Anmälan till match

Match imorgon klockan 18:00 mot Arla. Plan 1, samling 17.30. Anmäl er snarast!
/W.

Bolliga/Skytteliga 13 omgångar

Inte många matcher kvar på säsongen. Vem ska bli Ateams bäste spelare? En hård kamp utkämpas mellan Pecka, Strand och Cap. I skytteligan ser det dock avgjort ut. Strand är bara två mål från 30, snyggt... Om Ribben har lite att göra på arbetet går det bra att kontrollräkna, kan ha slarvat nämligen. Håll utkik i bloggen, kommer ut info om nästa match snart.
Bolliga:

Pecka 16
Strand 13
Cap 13
Slaktarn 6
Holm 6
Johan 4
Calle A 3
Klarre 3
Wahlbom 3
Ribben 3
Daven 1
Nicke 1
Skytteliga:

Strand 28
Pecka 15
Holm 7
Wahlbom 7
Cap 5
Calle A 4
Johan 2
Slaktarn 2
Daven 1
/W.

Ateam - Inge Flås 5-2 (2-0)

Återigen kommer vi med en liten trupp då en rad spelar tackat nej till spel. Nicke (sjuk), Calle (handboll) Holm (annan ort), Tidan/ Daven(?) saknas. Endast två ersättare tillkommer i Macke A (målvakt) och Klarre. På spel står en kvartsfinalplats (är det så, inte helt insatt?) i cupen...
1:a halvlek

En halvlek innehållandes Ateam dominans. Vi skapar en rad farligheter på skott utifrån, men motståndarnas målvakt lyckas freda sitt mål. Den som slutligen spräcker nollan är Cap efter att ha runnit igenom Inge Flås försvar och snyggt avslutat i målvaktens högra kryss. Ett kanonavslut! Strand utökar sedan till 2-0 på framspelning av Cap. Inge Flås skapar en rad halvchanser, men Macke håller nollan i målet. Även Slaktarn har ett farligt skott innan paus som målvakten i Inge Flås tokräddar. 2-0 och säker ledning för Ateam i paus.


2:a halvlek

I andra halvlek utökar Pecka Ateams ledning till 3-0 innan motståndarna lyckas reducera bakom Macke. Ett skott som inte ser helt ottagbart ut, men som ändå är tillräckligt för att överlista honom. Vi fortsätter äga spelet o skapar de bästa chanserna. Om det är Strand som gör 4-1 låter jag var osagt (vallar in ett skott), men 4-2 reducera Inge Flås till efter en tveksamt dömd straff. Denna gång är Macke helt chanslös även om han chansar åt rätt håll. Vi forcerar sedan kraftigt för att vinna andra halvlek och 5-2 följer. Det skall sägas att vi har en rad bra lägen i andra, Peckas långskott, Caps lobbläge mm, men 5-2 blir slutresultatet.
Sammanfattning
Äntligen en riktig fotbollsmatch där motståndarna bjuder upp till fotbollsspel. Segern för Ateam är aldrig riktigt hotad, men en bra match att ha i kroppen inför kommande uppgifter... Stundtals fint spel av de röd, men mot bättre motstånd kan en extra avbytare behövas för att hålla upp nivån hela matchen igenom.


Målskyttar
Strand 2
Pecka 2
Cap 1
Betyg
Stabil laginsats, Slaktarn/Strand precis utanför, dessa får bollar;
OOO - Cap. Tre assist och ett snyggt mål, bra arbetsinsats åt båda hållen. Bäst på plan.
OO - Ribben. Flera klockrena brytningar och stabilare uppspel än i tidigare matcher.
O - Pecka. Två mål, tvåväggsarbete av hög klass som vanligt.

Publik
9 stycken.
Domarinsats
Missade en solklar straff till oss i första halvlek, blåste en horibel till motståndarna i andra. Dessutom missade han en rad klara frisparkar som vi kunde fått med oss. En av de sämre insatserna i år helt enkelt!

Matchens utroptecken
Peckas tackling i andra halvlek får betecknas som aningen sen... Till och med nämnde spelare köpte denna.

