Cap. Gör en riktigt bra arbetsinsats, samt mål på en säkert slagen straff.
O- Slaktarn. Man ska inte slänga sig med uttryck "att gör sitt livs", men detta var i högstagrad Slaktarn´s livs mål. Rykten går att fansen kommer skrika shooooot varje gång han har bollen nästa match. Bara målets betydelse är värt en boll då konkurrensen inte var mördande.


Matchens frågetecken
Vart är fjolårssäsongen spel? Tyvärr känns det som bortblåst. Från att vi varit Barca med rejält bolleinnehav till ett kontrande Real. Ser en rad punkter vi kan jobba med. Höja tempot i spelet, bland annat genom snabbare byten, koncentration i våra passningar/avslut samt mer inställning överlag...Fixar vi detta kan det bli en bra säsong.
Matchens utropstecken
Calle Andersson har varit i hetluften två matcher i rad. I förra uttryckte han sin förbannelse till en kortväxt spelare och i måndags till den korpulente backen/forwarden. "Jävla fetto" var visserligen inte innovativt, men härligt med den ungdomliga entusiasmen när Pecka, Strand och Nicke hållit låg profil.
Hört efter matchen
Många vill ha referatet så snabbt som möjligt. Har man en slavdrivare till chef som kommer runt halv 12, drar en Burger King och låter sina undersåtar slita är det tungt att hinna med detta...
Dubbelmatcher nästa vecka, ses då.
/W.

Truppen

Samling 17,15

Nicke
Pecka
Sebbe
Cap
Holm
Walle
Slaktarn
Daven
Ribben
Calle A


truppen

Nicke
Sebbe
Daven
Ribben
Slaktarn
Walle
Cap
Annell
Holm
Calle A

Samling 17,15
Walle tar du domaren? kommentera för att bekräfta

Truppen

Truppen till måndag!

1. Nicke
2. Sebbe
3. Slaktarn
4. Ribben
5. Slaktarn
6. Annell
7. Holm
8. Cap
9. Daven
10. C. Andersson

Samling 17:15

Walle tar du domaren? skriv en kommentar som bekräftelse

Anmälan till match mot IFK Nätet

Anmäl er så snart som möjligt! matchen är måndag, 17,45, plan 5!
samling 17.15!
Tja

Vasa Wailers - Ateam 0-2 (0-1)

Det har varit fullt upp de senaste dagarna varpå jag inte haft möjlighet att skriva om måndagens premiärmatch. Som nykomlingar i högsta divisionen fick vi en kalasstart på vår säsong med 3 friska poäng mot ett okej motstånd. Redovisningarna av våra matcher kommer se ut på samma sätt som tidigare (varför ändra på en succé). Bolligan är fortfarande kvar och ytterst ärofull att ta hem. Nytt för i år är dock en bedömning av domarens insats, då detta fenom att bedömma rättskipare är aktuellt runt om i fotbollsvärlden. Om ni saknar något eller vill att jag inför något annat, vänligen lämna förslag i komentatorsfälten. 

1:a halvlek
Med två spelare saknade (Tidan/Daven) kom vi till spel i säsongspremiären. Planerna var nypreparerade och påminde om golfgreenerna på St. Andrew (liten överdrift). Calle Andersson var för dagen inlånad och Vasa Wailers stod för motståndet. Matchen inleddes med två lag som kände på varandra. Ateam höll i taktpinnen, men saknade det sista för att måla. Strand (efter en underbar cross från Slaktarn), Holm och co. hade endel lägen, men lyckades inte överlista motståndarnas målvakt. Bakåt såg det stabilt ut, med Slaktarn, Ribben, Cap och Nicke. Endast ett farligt läge hade Wailers då man träffade kryssribbans översida på en kontring. Innan detta hade dock Pecka gjort 0-1. Med ett placerat skott i hörnet blev han premiärskytt denna säsong. 0-1 i paus. 


