Ateam - Babylon 2-2 (1-0) Efter straffar 7-6

Säsongens sista match och inte vilken match som helst utan Korpenfinal mot Babylon. Nicke gjorde comback i mål efter skadebekymmer. Deniz, Robban och Claudius (utespelare) förstärkte laget, medans Nyberg och Källkvist inte kom till spel.
 
1:a halvlek
Inleds med ett försiktigt Ateam (standard) som känner på motståndarna och faller bak i banan. Babylon får äga bollen och skapar några chanser, men visar dålig skärpa och sprider bollar till höger/vänster. Efter den försiktiga starten flyttar så sakteliga Ateam upp och kommer till en rad avslut främst genom långskott. Så, efter en tilltrasslad situation, där Pecka lugnt och behärskat funnit en fristående Slaktarn, dundras 1-0 in till Ateam. Ett klinskt avslut av Slaktarn och ett nästintill chockat Babylon/publik tror inte sina ögon över den anfallskvalité vår kämpe visar upp. Babylon ska komma att få en riktig vass chans innan paus, men Nicke håller ihop benen på ett närskott, vilket betyder att vi går till paus med ledning.
 
2:a halvlek
Ateam får en drömstart i andra halvlek då Cap glömts bort i utkanten av straffområdet. Nämnde spelare får på ett skott som letar sig in i gröten framför mål. Där står Strand perfekt placerad och kan distinkt skjuta in 2-0. Trots underläge med två mål visar Babylon moral och kommer tillbaka. Efter först ha stått på rätt plats efter ett försvarsteck och placerat in en boll, för att sedan avsluta fantastiskt efter en långboll bakom vår backlinje är det både reducerat och kvitterat. Vi har svårt att skapa några riktigt farliga chanser även om Strand kommer runt på kanten, men avslutar i gaveln. Istället är det Babylon som trycker på mot slutet med en rad hörnor och skott, men Nicke visar prov på stabilt målvaktsspel.
 
Förlängning
I pissregn och med ytor efter varsin utvisning i båda lagen spelas förlängningen. Båda lagen har farliga chanser. Babylon på nick som går precis utanför - Ateam genom Cap som springer solo från egen planhalva men inte får till avslutet och Strand på frispark i stolpen. Förlängningen blir därför mållös och straffar väntar.
 
I strafflägningen dröjer det till fjärde omgången innan jag själv missar.(Robban, Pecka, Cap och Strand satte sina bland de fem första). Därför får Babylon chansen att avgöra i den femte och sista straffomgången. Nicke går rätt, lågt vänster och räddar. Ribben, Claudius och Slaktarn som står vid sidan av blir tvungna att lägga då det går till sudden och straffar sätts på löpande band. I den åttonde omgången då Slaktarn nyss satt sin straff har vi ett gyllene läge. Nicke väljer att stå kvar och räddar med huvudet, vilket betyder cupseger, underbart! Därmed har Ateam vunnit allt som går att vinna i Korpen...
 
Publik
24 stycken och trevligt med uppslutning av diverse föräldrar... Trumman hjälpte inte Babylon!
 
Målskytt
Slaktarn
Strand
 
Betyg (Cap arbetade förtjänstfullt, men eftersom Nicke höll oss kvar i matchen under slutet av andra halvlek, samt räddad två viktiga straffar får han tre bollar)
O - Slaktarn. Bra
OO - Cap. Bättre
OOO - Nicke. Bäst
 
Matchens frågetecken
Slaktarns avslut vid 1-0 var av högsta klass. Blev själv förvånad, vad hände där, forwardsmaterial?
 
Matchens utropstecken
Smutsig situation då Strand blir sänkt i slutet av 2:a halvlek, onödigt. Domaren lyckas ändå ge Deniz rött kort då denna reagerar sunt och frågar vad idioten håller på med... Iofs hade jag nog med tröttnat på Strand om jag varit motståndare :-), men då får man låta spelet tala och inte nävarna!
 
Dagens Drogba
Helt klart Hans-Guy. Vilken cermoni efteråt och vilken talare. Får Lennart Johansson och Platini vibbar... Saknade bara konfettin och We are the champions när AAAAAteam vann cupen!
 
Hört efter matchen
Har hört att det finns intresse för festligheter. Det finns två alt. på dagar än så länge, då många i laget ägnar sig åt att kasta gris på fritiden. Antingen en fredag ex, den 21/9 eller lördagen den 22/9 (var det då det var sista bartömningen Jaffe?). För egen del skulle jag uppskatta en lördag där vi träffas och ser på engelsk fotboll, kör plingpåse och dricker alkohol, samt därefter bankett med middag...Skriv vad ni tycker!
 