Matchens frågetecken
Säsongens mest tveksamma straff utdömdes på Korpvallen igår. Och då har jag inte sett alla utdömda...Visste domaren vad han dömde för eller gick han på motståndarnas reaktioner...
Hört efter matchen
"Är du gó eller? Du kan väl för fan vänta tio sekunder innan du blåser av matchen..."
Pecka i sitt esse efter visslan ljudit! Det skall tilläggas att domaren väntade in skottläget för Pecka...
/W.

Startuppställning

Macke

Slaktarn - Ribben
Wahlbom - Pecka - Cap
Strand
Avbytare:
Klarre

Anmälan till match

41 29.8 18.45 7 A-Team - Inge Flås Mikael Staaf
Match på måndag mot Inge Flås klockan 18.45. Samling sker som vanligt en halvtimme innan. Anmäl er snarast!
/W.

Ateam - IQ Orangutang 7-1 (3-0)

Andra omgången i Korpen-cupen och första matchen för Ateam. Hos de röda saknades CH och Calle. Dagens blogginlägg blir lite kortare då undertecknad har en späckad fredag framför sig, samt lördag. Antar att trogna läsare vill kunna läsa referatet så snabbt som möjligt, varför det blir på detta sätt...
1:a halvlek
Som vana trogen startar Ateam med massivt tryck mot motståndarnas mål. Första läget får Strand som lyckas missa bollen helt naken framför målet. Dock skall nämnde spelare få sin revansch. Efter ett  förspel av Wahlbom kan Strand behärskat sätta ettan. Teamet radar upp chanser. Slaktarn når riktigt högt på en hörna, men stolpen (?) räddar Orangutangs målvakt. Även ribban står ivägen på nick från Wahlbom, men på efterföljande retur får Strand drömträff. 2-0 är ett faktum. Efter detta blir Ateam bekväma och ineffektiva. Lägen överspelas och det dröjer fram mot slutet av halvleken innan ännu ett fint mål görs. Wahlbom vinner boll på mitten, avancerar, för att sedan avlossa stora kanonen. 3-0, vilket är pausresultatet.

2:a halvlek
Från andra halvlek har jag svagare minne i vilken ordning målen görs. Det vi kan konstatera är att vi fortsätter att göra snygga mål. Pecka avslutar underbart i målvaktens vänstra kryss och vid ett annat tillfälle i nätaket efter att Slaktarn precist spelat fram. Strand agerar måltjuv återigen och Daven får också skrivas in i målprotokollet. Davens skott är något av en målvaktstavla eller ett drömskott, avgör själva...Efter slarv i Ateams försvar får även Orangutang tröstmåla bakom en chanslös Nicke. 7-1, slutresultat.
Sammanfattning
En säker seger för ett Ateam som gör det som krävs (stundtals spelar vi ändå fin fotboll). Som i tidigare matcher missar vi endel lägen, både genom slarv, samt överkonstruktivitet.

Målskyttar
Strand 3
Pecka 2
Wahlbom 1
Daven 1
Publik

4 st. Finbesök från Flocka...
Domarinsats
Helt ok.

Betyg
Stabilt rakt igenom, litet plus till Slaktarn, trixaren Cap samt Daven...
OOO - Pecka. Två grymt snygga mål skall belönas. Arbetsmyra och vass avslutare i ett.
OO - Wahlbom. Ett snyggt mål, framspelningar vid mål, samt någon finesser värt entrépengen.
O - Strand. Måltjuven Ruud (3 för dagen) visar att det finns mer än tap-in mål i kroppen. Volleyn i första halvlek kräver teknik som till och med den riktige Ruud saknar...
Matchens utropstecken

Tidans bänkning av sig själv för att slippa trubbel...Stort och rutinerat på samma gång!
Matchens frågetecken

Drömmålen - Pecka *2, Strand, Wahlbom....Frågan är om det gjorts så många snygga mål under en och samma kväll på Korpvallen innan....
Hört efter matchen
Jag och Teddan konstaterar att det finns hetsporrar i Ateam. Nicke och jag munhuggs, Pecka tjatar på domarn, Slaktarn och Strand är "på" som vanligt...Vi kan efteråt sammanfatta detta med att vår inställning  har burit oss långt. Ateam och Korpen är två ingredienser  som både berör och förenar oss. Vi lever efter det klassiska ordspråket -  "det viktigaste är inte att delta, utan att vinna"...
Återkommer med mer info om nästa match, hoppas ni har överseende med det korta referatet - trevlig helg!
/W.

