Nomineringar 2009

Så var det dags för årets höjdpunkt prismässigt. Som lag har vi gjort en fin säsong, men individuellt ska även den prisas - som prisas bör, som det så vackert heter... Nedan följer ett ex antal nomineringar på spelare eller mål som har varit årets bästa. Med detta vill vi att varje spelare som deltagit, räcker med att man har spelat en match, röstar på det som man tycker har varit bäst under säsongen. Man får givetvis inte rösta på sig själv (KALLE BOGREN!) och när man röstar gör man detta i kommentatorsfältet till detta inlägg. För att veta vem som har lagt rösten skriver man sitt tröjnamn, de som varit inlånade till enstaka matcher skriver bara sitt namn. För att det ska bli så bra som möjligt vill vi att alla ordinarie försöker ge sig in på sidan och rösta. Säg till de som inte brukar besöka sidan så ofta, att gå in och lägga sin röst. Röstningen kommer att pågå under en månad framöver, dvs. till den 16/1-2010. Därefter kommer vi ha en uppföljning med utdelning av priser om allt går enligt planerna. Om ni inte förstod hur röstningen skulle gå till, se hur jag röstar först i kommentatorsfältet. Tack på förhand mina herrar!

 

Vi börjar först med en kort sammanfattning av årets säsong.  Säsongen har bestått av en rad olika matchtyper. Endel har varit enkla överkörningar och transportsträckor för oss som lag, medan andra riktiga holmgångar med intensitet, kamp och fult spel. Säsong började visserligen med vinster, men mot IFK Real United FC kom så säsongens första tapp. Då många hade fått gamnacke och kalla kårar av denna förlust, gav den istället oss en väckarklocka till hela laget. Från denna match och framförallt efter lagets grisigaste match mot GSG, som man för övrigt vann med 2-1, gick allt som på räls. Match efter match gav tre poäng och ingen motståndare i serien kunde hota då de trappade poäng till höger och vänster, medan vi bara ångade på! Redan innan alla omgångar var färdigspelade stod vi som vinnare av serien och vi var klara för avancemang! Att vi sedan gick på pumpen i cupen mot Räddningstjänsten är förlåtet, men nästa år siktar vi på en dubbeln…

Nedan följer nu de utmärkelser som det går att rösta på, med undantag för den åtråvärda diamantbollen som juryn delar ut!

_________________________________________________________________________________

Årets spelare (Diamantbollen)

 

Kommer att tas ut av en jury bestående av fyra personer.  Detta är givetvis vår GM, ägaren Marcus Svensson, lagets kapten, samt jag själv i min position som tillfällig skribent för hemsidan. Om vi inte kan komma överens, dvs. det står 2-2 i röstningen har trotjänaren i Ateam Tidan utslagsrösten.


Årets målvakt


Sebastian Strand

Mantorps egna José Luis Chilavert har visat upp ett fint målvaktsspel under hela säsongen. Han har stått för spektakulära räddningar, kyla i svåra situationer, samt visat prov på sydamerikanskt humör med endel helt underbara utbrott på motståndare. Detta gör att denna profil givetvis är nominerad till årets målvakt och storfavorit till priset!


Oskar Liljegren

Underbart är kort, alldels för kort… Detta sjunger Uggla i sin helfestliga låt Fyra sekunder. Riktigt så kort tid stod visserligen inte Oskar i målvet för oss, men under den korta period som han gästspelade så visade han att han är en grym målvakt med fina kvaliteter. Men räcker det till att bli årets målvakt?


Årets back


Alex Westerdahl

Killen med troligtvis lagets största hjärta. I varje situation där det vankas närkampsspel är denna kämpe första in. Han kan springa från den ena sidan till den andra för att få delta i hetluften. Det han kanske saknar i positionsspel vägs upp av hans uppoffrande spel, med klockrena tacklingar som motståndarna fått känna på… Försvarsspelet har funkat utmärkt tillsammans med Ribben och det har gjort Alex till en viktig kugge i Ateam!