2:a halvlek
I andra skruvade Ateam upp tempot. Några fina anfallskombinationer förekom, men i allt för liten utsträckning. Wailers var inte ofarliga och stack upp på kontring. Efter en sådan tilldömdes man också en tveksam straff. Denna fantomräddade Nicke. Att detta blev en sen väckarklocka för Ateam visades då laget tog tag i match och därefter lyckades "döda" den. Calle A dribblade med bollen vid hörnflaggan, innan han framspelade Pecka som distinkt sköt in 0-2. Game set and match.

Sammanfattning
Efter en seg första halvlek där anfallssidan inte fick till det såg det bättre ut i andra. Pecka växte in i matchen efter lite kladd i första och blev tungan på vågen. 2 mål från mittfältsgeneralen var dagens facit. Bakåt spelade vi stabilt rakt igenom och därför vann vi matchen rättvist. Nice (avstod själv boll), Ribben och Cap förtjänar beröm utöver de som inte blev tilldelades bollar (se nedan).

Publik
3 betalande

Målskyttar
Pecka 2

Domarinsats
Dagens rättskipare var inte helt klippt värdelös...men dålig var han. Om vi förlorat, hade han varit syndabock för den oerhört tveksamma straffen som utdömdes. Cap blev hårt tilltagen, men detta uppfattades tvärtom. Tur att Nicke spikade igen. Att låta Martin Hansson dömma när Barcelon spelar är inte att rekommendera...

Betyg
OOO - Slaktarn
Likt en uppskruvad duracellkanin sprang Slaktarn upp och ner på plan under måndagens match. Han påminde om korsning mellan Alves och Mellberg, då han var en stor bidragande orsak till att vi höll nollan. Brytningar, nickar och även långbollar levererades. Det enda som saknades var ett mål. Att han sedan fick kramp, men ändå kom tillbaka är stort. Hatten av...

OO - Pecka
Två fina mål och som alltid en underbar arbetsinsats. Att han inte får tre beror på att kraven på denna storspelare är högre än på många andra. Navet i Ateam.

O - Calle Andersson
En gedigen arbetsinsats. Teddan tyckte han påminde om Klas Ingesson, fotbolls-, utseendemässigt och dialektalt. Fair enough säger jag. Låg bakom andra målet och gick in rejält i närkamperna. Vi hör av oss om du bli aktuell:-)


Matchens frågetecken
Tillhör matchen, men skedde innan då det äldre gardet från Korpen ville inkasseras 100 kronor för västuthyrning.
Givetvis fick vi slanta, men frågan är vart pengarna går? Pensionärerna lär satsa på degen på stavar, vuxenblöjor och tipspromenader...
Tillhör matchen men skedde innan, då det äldre gardet från Korpen ville inkassera 100 kronor för västuthyrning.
Givetvis fick vi slanta, men frågan är vart pengarna går? Pensionärerna lär satsa på degen på stavar, vuxenblöjor och tipspromenader...Hutlöst!


Matchens utropstecken
Nickes trevliga straffräddning. Smidigt nere på en distinkt slagen straff. Inte första gången han går rätt. Hörde jag straffspecialist a lá Gianluca Pagliuca.
Hört efter matchen
Strand jämförde sig med Torres. Riktigt så usel var du inte.
Ny match på måndag. Vi återkommer med information.
/W.




Start 7:an

Mv: Nicke
B: Ribben, Slaktarn
Mf: Cap, Holm, Annell
F: Sebbe

Bänk: W

Snedsparken 2011

Ett dåligt genrep betyder en bra premiär. Hoppas denna klyscha stämmer. För i helgen spelades årets turnering av Snedsparken och som vän av ordning vill jag meddela hur det slutade. 2 vinster, 2 förluster och 1 oavgjord var facit efter gårdagen. Spelet lämnade endel övrigt att önska, liksom hela arrangemanget. Det bästa med dagen var lunchen på Snoddas, samt Ribbens elegans i sitt svanhopp i sista matchen.

Nya tag imorgon, då seriepremiär stundar!


RSS 2.0