Startuppställning

Följande spelare startar (se under). Vi välkomnar Daven och Tidan tillbaka.
Nicke
Slaktarn - Ribben
Wahlbom - Pecka - Cap
Strand
Avbytare:
Daven
Tidan

Truppen

Följande spelare ingår i torsdagens trupp mot IQ Orangutang;
Nicke
Ribben
Slaktarn
Daven
Pecka
Cap
Wahlbom
Tidan
Strand
Saknas gör Calle (handboll), Holm (?). Startuppställning släpps redan imorgon då trycket på bloggen varit rejält...
/W.

Anmälan till match

Den 25/8 är det dags för andra omgången av cupen (vi slapp första).  Matchen spelas klockan 17.30 på plan 2, motståndare oklart. Lägg märke till matchtiden. Samling sker klockan 17.00. Anmäl er!
/W.

Kingstreet FC - Ateam 0-9 (0-5)

I förra omgången säkrades seriesegern, vilket betydde att måndagens match var av akademisk betydelse. Ateams trupp innehöll bla inlånade Carleborn och Klarre (första matchen). Holm, Tidan och Daven saknades.

1:a halvlek
Med pissregen och sliten plan var förutsättningarna för skönspel långt ifrån optimalt. Tjongande var att föredra för vilket annat lag i Korpen, dock inte Ateam. På ett Barca-liknande sätt rondospelade Ateam och med bra rörelse på varje spelare ägde man första halvleken. 1-0 tillkom visserligen något slumpartat då Calle drog på ett skott (såg inte helt otagbart ut) från långt håll. Ateam fortsatte att ösa på och Strand såg het ut (2 mål i första) då han fortsatte måla för de röda. Snyggaste målet låg dock Klarre bakom då han klackframspelade en framåtrusande Pecka som placerade in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt. Även Wahlbom hamnade i målprotokollet med en fin volley på en bra hörna, även här var Klarre arkitekt bakom målet. I paus stod det hela 0-5 till Ateam.
2:a halvlek
Ett likblekt Kingstreet utan varken kunnande eller ork lyckades skapa något i andra. Ateam var spelförande och radade upp chans efter chans. Strand nätade två gånger om. Ett mål efter underbart kortpassningspel från bortalaget och det andra efter att han påpassligt tryckt bort en försvarare för att sedan avsluta distinkt. Carleborn hamnade även han i målprotkollet trots att Kingstreets målvakt radade upp idioträddningar på nämnde spelare. Med en precis nick kunde han dock överlista målvakten. Sista målet för dagen (inte hundra) är signerat Slaktarn då nämnde spelare får på en fin volley som målvakten inte kan rädda. 0-9, slutresultat.

Sammanfattning
Enkelt sådan - vi var hästlängder bättre än våra motståndare. Syntes på planen och i målprotokollet.

Målskyttar
Strand 4
Calle
Pecka
Wahlbom
Carleborn
Slaktarn
Publik
4 st.
Domarinsats
Undgår att blåsa en hörna till Ateam som ingen kan missa. Överlag många hemmafrisparkar. Insatsen lämnar endel övrigt att önska...

Betyg
Nicke(en fin räddning på ett skott), Calle, Slaktarn, Strand.......listan kan göras lång då alla gör en bra match. Bollarna går ändå till följande spelare;
OOO - Klarre, nyinlånad. Syns att kille är spelsugen och ligger bakom många mål. Framförallt klackframspelning till Pecka osar klass. Passar bra mot motståndare som saknar muskler...
OO - Johan. Gör ett fint nickmål, men dirigerar framförallt mittfältsspelet och ligger bakom mål till Strand.
O - Pecka. Som vanligt bra både framåt/bakåt - Inställningen belönas med en boll!
Matchens utropstecken
Peckas inställning till spelet fotboll. Vid 0-9 brister det då han inte får en frispark...0-9! Har återupprepade diskussioner med domaren där han till och med hänvisar nämnde man att fråga en Kingstreet-spelare om Pecka verkligen tacklade honom...