Kristoffer Ribbencrantz

Jaap Stam i alla ära, men jag tror de flesta spelarna i Ateam valt herr Ribbencrantz om de varit tvungna att välja. Ribben är stark i sitt positionsspel, vilket gör att han slipper de flesta löpduellerna… Han är även nyttig vid de fasta situationerna, då han är stark på huvudet och kan skjuta frisparkar. Expressen delade ut sex getingar för dennes match i den första seriefinalen mot GSG!


Årets mittfältare


Pecka Anell

Mittfältsgiganten har blåst bort sina motståndare på mittfältet. Han är stark, har god speluppfattning, samt besitter ett bra skott som han visat upp i många matcher. Egentligen saknar denna spelar svagheter, men hans temperament och de vassa armbågarna som Pecka har, förekommer lite för ofta för de flesta domarnas smak. Stabil säsongen igenom!


Johan Holmsten

Kommer ni ihåg Turbo Svensson när han spelade som bäst för det svenska landslaget…J Holmsten påminner faktiskt om honom fast med lite finare teknik och bättre speluppfattning.Hade Johan fötts tidigare hade det möjligtvis varit han som spelat i både EM 2000 och VM 2002 under Söderberg och Lagerbäcks era… Nu är det ju tyvärr inte så utan det är vi i Ateam som har fått njuta av hans härliga lungkapacitet och det uppoffrande spel et. En riktig krigare!


Årets anfallare


Kalle Bogren

Kalle Bogren, Spångerums stolthet. Har öst in mål för oss under hela säsongen. Visserligen har han varit lite egoistisk i vissa situationer, men det visar bara på att han älskar att göra mål oavsett vilka som är motståndare i våra matcher. Hans patenterade tvåfotare följs gärna av en smekning i bortre!


Didde Carlsson (LillDave)

Didde har gjort en stabil insats säsongen igenom. Därför nomineras han till årets anfallare. Han gjorde sitt livs mål under året med först en tunnel och sedan en läcker avslutning i bortre. Själv hävdar jag att det var en felträff, men lite credd kan vi ge grabben med en nominering som pris…


Årets nykomling


Captain

Med sin blandning av elegans och grovjobb har denne nyttige mittfältare under sin första säsong varit en spelare att luta sig mot när det blåser. Hans arbetskapacitet är enorm defensivt och han kan även fungera framåt med sin fina speluppfattning. När Cap varit med, har vi inte förlorat en match… Tror jag…


Fredrik Wahlbom

Viktig fot vid fasta situationer, samt att han besitter en speluppfattning likt Xabi Alonso. (Om man får tro honom själv). Har haft endel assist till Diddes och Kalles baljor… Aningen långsam, men definitivt en av de bättre nykomlingarna i laget. Får tufft i kampen mot Cap dock…


Årets mål


Kaptens karatespark – Det spricker opp

Ett av årets snyggaste mål som gjordes är definitivt vår caps mål mot Det spricker opp. På Zlatan-manér karatesparkade han ett lobbskott precis utanför straffområdet. Bollen tog en briljant båge över målvakten och in i motståndarmålet vilket medförde ett av årets absolut vackraste avslut! Att han senare i matchen eller om de var tidigare chippade in ett snyggt mål på samma målvakt gör det hela ännu större…


Kalle Bogren, den vita negern - IFK Real United FC

Fröken Bogren är inte känd för att vara den spelaren som gör de snygga målen. Gärna ska han få ett skott på sig för att sedan jubla som Inzaghi. Denna säsong lyckades dock Kalle visa oss hur Martin Dahlin nickade under VM 1994. I matchen mot IFK Real United smög Kalle upp bakom backen, slängde sig raklång och nickade bollen behärskat i bortre hörnet… Underbar ackuratess som Thomas Nordahl hade sagt och även ett av säsongens snyggaste mål!

 

Det var alla nomineringar. In och rösta! Skriv gärna om ni saknar något eller bara vill kommentera utöver röstningen! God Jul och Gott nytt år!


RSS 2.0