Tack för denna säsong. Återstår att se om det blir ngt nästa år, då det var precis att vi hann anmäla oss i år. Kan inte garantera att jag finns kvar i LKPG, men om kan jag tänka mig en till säsong... NU laddar vi för fest!
 
/W.
 

Uppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Cap - Pecka
Wahlbom
Strand
 
Avbytare:
Deniz
Robban
 
Oklart om det tillkommer ngn mer. Ses ikväll för en spännande finalmatch, ladda batterierna!
 
/W.

Bagdad - Ateam (1-1) 5-6 Efter straffar

Semifinal i cupen mot svårspelade Bagdad. Ett oberäkneligt lag som brukar bjuda upp till dans. För dagen saknades Nyberg, Källkvist och en skadad Nicke (ska vi räkna med Daven?). I mål ersatte Claudius, på backen Deniz, samt att Sturefors egna Gerd Müller (Robban) tillkom...
 
1: halvlek
Två spelande lag brukar betyda skönspel, men ack inte i denna match. Första halvlek består av många avblåsningar och ryckigt tempo. Bagdad är laget som håller i taktpinnen, medan Ateam ställer om med sylvassa kontringar. I inledningen är det ändå Ateam som har de vassaste lägena då Robban tar ner en boll från W och lyckas komma till avslut, för att sedan på efterföljande returer sånär nicka in bollen i den tilltrasslade situationen. Ändå är det Bagdads snabba forwards som känns snäppet hetare och skapar mer. Därför kommer 1-0 rättvist då ""gulskon" på topp lyckas placera in ett skott bakom en skymd Claudius. De fortsätter sedan anfallsfotbollen och har en rad farliga frisparkar, utan resultat. Lite oväntat följer därför 1-1 målet från Wahlbom. I ett tre mot två läge för Ateam väljer W att avsluta då ingen back går på. Med en lite touch från motståndarbacken hittar bollen motståndarnas nättak. Efter detta får samma spelare två fina lägen att ge Ateam försprånget i matchen. En nick på hörna går över, men framförallt ett missat friläge på framspelning från Strand känns skralt. 1-1, resultat efter första halvlek.
 
2:halvlek
Blir en halvlek med mycket Bagdad press. Ateam har för långt mellan lagdelarna och lyckas sällan låsa fast bollen i offensivt anfall. Motståndarna radar upp chanser bakom en Claudius som lyckas freda sitt mål, ibland på ett något oortodoxt sätt, men huvudsaken är att räddningarna görs. Även Näsman och Slaktarn hjälper till på bästa sätt för att nå en förlägning med bra uppbackning från mittfältet. Detta hjälper till förlängning och därför slutar matchen under ordinarie tid 1-1.
 
Förlängning/Straffar
Påminner om andra halvlek även om vi skapar några halvchanser på fasta situationer. Frustrationen ökar hos Bagdad som fortsätter sprida bollarna över/utanför mål, där mycket tid går åt för Claudius att agera bollkalle. Inget mer mål görs och matchen går till straffar. 
 
I strafflägning byter vi målvakt, detta visar sig vara ett bra drag då Cap är oerhört reaktionssnabb. Han är nära att ta motståndarnas straffar i början, men det dröjer ända till den fjärde omgången innan han går rätt och räddar en straff lågt, i det vänstra hörnet. Våra spelare visar stor kyla (Robban,Deniz,Cap,W.) och Strand får chansen att avgöra. Detta görs säkert och avancemanget firas med en klassisk "böghög", mysigt!
 
Sammafattning
Vad ska sägas, en match som innehåller det mesta och som vi vinner efter straffar tillslut! Om än något orättvist, men det tar vi en dag som denna..
 
Publik
28 stycken, fullsatt på Bagdads sektion som brände av en bengal i paus...
 
Målskytt
Wahlbom
 
Betyg (Kan inte nöja mig med tre-blir fyra spelare idag igen, med sex bollar utdelade som vanligt)
OO - Cap. Raderar bort motståndarnas snabba spelare med ännu snabbare fötter. Vinner mittfältet.
OO - Näsman. Överallt under matchen. Lugn med bollen och löser stressade situtaioner hur lätt som helst.
O - Pecka. Jobbar över stora ytor på mitten och hjälper till där det behövs. Stor arbetsinsats ska primeras.
O - Slaktarn. Krigar hela matchen för att freda vårt mål, visar stor offervilja.
 