Matchens frågetecken
Nummer två i motståndarlaget. Frispark till sig själv! Artisteri på hög nivå. Ett gott tillskott till Islands flicklandslag http://www.youtube.com/watch?v=eMZqAZtxbvs. Kan ha varit hans första match och även den sista...
Hört efter matchen
Calle hävdar att hans 0-1 mål gick i bana likt Cristiano Ronaldos projektiler http://www.youtube.com/watch?v=OWzrBVev2bs&feature=related. Invändningar? Grabben har en förmåga att överdriva...:-)
Bolliga (11 omgångar)
Pecka 11
Strand 10
Cap 7
Slaktarn 6
Holm 6
Calle A 3
Johan 2
Wahlbom 1
Daven 1
Nicke 1
Pecka 12
Strand 12
Cap 10
Slaktarn 6
Holm 6
Johan 4
Calle A 3
Klarre 3
Wahlbom 1
Daven 1
Nicke 1
Ribben 1

Skytteliga (11 omgångar)
Strand 23
Pecka 11
Holm 7
Wahlbom 6
Calle A 4
Cap 4
Johan 2
Slaktarn 2
Återkommer med info om cupen! Trevlig helg!
/W.

Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Walle - Pecka - Calle
Strand
Avbytare:
Carleborn
Klarre

Anmälan till sista seriematchen.

Sista seriematchen spelas på måndag (15/8) klockan 17.45 mot Kingstreet FC på plan 1. Samling sker som vanligt en halvtimme innan. Anmäl er snarast!

/W. 

Bagdad - Ateam 1-9 (0-5)

