Den alternativa fotbollsgalan!

Nedan följer lite tankar om årets säsong. Som ni kommer förstå handlar det till att börja med om de floppar som funnits. Har försökt få med lite sågningar av alla :) Givetvis är det subjektivt så ni kanske har andra spännande åsikter. In i gästboken och skriv, men inte för elakt nu. Nästa vecka följer flipparna. Kan bli så att vi röstar i gästboken på de olika flipparna efter nästa krönika. Då får vi se om en julgala med prisutdelning skall äga rum… finns intresse undrar festkommittén?

 

Reserverar mig redan nu för något grammatiskt misstag. Brukar alltid vara så att Ribben hittar något och ger en ris, istället för credd. Han skriver ofta något som exempelvis ”i rubriken årets sämsta har du stavat fel på…” Hos endel är glasen ofta halvtomma :) Glöm inte att tipsa dina vänner att läsa bloggen, såväl spelare som fans, och hoppas alla tar sågningarna med en nypa salt, annars var det Ågatan 39 jag bodde på. Välkomna!

Årets sämsta

1.       Korpplanerna. Motivering saknas.

2.       Inledning mot Räddningstjänsten i cupen . Jag hävdar att de drog nytta av värmen, medvinden och just det, planen… Vi knäcktes av den jobbiga uppförsbacken i första halvlek!

Årets mest tragiska

1.       Har ni någon gång sett Pippo Inzaghi jubla efter att ha gjort ett av sina enkla offsidemål. Tänk dig då att Pippo målar på en lobb utanför straffområdet. Detta upplevde vi nästan när Ribben trodde han hängt ett klassmål mot Active omsorg. Sorgebarnet visade på ett nästintill kliniskt avslut, men innan bollen var i mål ställde han sig och saluterade det han trodde var sitt livs mål! Tyvärr gick bollen i stolpen och Ribben kom att framstå aningen tragisk i sina kamraters ögon, men ack vad roligt det var samtidigt!

2.       Killarna i FC Stek vars barnbidrag pumpades in i sitt kära korplag för att få fram den perfekta rosa nyansen på sina tröjor. Tyvärr lyckades laget inte särskilt bra i ligaspelet och de framstod aningen tragiska då de försökte skylla sin förlust mot oss med 10-0, eller vad det nu blev, med följande kommentar, ”Ni hade bara tur mot oss”. Tragiskt var ordet!

Årets bristande kvalité

1.       Domarkvalitén i Korpen.  Iofs kan man inte förvänta sig att någon av dem skall axla Collinas mantel, men lite mer hade man nog hoppats på.

2.       Carstens inhopp. Vi hade verkligen hoppats på mycket då endel utropade Superettanklass innan, men riktigt så bra blev de aldrig kan vi väl alla konstatera. Motbevisa oss nästa säsong om du blir inringd:)

Årets underpresterare

1.       F Wahlbom. Hörde jag Alvaro Recoba, någon? Kommer ni ihåg killen med den enorma talangen. Han lyfte ruggigt med cash, la på sig några extra groggkilon, samt skruvade in någon snygg frispark. Detta påminner onekligen starkt om F. Wahlbom. Att han sedan bara är omtyckt av ägaren likt Recoba var av Moratti gör att man får upp nästan EXAKT samma vibbar!

2.       Tidan. Många trodde vi att A-teams egen Pep Guardiola, eller som vi brukar säga, mannen med det enkla spelet skulle dominera mittfältet i varje match. Dock skedde detta allt för sällan, men kan detta berott på att killen bjöd ut sig till Malmen samtidigt? Galant i sista matchen mot räddningstjänsten visserligen!

Årets egoister

1.       På en sådan här lista måste man bara nämna herr Bogren. De finns säkert hundra gånger då denna kille kunnat lira en lagkamrat för en enkel tapp-in, men då har Bogren valt att kladda ner bollen helt och hållet. Att han sedan vägrar byta för han vill jaga enkla hormål likt sin största idol Solskjaer ingår i denna egoistiska skapelse!

2.       Pecka. En halvlek sen byter vi… bara andan… i halvtid… sen spelar vi. En halvlek till ja… utan byte… Hängde ni med:)

Årets gnällspikar

1.       Grabbarna som skall rädda oss vid brand var inga killar man drog norgehistorier med. Det tjatades konstant och påminde om en trött mamma på väg in i klimakteriet.

2.       GSG - Gnällig kanske är fel ord. Men de fanns många olika bokstavskombinationer i detta lag. Bl.a. D-U-M hörde jag någon säga.

Årets missar

1.       Kommer någon ihåg Peckas insats som målvakt. Stämmer det inte att han höll på att släppa in ett på utspark? Eller börjar jag bli gammal…

2.       Att låna in en blandning av Sveriges Wayne Rooney och Shrek, för att sedan ställa i mål och då få Sebbe Bjärud var inte helt genomtänkt. Jag vet att du kan och själv inte var helt nöjd med din insats, men du var ingen succé direkt!

Årets elakaste

1.       Alex. Efter tjugo sekunder in i någon match tidigt på säsongen uttrycker Alex sitt missnöje med en motståndare. Han uttrycker sig på ett sätt som bara Alex kan då han säger följande, ”Kommer du hit igen så dödar jag dig”

2.       Spelaren i FC Stek som kallade mig tjockis. Det var elakt, men visst är jag lite korpulent…:)

Årets mest svårtränade

1.       Hampus slet på mycket bra i varje match, men syrgas kan vara aktuellt att införskaffa inför kommande säsong.

2.       Ribben. La någon märke till Ribbens smygande under matcherna. Jag testade själv på att lira back och jag måste faktiskt säga att det inte var särskilt jobbigt, med all respekt alla backar! Dock så märkte jag att Ribben körde kortare byten ju längre säsong led. Undertecknande vet också att Ribben har fuskat med försäsongen och nu väger in på 105 kilo. Göm räkbomberna!

Årets fulaste

1.       Våra tröjor. Ville ni ha gråa tröjor? Nej. Bruna då? Nej.  Jag vet, sa GM?... Vi tar en helröd spardräkt, de blir vår klockrena chansning…

2.       Dessa Handbollsspelare som tror de kan göra som de vill, vilket i kort drag betyder att de kan komma när de vill och gå när de tröttnat. Divor! Och överbetalda!

Årets mest givna oavsett

1.       Visst är det härligt med syskonkärlek. Det tycker även GM som gärna spelar sin lillebror. Inget fel i det, men han är ingen Maradona som alltid var given i laguppställningen.  Söker vi likheter mellan Didde och Maradona kommer vi fram till följande… Både är… ja vad är de… hm, där har jag det, båda är rätt korta….

2.       En utflykt från GM per match är lika självklart som Arne Weise på julafton och incestfester i Ljungsbro. Varje match tar sig vår Kaiser Franz en chansning, men bara en chansning genom att försöka bjuda de övriga på något delikat offensivt. Jag kommer framförallt ihåg matchen då Pecka vakta kassen och Daven gav sig iväg på sin offensiva utflykt. Det slutade med en underbar miss i ett underbart läge. Klass rakt igenom!

 

Hörs snart igen kamrater!

/ FW

 


RSS 2.0