Glad sommar!

Nedan följer aktuell tabell. Serien drar igång igen i augusti, glad sommar!
Fotboll Herr Div.1 -12
3 Bagdad - Tibnor AB 3
2 Börjes Brygga - Chaskit Domarn 0
0 IFK Nätet - Märgben 0
4 Ekängens IF Oldboys - Vasa Wailers 4
2 Valla BK - A-Team 7
3 Crvena Zvezda - Babylon 2
19 Babylon 9 6 1 2 37-15
19 A-Team 9 6 1 2 31-12
18 Crvena Zvezda 9 6 0 3 26-18
16 Ekängens IF Oldboys 9 5 1 3 34-25
15 Bagdad 9 4 3 2 22-18
13 Tibnor AB 9 4 1 4 34-31
12 Börjes Brygga 9 4 0 5 17-25
11 Vasa Wailers 9 3 2 4 20-26
10 Märgben 9 3 1 5 26-35
9 Valla BK 9 3 0 6 19-32
8 IFK Nätet 9 2 2 5 16-21
6 Chaskit Domarn 9 2 0 7 10-34
/W.

Ateam - Valla BK 7-2 (5-0)

Sista matchen innan sommarupphållet. Spelarna som saknades hos de röda var Pecka, Nyberg och Daven. Tre poäng var det ända som gällde om vi skulle haka på i toppen.
1:a halvlek
Blir en halvlek som domineras helt av Ateam. Strand springer kopiöst på topp och får utdelning gång efter annan. Sammanlagt hänger han tre balljor i denna halvlek. Det första målet är det läckraste då han vänder bort ett motståndarförsvar och avslutar med en hårt pressad vrist bakom en chanslös målvakt. Även Wahlbom (frilägesmål) och Cap (säker straff) hamnar i målprotokollet.
2:a halvlek
En halvlek som bör läggas till handlingarna direkt...

Sammanfattning
Bra första halvlek, dålig andra halvlek...

Målskyttar
Strand 5
Wahlbom
Cap
Publik
11 st
Betyg
OOO - Strand. Helt annan Strand än senast. Vass i avsluten, samt hårt arbetande matchen igenom!
OO - Ribben. Storartat arbete i försvaret. Offrar sig gång efter annan.
O - Calla A. Sympatiboll, synd om killen :-) Skämt åsido, bra insats.

Matchens frågetecken/vårens frågetecken
Är Daven den ända som blivit utan boll?

Matchens utroptecken
Strand hann med ett psykbryt vid 5-0, standard!

Dagens Drogba
Ingen utmärkte sig nämnvärt. Profillösa Ateam...

Hört efter matchen
Enligt rapporter har vi tre mål sämre målskillnad gentemot Babylon. Med andra ord lever ligan fortfarande! Blir den klassiska satsningen, "full fart framåt, håll tätt bakåt" i augusti... Ingen Slaktarn på topp då, han behövs bakåt! :-)
/W.



Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Cap - Näsman
Wahlbom
Strand
Avbytare:
Calle
Jensa

Näsman tar med sig pengar till domaren, ses!
/W.

Match

Förlust mot Crvena Zvezda igår med 3-1. Tung förlust efter en riktigt skral insats. Vi lämnar den matchen utan referat (har lagt den bakom mig, hoppas det är okej) och koncentrerar oss på Sverige ikväll!

På måndag spelar vi vår sista match innan uppehållet. Detta sker på plan 8 klockan 19.00 mot Valla BK. Samling sker som vanligt en halvtimme innan. Anmäl er om ni kan delta!

/W.

Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Wahlbom - Pecka
Calle
Strand
Avbytare:
Daven
Näsman
Tror att truppen är tillräcklig. Om du tycker att den behöver kompletteras Strand kan du kontakta Johan, Daven (pengar till västar medtages) och Pecka har ju haft lite skavanker denna säsong.
/W.

Ateam – Chaskit/Domarn 6-0 (2-0)

Vi kommer till spel med en stark trupp. De som saknas är Walle, Daven och Kälken.

