Ateam - IFK Nätet 4-3 (2-2)

Andra serimatchen för året och chans på tre nya poäng. För dagens motstånd stod IFK Nätet. Ett lag vi spelat 3-3 mot i Snedsparken. Tidan saknades återigen, vilket betydde att Calle A än en gång fick chansen efter sin fina insats senast. Tillbaka i laget och säsongspremiär var det för Daven.


1:a halvlek
Ateam inledde med samma 7:a som startade senast. Man försökte framåt, men hade svårt att skapa något konstruktivt till en början. Efter att Sebbe i närkamp fått en lite törn, hoppade Wahlbom in på topp. De var även den nämnde som fick den första jättechansen för de röda. Efter en perfekt boll från Pecka frispelades W, men för många tankar hann passera och han missade. Isället kom 1-0 efter en omställning då Pecka älgade iväg likt Yaya Toure och frispelade Sebbe som bara behövde peta in boll. En klassomställning som gjort herr Mourinho  avundsjuk och imponerad av det fina förarbete som Pecka stod för.
Efter detta mål slappnade Ateam av och detta visade sig bli sårbart. 1-1 sköt en fristående Nätetspelare inne i straffområdet och 1-2 gjorde en helt naken motståndare framför vårt mål. En ovanlig situation för den stabila lagmaskinen att släppa in två mål i en halvlek. Dock hann man måla innan paus. Efter att motståndaren legat på för trean med en rad hörnor, ställde Ateam om snabbt. W slog en precis långboll till Sebbe som avslutade i stolpens insida. Returen kom ut och Sebbe föll på en motståndares ben. Visst hjälpte Sebbe till, men kontakt fanns. Cap satte den följande straffen, 2-2 i halvtid.
2:a halvlek
Andra halvlek inleddes med mycket kamp. Så sakterliga började firma Cap/Pecka vinna mittfältsbollar, men den sista skärpan i passningarna saknades. Ändå var det just Pecka som låg bakom 3-2 målet då han via kraft tog sig förbi på vänsterkanten och slog ett inlägg som styrdes i mål av en Nätetspelare (Halvt mål till Cristiano Holm som störde). Nätet började att gå på knäna och Calle A hade ett gyllene läge att avgöra, men missade bollen efter fint kombinationsspel. Istället för 4-2 och avgjort kämpande sig Nätet till en 3-3 kvittering efter en tilltrasslad situation. Man var hungringa på en retur och offrades sig, vilket gav utdelning. När endast tre minuter återstod och Ateam flyttade upp sitt manskap hände något högst oväntat. Slaktarn tog tag i bollen runt mittplan, kikade upp mot straffområdet och skickade iväg ett inlägg. Bollen sökte sig mot bortre krysset och damp tillslut ner i nätmaskorna. Ett drömmål, avsiktligt..eller? Stora jubelscener utbröt där Slaktarn tog av sig tröjan och firade 4-3 som sedan blev matchens slutresultat.
Sammanfattning
En trubbig match där ett kryss enligt mig hade varit rättvist. Vi gör återigen en skral insats där vi mest spelar på kontring, med undantag för några minuter i andra. Att vi vinner beror på en individuell prestation, men vad är det man brukar säga, "att vinna när man spelar dåligt tyder på styrka"...
Publik
9 betalande

Målskyttar
Strand
Cap (Straff)
Självmål
Slaktarn


Domarinsats
Dagens domare gör en helt okej insats. Han missar endel inkast, men utdömer enligt mig en korrekt straff. Snudd på rött när Calle Andersson blev nedsparkad.
Betyg
Svårt denna match. Ingen är jätteframstående, men de nedan blir bollvinnare. För övrigt uppdaterar jag denna, samt skytteligan efter nästa omgång, då vi kommit en bit in i säsongen.

OOO - Pecka. Två målgivande passningar och kraftfullt spel på mittfältet. Trevlig tvåväggsspelare.
OO- Cap. Gör en riktigt bra arbetsinsats, samt mål på en säkert slagen straff.
O- Slaktarn. Man ska inte slänga sig med uttryck "att gör sitt livs", men detta var i högstagrad Slaktarn´s livs mål. Rykten går att fansen kommer skrika shooooot varje gång han har bollen nästa match. Bara målets betydelse är värt en boll då konkurrensen inte var mördande.


Matchens frågetecken
Vart är fjolårssäsongen spel? Tyvärr känns det som bortblåst. Från att vi varit Barca med rejält bolleinnehav till ett kontrande Real. Ser en rad punkter vi kan jobba med. Höja tempot i spelet, bland annat genom snabbare byten, koncentration i våra passningar/avslut samt mer inställning överlag...Fixar vi detta kan det bli en bra säsong.
Matchens utropstecken
Calle Andersson har varit i hetluften två matcher i rad. I förra uttryckte han sin förbannelse till en kortväxt spelare och i måndags till den korpulente backen/forwarden. "Jävla fetto" var visserligen inte innovativt, men härligt med den ungdomliga entusiasmen när Pecka, Strand och Nicke hållit låg profil.
Hört efter matchen
Många vill ha referatet så snabbt som möjligt. Har man en slavdrivare till chef som kommer runt halv 12, drar en Burger King och låter sina undersåtar slita är det tungt att hinna med detta...
Dubbelmatcher nästa vecka, ses då.
/W.

Kommentarer
Postat av: Ribben

Bra skrivet, hoppas du inte gjorde det under arbetstid bara...

2011-05-11 @ 20:40:26
Postat av: Slaktarn

Fredrik, det var inget inlägg, det var ett väl genomtänkt skott. Annars mycket bra krönika.

2011-05-12 @ 17:00:53
Postat av: Holm

Calles fettokommentar i all ära men fettots svar "amen durå!" är klassiskdagisargumentation när den är som bäst.. bra referat

2011-05-13 @ 09:30:42
Postat av: Cap

Mkt bra skrivet som vanligt, en fröjd att läsa referaten.

Är det dags för laguttagning inför nästa match? Vi hann inte få ut startuppställningen sist, vore kul att få reda på den söndagkväll. :)

2011-05-13 @ 10:09:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0