17.41 i måndagskväll avlossade "Ta emooooot" stora kanonen på en av korpvallarnas planer. Bollen träffade ribban, vilket gav Babylon ett tungt tapp i titelkampen då man bara mäktade med en poäng mot Räddningstjänsten. Därför var förutsättningarna enkla för Ateam, vid vinst var seriesegern säkrad!
I Ateam var dock inte förhållandena ultimata. Vattenflaskorna saknades, likaså målvaktshandskarna. I truppen var det också tunt då Tidan (+ för närvaron), Daven och CH inte kunde delta. Pecka var nära bristningsgränsen och Slaktarn hade fuskat med sommarträningen enligt egen utsago ( 103 kg, tack Lohmanders!) Hur skulle detta sluta?
1:a halvlek
Ateam, Ateam och åter Ateam är första halvleks melodi. De röda radar upp chanser. Endel bränns andra förvaltas väl...Strand får många fina lägen då Bagdad fuskar i defensiven och vi kan gång efter annan falla tillbaka i planen för att sedan kontra a lá Mourinho i Chelsea. Från första halvlek tar vi med oss Strands kliniska avslut vid sina mål (3 st), Caps fina rökare vid 2-0-målet, Wahlboms Cruyff/Quaresma till Strands 3-0:a, Peckas mittfältspåfyllningar till anfallsspelet (resulterade i ett mål) och Ribben klockrena glidtackling. 5-0 står det i paus.
2:halvlek
Är även där en enda lång transportsträcka av Ateam-övertag med undantag för sista fem som Babylon tillåts äga. Med större skärpa framför mål kan det säkert bli några över tvåsiffrigt, men som i tidigare matcher sumpas det från de röda spelarna. Vi tar från andra halvlek med oss Strands framspelning till Cap, Calle och Peckas kvalitéavslut, Slaktarns offensiva utflykter, samt Nickes agerande i mål. När andra halvlek är sumerad är slutresultatet 9-1 till Ateam vilket innebär serieseger i högsta divisionen!  Härligt!
Sammanfattning
Än en gång en match som ägs av Ateam. Laget radar upp chanser och alla spelare bidrar. Ändå är det i omställningarna då vi försvarat oss och ställer om till anfall, där vi är som starkast. Detta har gett oss många gratismål vilket bidragit till en fantastisk målskillnad :-)
17.41 i måndagskväll avlossade "Ta emooooot" stora kanonen på en av korpvallarnas planer. Bollen träffade ribban, vilket gav Babylon ett tungt tapp i titelkampen då man bara mäktade med en poäng mot Räddningstjänsten. Därför var förutsättningarna enkla för Ateam, vid vinst var seriesegern säkrad!
I Ateam var dock inte förhållandena ultimata. Vattenflaskorna saknades, likaså målvaktshandskarna. I truppen var det också tunt då Tidan (+ för närvaron), Daven och CH inte kunde delta. Pecka var nära bristningsgränsen och Slaktarn hade fuskat med sommarträningen enligt egen utsago ( 103 kg, tack Lohmanders!) Hur skulle detta sluta?
1:a halvlek
Ateam, Ateam och åter Ateam är första halvleks melodi. De röda radar upp chanser. Endel bränns andra förvaltas väl...Strand får många fina lägen då Bagdad fuskar i defensiven och vi kan gång efter annan falla tillbaka i planen för att sedan kontra a lá Mourinho i Chelsea. Från första halvlek tar vi med oss Strands kliniska avslut vid sina mål (3 st), Caps fina rökare vid 2-0-målet, Wahlboms Cruyff/Quaresma till Strands 3-0:a, Peckas mittfältspåfyllningar till anfallsspelet (resulterade i ett mål) och Ribben klockrena glidtackling. 5-0 står det i paus.
2:halvlek
Är även där en enda lång transportsträcka av Ateam-övertag med undantag för sista fem som Babylon tillåts äga. Med större skärpa framför mål kan det säkert bli några över tvåsiffrigt, men som i tidigare matcher sumpas det från de röda spelarna. Vi tar från andra halvlek med oss Strands framspelning till Cap, Calle och Peckas kvalitéavslut, Slaktarns offensiva utflykter, samt Nickes agerande i mål. När andra halvlek är sumerad är slutresultatet 9-1 till Ateam vilket innebär serieseger i högsta divisionen!  Härligt!
Sammanfattning
Än en gång en match som ägs av Ateam. Laget radar upp chanser och alla spelare bidrar. Ändå är det i omställningarna då vi försvarat oss och ställer om till anfall, där vi är som starkast. Detta har gett oss många gratismål vilket bidragit till en fantastisk målskillnad :-)
17.41 i måndagskväll avlossade "Ta emooooot" stora kanonen på en av korpvallarnas planer. Bollen träffade ribban, vilket gav Babylon ett tungt tapp i titelkampen då man bara mäktade med en poäng mot Räddningstjänsten. Därför var förutsättningarna enkla för Ateam, vid vinst var seriesegern säkrad!
I Ateam var dock inte förhållandena ultimata. Vattenflaskorna saknades, likaså målvaktshandskarna. I truppen var det också tunt då Tidan (+ för närvaron), Daven och CH inte kunde delta. Pecka var nära bristningsgränsen och Slaktarn hade fuskat med sommarträningen enligt egen utsago ( 103 kg, tack Lohmanders!) Hur skulle detta sluta?
1:a halvlek
Ateam, Ateam och åter Ateam är första halvleks melodi. De röda radar upp chanser. Endel bränns andra förvaltas väl...Strand får många fina lägen då Bagdad fuskar i defensiven och vi kan gång efter annan falla tillbaka i planen för att sedan kontra Mourinhomässigt. Från första halvlek tar vi med oss Strands kliniska avslut vid sina mål (3 st), Caps fina rökare vid 2-0-målet, Wahlboms Cruyff/Quaresma till Strands 3-0:a, Peckas mittfältspåfyllningar till anfallsspelet (resulterade i ett mål) och Ribbens klockrena glidtackling. 5-0 står det i paus.
2:halvlek
Är även där en enda lång transportsträcka av Ateam-övertag med undantag för sista fem som Babylon tillåts äga. Med större skärpa framför mål kan det säkert bli några över tvåsiffrigt, men som i tidigare matcher sumpas det från de röda spelarna. Vi tar från andra halvlek med oss Strands framspelning till Cap, Calle och Peckas kvalitéavslut, Slaktarns offensiva utflykter, samt Nickes agerande i mål. När andra halvlek är sumerad är slutresultatet 9-1 till Ateam vilket innebär serieseger i högsta divisionen!  Härligt!

