Scrubs FF- Ateam

Det är en regnig måndagskväll på korpvallen då det åter är dags för match och det är Scrubs som står för kvällens motståd.
 
Inleder matchen relativt lugnt innan det första bra uppspelet från ateams sida kommer via Jaffe fram till nytillkomne Johan Carleborn, som antagligen är nervös inför hans första korpenmatch för säsongen för han tappar bollen lika snabbt. Men ateam tappar inte sitt tryck utan fortsätter bra med Oskar, Näsman, Walle och Pecka och Scrubs tvingas rädda bollen på mållinjen. 
Ateam har fortfarande svårt att göra mål.
 
Ännu en målchans uppkommer då oskar tar en av sina långa löpningar från försvaret, passar Carleborn som lämnar över bollen till Walle som inte lyckas överlista målvakten. Tror att Oskar gärna hade velat ha tillbaka bollen där och själv ville göra mål då han känns som en som inte springer i onödan utan att få bollen... 
 
Plötsligt vänder spelet till lilas fördel och de skapar ett tryck mot ateams mål, ribben blir sånär förbiklackad men klarar sig på benen ett tag innan han missar rensningen, bollen och åter igen skaffar sig gräsfläckar på byxorna.
Ateams försvar är nu lite oroligt och spelarna hittar inte inte riktigt sina positioner när det är Näsmans tura att försöka rensa bort bollen. Han lyckas inte heller jättebra utan träffar istället arslet på en lila spelare och ateam klarar sig undan med en hörna för Scrubs, uruselt slagen hörna... 
 
Lite spel fram och tillbaka innan 0-1 till ateam äntligen kommer. Precis som förra matchen står denis för en fin passning fram till pecka som får äran att göra kvällens/matchens första mål. Ett klassmål sa vissa.. 
Men Scrubs sparar inte på några krafter utan kontrar direkt mot Ateams mål där försvaret, som tur är, har hunnit samla ihop sig och Oskar f¨r undan bollen med en väl tajmad glidtackling. 
 
Innan halvleken är slut får Ateam ytterligare målchanser, Herr Wahlbom har en där han återigen inte lyckas överlista Scrubs lilla snabba målvakt. Även jaffieboy har ett skott i stolpen. 
 
I andra halvlek trycker de röda direkt och Oskar tar en till snabb lång löpning över hela planen, Ljungsbro Handboll måste ha en väldigt bra försäsong.... 
Han får iväg bollen till Wahlbom som börjar andra halvlek med en miss. Han skjuter faktiskt mitt på målvakten med sån fart att han sedan ramlar över honom för att smaka lite på gräset på andra sidan. Snyggt!! 
När han spottat ut grästuvorna och rättat till skorna (som om det var dom han snubblade på) försöker han rätta till sitt misstag genom att ganska snyggt göra bort sin lila spelare vid sidlinjen för att sedan slå ut bollen över bilvägen!? 
Jag har då aldrig förstått mig på karlar och här kan man ju verkligen undra hur fan Fredrik tänkte, men det kanske kändes som en bra ide då, vem vet. "Det släpper snart" är vad han får ur sig.. 
 
Det är en bit in i andra och båda lagen börjar bli lite frustrerade då inget av legens spel fungerar som det ska och matchens första varning delas ut till Dennis efter e situation med Scrubs nr 5 på mittplanen. Ingen dåligt slagen frispark av de lila spelarna och Victor i målet tvingas sträcka på sig efter bollen för första gången i matchen. 
Walle försöker sedan peppa upp sina något dystra lagkamrater och försöker även med att filma till sin en straff/frispark i närheten av Scrubs målområde men lyckas inte riktigt som filmstjärna och Scrubs försöker sig på ett anfall men än en gång fastnar dom hos Oskar som visar upp ett starkt försvarsspel. Var oerhört blek i förra matchen i jämförelse med den här. 
 
Matchen kretsar mycket kring Herr Wahlbom då han återigen hamnar i hetluften när han "råkar" springa in i Scrubs målvakt bakifrån, de växlar några väl valda ord med varandra, någon utebliven adhd medicinering nämns och tjafset är igång. Denna situation leder till att Scrubs redan varnade nr 5, hans första gula har jag helt missat, får ett rött kort och det är riktigt upprört i det lila Scrubs laget men även de röda är smått irriterade. En kort stund efteråt får även jaffe en varning då domaren inte tyckte att hans glidtackling var tillräckligt schysst. 
 
Men precis innan domaren blåser slutsignalen kommer Ateams efterlängtade 0-2 mål, även där är det Pecka som får lägga in den på en retur då målvakten precis räddat ett skott från jaffe. 
 