Matchens frågetecken
Hur lyckas Wahlbom missa mål - 3 meter ifrån och på uppstuds? Jo, jag siktar mot krysset och ser den mentalt gå in...Sen skjuter jag...Utanför...
 
Matchens utropstecken
Ribben visar om inte tränare-, så lagledaregenskaper iaf. Arbetar hårt med att peppa spelare och påverka domaren. Ser även en framtida assisterande domare i honom med flitigt flaggviftande...
 
Dagens Drogba
Hela Bagdad. Fotboll betyder känslor, även på korpnivå. Detta visar Bagdad...Ibland kan det bli lite mycket kan jag tycka, då huvudvärken kom som ett brev på posten, fem minuter in i förlängningen...
 
Hört efter matchen
Rasistkortet plockades fram av en motståndare mot dagens domare då det stod klart att slaget var förlorat för Bagdad. Lite onödigt kan tyckas. Smockan hängde i luften - från Hans-Guy och Petersborg ska tilläggas..
 
/Se anmälan till finalen nedan.
 
W.

Match

På tisdag 11/9, klockan 18.00 är det final-match i cupen mot Babylon. Samling en halvtimme innan. Anmäl er till finalen, kul om vi kunde få ihop samma lag som senast! Referat från tidigare match kommer snart...
 
/W.

Uppställning

Claudius
Slaktarn - Ribben
Cap - Pecka
Wahlbom
Strand
 
Avbytare:
Deniz
Näsman
Robban

Wasa - Ateam 3-5 (1-5)

Tänkte skriva att referatet skulle utgå, men då hade det väl tagit "eld och lågor" hos våra fåtal följare...Inte kontrollerat om det gramnatiskt korrekt, hoppas ni har överseende.
  •  
    • Macke A - Gästspelar igen och gör det med den äran. Utstrålar lugn och har varit stabil de ggr han varit med.
    • Ribben - Bjuder på någon glidtacklingar och bra postitionsspel. Mest ihågkommen för att var fruktansvärt röd under ögonen. Säger själv att det beror på infektion.
    • Slaktarn - Stabil som vanlig. Endel offensiva utflykter utan resultat.
    • Deniz - Spelar båda på mitten och i försvaret. Springer mycket och arbetar bra.
    • Wahlbom - Står för framspelningen till tika-taka målet i början av matchen.
    • Cap - Som så ofta ett bra arbete åt båda hållen. Vinner nästan varje duell och är dominant på mitten.
    • Claudius - Godkänd debut. Visar att han har bra löd i bössan.
    • Jensa - Riktigt fin första halvlek, bedrövlig i andra.
    • Strand - Fin första halvlek, bedrövlig i andra.
     
    Sammanfattning
    Matchen avgörs i första halvlek. I den andra ger vi ordet mät ett ansikte...
     
    Målskyttar
    Strand 2
    Jensa 2
    Cap 1
     
    Betyg (motiveringar ovan)
    Betygen bygger främst på första halvlek. I andra var försvaret bättre än det trötta anfallet...
     
    OOO- Cap
    OO- Jensa
    O-  Strand
     
    Matchens frågetecken
    Ribbens offensiva utflykt. Han "skrek" till Slaktarn att släppa bollen, men av resultatet att döma var detta en missräkning.
     
    Matchens utropstecken
    Skönt att slippa Petersborg!
     
    Dagens Drogba
    Motståndaren i långbyxor. Var du inte där får du skylla dig själv. Underbart följsamt markeringsspel mot Strand.
     
    Hört efter matchen
    Om vi går till final får vi garanterat stå som bortalag för att kunna lösa västkostnaden...

 W.

 

Match

Semifinal mot Bagdad på torsdag klockan 18.00, samling 30 minuter innan. Anmäl er!

För övriga som undrar vann vi dagens match mot Wasa med 5-3 efter att ha gjort en bra första halvlek och en trött andra. Referatet dröjer pga min tenta som är på fredag...Måste prioritera skolan hur kul korpen än är!


Uppställning

Macke A
Slaktarn - Ribben
Cap - Deniz
Wahlbom
Strand
 
Avbytare: 
Claudius
Jensa
 
Jag tar betalning av domare, blir lite sen...
 

Match

Kvartsfinal - 4/9 klockan 18.00, samling 17.30. Anmäl er!

RSS 2.0