Sammanfattning
Än en gång en match som ägs av Ateam. Laget radar upp chanser och alla spelare bidrar. Ändå är det i omställningarna då vi försvarat oss och ställer om till anfall, där vi är som starkast. Detta har gett oss många gratismål vilket bidragit till en fantastisk målskillnad säsongen igenom.
Målskyttar
Strand 4
Cap 2
Pecka 2
Calle 1
Domarinsats
Varken bu eller bä...

Publik
10 betalande.

Betyg

Cap OOO - Bra arbetsinsats. Hjälper till hemåt, samt framåt. Tvåmålsskytt, varav ett mål riktigt elegant.
Strand OO - Inbland i åtta mål vilket säger det mesta. Att han inte får en trea beror mer på att han brände några i första vilket kunde bjudit in till en jämnare match mot ett bättre motstånd.
Ribben O - Har varit värd denna ett tag. Med sina svarta shorts styrde han försvaret likt Kohler i Dortmund.
Matchens utroptecken
Trots tunn trupp och usla förberedelser ser vi pigga ut efter en sommar med varierande träningsdos..Kul!

Matchens frågetecken
Bagdad hävdade att de gjort en klassisk italiensk läggmatch. Oavsett om de försökt eller inte hade vi slagit detta motstånd, eller?...Kvalitén på våra motståndare var värre en dam från Harrys fyndhörna, kvart i tre en lördagsnatt.

Hört efter matchen
Nicke hintade att han kunde tänka sig att lira ute i nästa match. Stämmer det? I så fall, någon som vill stå? Jag kunde tänka mig en match i kassen, men efter moget övervägande tycker jag vi kan lotta ut platserna...Om vi inte kör på som vanligt dvs, vilket är ett annat alternativ :-) Förslag välkomna!

Cupen
Vi har fått lottningen i cupen. På pappret ser det ut att vara en bra lottning. Vi går in i andra omgången som de övriga lagen som spelar i högsta divisionen. Datumet att boka in är 25/8  http://www6.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_410563/cf_69694/Program%20f%C3%B6r%20fotbollscup%202011.PDF
Dock en match kvar innan dess på måndag 17.45. Återkommer med mer info om detta. Jag betalar domaren.
Övrigt att tillägga är att Premier League förhoppningsvis drar igång i helgen. Är man inbiten fantaiker och uppskattar dream team tävlingar är man välkommen att delta i detta. Brosan o jag försöker i sista stund dra ihop en liga, 100 pix i insats som i slutet går till vinnaren http://fantasy.premierleague.com/ . Gratis att registrera. Ligan man tävlar i heter Battle of Britain och koden är  458327-126007 (vår privata liga)

Ha det!

/W.

Startuppställning

Nicke
Slaktarn - Ribben
Wahlbom - Pecka - Cap
Strand
Avbytare:
Calle
Claudius

Dags för match!

Hoppas ni haft en fin sommar! Nu drar det nämligen igång igen. Rykten säger att Holm är påväg bort under hösten, arbete (stämmer det CH?), samt att jag själv har problem med en hälseneinflammation. Dags för en rejäl inventering av truppen behövs, då match väntas på måndag klockan 19.00 mot Bagdad (plan 6). Samling sker som vanligt en halvtimme innan. Se till att vara i tid så vi får hälsa på varandra efter sommaruppehållet...
Tyvärr var det svårt att få loss Ribben för ett utvik till bloggen, men om ni har tur kan det komma några sommarbilder med nämnde person i sitt esse. Bjussar på en gammal...
Hoppas alla skött sommarträningen, vi ses på måndag för upplösningen av serien. Väl mött!
/W.

RSS 2.0