Många trodde att matchen inte skulle bli av då det regnade nästan hela dagen och det kanske den nästan borde blivit, det var väldigt tungsprunget och det märktes lite till en början.
Vi var inte riktigt på tå heller, förlorade närkamper mot ett bättre lag än väntat.

1 – 0 kom till slut efter en hörna där Nyberg står rätt vid bortre stolpen och nickar in målet helt rättvist då motståndarna inte haft någon målchans än. Som ovan skrivare av referat så minns jag inte riktigt ordningen (även om det inte har något med det att göra) men 2 -0 kommer efter att Strand sprungit sig fri på kanten och med ett försök till inspel/skott mot mål enligt han själv(?), styrs passningen/skottet in i mål och målvakten är chanslös. Då jag älskar italiensk fotboll och alla strikers får det att gillas som mål istället för självmål så står det Strand på måltavlan efter en kvart.
Strand får en fin passning av Cap från egen planhalva som letar sig över försvaren och Strand är fri men målvakten får göra en fin räddning. VI GÅR TILL PAUS! (Hussfelt)

3 – 0 och 4 – 0 görs av Nyberg från nära håll och Calle gör målet snyggt stolpe in.

5  - 0 görs återigen av Gomez (Strand) och även 6 – 0 där Cap och Strand har tik-a-taka spel från halva plan genom 2-3 försvare där båda två kommer fria tillslut och osjälviskt passar Cap till Strand som sätter in bollen distinkt.

Vi vinner matchen komfortabelt men jag tycker ändå Chaskit bjuder på bättre motstånd än väntat och matchen blev just därför roligare.

Nicke tyckte han förtjänade en boll när han offrade sig vid tiden 59.32 genom att slänga sig i den stora vattenpölen han hade vid mål. Jag tycker att det tillhör spelet men du är ändå väldigt nära. Väldigt bra försvarsspel av Ribben och Oscar som smäller på rejält i närkamperna, kul att se!

 

Målskyttar

Strand 3
Nyberg 2
Calle 1

 

3 bollar Nyberg, krigar på bra matchen igenom och står för 2 mål.

2 bollar – Ribben, skitigast i matchen men ändå så elegant, eller? Väldigt bra och resoluta glidtacklingar så som sin back-kollega. Samma vilja och inställning i kommande matcher tack.

1 boll – Strand, bra procent när det gäller avslut mot mål, får också göra 3 mål men det kan även bli fler.

Publik: 14

 

Coachs uttalande efter matchen:
Ted måste få minus idag, man måste komma till samlingen. Helt rätt, EM börjar 18, samlingen är 17.15, du hade hunnit hem.

 

Dagens Drogba
Det får bli när Nicke skriker; Jag ska f-n ha assist på den då Strand gjorde sitt mål som styrdes in efter ett finns utkast av Nicke.

ANMÄL ER TILL MATCHEN NU PÅ TORSDAG 14/6
Match mot Crvena Zvezda kl:19.00 på plan 2.
De är rötvita och står som hemmalag, vi behöver västar.


Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Cap - Pecka
Nyberg
Strand
Avbytare:
Näsman
Calle
Jaha mina herrar. Får som sagt var svårt att hinna till morgondagens match, vill inte stressa ihjäl mig. Tillbaka på torsdag, ska nog gå bra ändå! Ribben eller Cap får ta hand om referatet. Dela ut bollarna som jag brukar göra så blir jag nöjd. Har i alla fall tagit ut en uppställning, spela den om ni behagar. Vet inget om Daven eller Jensa, men om ni känner att ni behöver en till avbytare, ta in Carleborn. Tror iofs inte ni behöver det... Nyberg tar domarkostnaden!
Lycka till!
/W.

Match

Match på måndag klockan 17.45 mot Chaskit Domarn. Samling 17.15 på plan tre. En fråga, vem betalade domaren resp. västar senast? Skriv snarast om du kan delta, tack!

