Ateam - Babylon 2-2 (1-0) Efter straffar 7-6

Säsongens sista match och inte vilken match som helst utan Korpenfinal mot Babylon. Nicke gjorde comback i mål efter skadebekymmer. Deniz, Robban och Claudius (utespelare) förstärkte laget, medans Nyberg och Källkvist inte kom till spel.

1:a halvlek
Inleds med ett försiktigt Ateam (standard) som känner på motståndarna och faller bak i banan. Babylon får äga bollen och skapar några chanser, men visar dålig skärpa och sprider bollar till höger/vänster. Efter den försiktiga starten flyttar så sakteliga Ateam upp och kommer till en rad avslut främst genom långskott. Så, efter en tilltrasslad situation, där Pecka lugnt och behärskat funnit en fristående Slaktarn, dundras 1-0 in till Ateam. Ett klinskt avslut av Slaktarn och ett nästintill chockat Babylon/publik tror inte sina ögon över den anfallskvalité vår kämpe visar upp. Babylon ska komma att få en riktig vass chans innan paus, men Nicke håller ihop benen på ett närskott, vilket betyder att vi går till paus med ledning.

2:a halvlek
Ateam får en drömstart i andra halvlek då Cap glömts bort i utkanten av straffområdet. Nämnde spelare får på ett skott som letar sig in i gröten framför mål. Där står Strand perfekt placerad och kan distinkt skjuta in 2-0. Trots underläge med två mål visar Babylon moral och kommer tillbaka. Efter först ha stått på rätt plats efter ett försvarsteck och placerat in en boll, för att sedan avsluta fantastiskt efter en långboll bakom vår backlinje är det både reducerat och kvitterat. Vi har svårt att skapa några riktigt farliga chanser även om Strand kommer runt på kanten, men avslutar i gaveln. Istället är det Babylon som trycker på mot slutet med en rad hörnor och skott, men Nicke visar prov på stabilt målvaktsspel.

Förlängning
I pissregn och med ytor efter varsin utvisning i båda lagen spelas förlängningen. Båda lagen har farliga chanser. Babylon på nick som går precis utanför - Ateam genom Cap som springer solo från egen planhalva men inte får till avslutet och Strand på frispark i stolpen. Förlängningen blir därför mållös och straffar väntar.

I strafflägningen dröjer det till fjärde omgången innan jag själv missar.(Robban, Pecka, Cap och Strand satte sina bland de fem första). Därför får Babylon chansen att avgöra i den femte och sista straffomgången. Nicke går rätt, lågt vänster och räddar. Ribben, Claudius och Slaktarn som står vid sidan av blir tvungna att lägga då det går till sudden och straffar sätts på löpande band. I den åttonde omgången då Slaktarn nyss satt sin straff har vi ett gyllene läge. Nicke väljer att stå kvar och räddar med huvudet, vilket betyder cupseger, underbart! Därmed har Ateam vunnit allt som går att vinna i Korpen...

Publik
24 stycken och trevligt med uppslutning av diverse föräldrar... Trumman hjälpte inte Babylon!

Målskytt
Slaktarn
Strand

Betyg (Cap arbetade förtjänstfullt, men eftersom Nicke höll oss kvar i matchen under slutet av andra halvlek, samt räddad två viktiga straffar får han tre bollar)
O - Slaktarn. Bra
OO - Cap. Bättre
OOO - Nicke. Bäst

Matchens frågetecken
Slaktarns avslut vid 1-0 var av högsta klass. Blev själv förvånad, vad hände där, forwardsmaterial?

Matchens utropstecken
Smutsig situation då Strand blir sänkt i slutet av 2:a halvlek, onödigt. Domaren lyckas ändå ge Deniz rött kort då denna reagerar sunt och frågar vad idioten håller på med... Iofs hade jag nog med tröttnat på Strand om jag varit motståndare :-), men då får man låta spelet tala och inte nävarna!

Dagens Drogba
Helt klart Hans-Guy. Vilken cermoni efteråt och vilken talare. Får Lennart Johansson och Platini vibbar... Saknade bara konfettin och We are the champions när AAAAAteam vann cupen!