En underhållande match som svänger fram och tillbaka mellan lagen och där det finns mycket målchanser men alldeles för dåliga avslut, för så bra tycker jag inte att deras målvakt var ändå... 
Ribben syntes inte till på planen mycket i andra halvlek, kan han ha fått ont i rumpan efter situationen i första halvlek kanske? 
Nytillkomne Carleborn såg pigg och fräsch ut större delen av matchen, är det någon som kommer fortsätta vara med i laget framöver eller bara en ersättare för sebbe ? 
Inte mycket kommentarer till domaren under matchens gång och tillochmed Sebbe höll sig relativt lugn vid sidan av som flaggman. Bra där! 
Hörde inte Sebastias far sjunga Ted Gärdestads låt Satellit under hela matchen, betyder det att skotten har blivit något bättre ändå? Bra i så fall. 
 
Nästa match spelas imorgon(idag) 29/5  kl 17.45 mot Super Lambo Bros på plan 5. // Malin 
 
 
 
 
 

Kvällens match

Inför kvällens match mot scrubs ff är ateams målfarlige Sebastian Strand avstängd då han fick rött kort i förra matchen. 
 
Men mitt under Champions league finalen i lördags skvallrades det om att man kanske ska ha med honom i kvällens trupp ändå...
Kan tycka att Sebastian istället borde få ta konsekvensera som blir av hans för heta temperament och därmed stötta laget från sidan ikväll?! 
 
Som jag nämnde ovan är det bara skvaller så det återstår att se hur kaptenen väljer att ta ut sitt lag inför kvällens match... 
 
Ses kl 19 och glöm inte att jag vill ha ett lagfoto!! 
// Malin 
 

Ateam-Ekängen

Eftersom herr wahlbom inte orkar ha hand om bloggen längre så tyckte någon smart jävel att jag skulle ta över så vi får väl se hur det går... 
 
Lite om måndagens madråpförsök Ekängen stod som motståndare. Om jag inte kommer ihåg helt galet så fick laget stryk mot dem förra säsongen så det är inte ett dåligt lag. 
Ateam börjar matchen bra med ett snabbt 1-0 genom sebastian. 
Fortsätter sedan ha ett bra tryck mot ekängens mål och Sebastian gör även 2-0 där han blir fint framspelad av Dennis. 
 
Ekängen börjar nu trycka tillbaka vilket tvingar ateam att göra vissa uppoffringar i försvarsspelet. Ribben får precis undan en boll i straffområdet innan han själv slår i backen med en duns. 
Matchen svänger lite i första halvlek men ateam har flest skott på mål men lyckas inte få dit den. 
Ekängen får sedan till det och spelar sig igenom ateams försvarsspel och Viktor i målet tvingas chansa men slänger sig åt fel håll och 2-1 var ett faktum.  
 
Den andra halvleken är lite tjurigare och Många av killarna Koncentrerar sig mer på domarens insats än på det egna spelet. Vilket inte är så bra... 
Detta leder till att Ekängen kan göra 2-2 då flera av spelarna "glömmer bort" att spela för att klaga på domaren, Ekängen kan då springa obehindrat genom ateams obefintliga försvar och lägg in bollen bakom Viktor. 
 
Därefter är matchen jämn, men ekängen har något vassare tryck mot ateams mål. Vilket betyder att försvaret får mycket att göra, pratades vid sidan om att Fredrik satte sig i spagat för att täcka ett skott men det är inget jag såg själv... 
Matchen slutar 2-2, en match med ganska mycket varningar om man jämför med tidigare matcher. Även ett rött kort till Sebastian då han fick ett andra gult kort med 8 minuter kvar att spela. 
 
Alla spelare kommer undan med en okej bra insats, tycker inte att någon gör bort sig totalt men inte heller utmärker sig massor. 
Pecka och Denis står för fina framspelningar, synd bara att lagkamraterna inte kan göra något bra av bollen bara. Kan även tycka att ekängens målvakt gör ett bra jobb. 
Mycket distansskott under matchen men åt helvete för snett vissa gånger! 
Inte ateams bästa match... 
 
Nästa match spelas på måndag 27/5 kl 19.00 på plan 8 där scrubs nånting står för motståndet. Tills dess får spelarna ställa in siktet ordentligt och försöka hålla mera fokus på egna spelet istället för på domar insatsen! 
 
Ni får ha överseende med att jag aldrig bloggat förut så om ni har något att tycka till om får ni göra det.
Vill även ha ett lagfoto efter nästa match så dom som vill sminka sig lite extra får gärna göra det! 
 
// Malin 

RSS 2.0