Vasa Wailers - Ateam 0-6 (0-3)

Blir en kortare redogörelse om spelarinsatserna och matchen mot Vasa Wailers i punktform, då jag har fullt upp. Hoppas ni har överseende med detta mina kära vänner!

  • Nicke - Gör ännu en bra insats. Agerar stabilt och får hålla nollan.  Gör en fantomräddning i slutet av första halvlek, men frågan är om bollen inte gått utanför...
  • Ribben - Glidtacklingskungen bjuder motståndarnas spelare på rejäla åkturer. Säker i sitt försvarsspel.
  • Slaktarn - Hjälper till på bästa sätt att freda vårt mål. Sköter uppspel på bästa sätt och är även ett hot på hörnorna.
  • Pecka - Ser ut att trivas för dagen och äger mittfältet tillsammans med vår kapten. Vinner mycket boll och testar sitt vassa skott gång efter annan. Ser ut att vara påväg tillbaka i gott slag.
  • Cap - Dominerar mittfältet. Hårt arbete blandas med fint skönspel.
  • Wahlbom - Med i uppbyggnaden av många anfall. Fina hörnor som sånär resulterar i  mål.
  • Jensa - På spelhumör. Bjuder på en trevlig tunnel i andra halvlek och blir tvåmålsskytt. Kunde gjort två till, då öppet mål och bra hörnchans sumpas. Ändå en fin insats.
  • Calle A - Bra arbetsinsats och stort av Calle att hjälpa till på backplats. Dock något ineffektiv framåt då frilägen sumpas.
  • Strand - Inte den bästa match vår skyttekung gjort, men ändå målskytt. Sumpar likt Jensa öppet mål, men vad spelar de för roll då andra spelare kliver fram.
  • 1:a halvlek - Äntligen en halvlek där vi tar initiativet. Våra mittfältare vinner kampen och när vi tar ledningen med 1-0 lossnar det äntligen för Ateam.
  • 2:a halvlek - Domineras av oss. Med ännu större skärpa kunde vinsten blivit större.
  • Sammfattning - Klart vår bästa match denna säsong, härligt!

Målskyttar
Cap 2
Jensa 2
Wahlbom
Strand

Publik
8 stycken, Vasa saknade åskådare...

Betyg
Bra insatser överlag. Motiveringar till bollarna kan utläsas tidigare. Nicke nära boll :-)

OOO - Cap
OO - Pecka
O - Jensa

Matchens utropstecken
Drömmålen från Cap och Wahlbom. Caps 0-1 är ett "smultron" rakt i krysset. Wahlboms 0-2:a är en volley från långt håll som dyker perfekt i bortre. Att ens försöka skjuta är genialiskt (ingen jantelag här)...

Matchens frågetecken
Varför fick inte Peckas projektil i andra halvlek gå in?  Ribba, stolpe, ut som kunde resulterat i ett hattrick av eleganta mål!

Dagens Drogba
Strands engagemang vid 0-6 då han blir avblåst. Ett "mindre psykbryt" om att motståndaren väger 12-kilo. Festligt Didier!

Hört efter matchen
Har någon iPad? Medtages till nästa match så att avbytarna kan följa EM...

För den statistikintresserade efter 8 omgångar (Tror allt ska stämma).
Målliga
Strand 13
Wahlbom 6
Cap 6
Jensa 3
Pecka 2
Nyberg 1
Slaktarn 1
Bolliga
Nicke 8
Cap 8
Slaktarn 5
Ribben 5
Strand 4
Wahlbom 4
Nyberg 2
Jensa 2
Pecka 2
Näsman 2

/W.


Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Cap - Pecka
Jensa
Strand
Avbytare:
Calle
Wahlbom
Börjar om igen med betalningen till domare och västar. Nicke och Slaktarn (jag vet att du betalade sjukt mycket förra året, men har man resurser så har man) tar med sig pengar till detta idag...
- Vet inte vart Nyberg och Daven är...
- Umgänget hos Strand ser ut att bli uppskjutet så Sebbe kan delta
- EM-tips in idag, samt pengar

RSS 2.0