Ateam - LKPG Stars 5-1 (2-1)

En tunn Ateam trupp begav sig till Korpvallarna för möte med LKPG Stars under torsdagskvällen. Återigen saknades Pecka, samt även Nyberg och Daven. In i laget kom en halvskadad Klarre, vilket betydde att vi kom till start med endast en avbytare.
1:a halvlek
Matchen inleds med ställningskrig, inget av lagen tar initiativ och kamp genomsyrar dagens tillställning inledningsvis. Planen är svårspelad då regn förstört den, något som främst inte gynnar Ateam då kortpassningsspel a lá Barca är något laget eftersträvar. Därför kommer motståndarnas mål inte helt ologiskt efter ett välplacerat skott bakom Nicke. Ateam försöker kämpa sig in i match och skapar en rad lägen. 1-1 låter inte vänta på sig alltför länge, då Cap får på en elegant vobblande projektil. Därefter tar de röda över matchen helt. Strand, Wahlbom och Klarre missar fina lägen, men det är dock den förstnämnde som gör att vi tar ledning i matchen med ett väl avvägt skott.
2:a halvlek
Denna halvlek består av en ända Ateam dominans. Vi spelar en trevlig fotboll, samtidigt som motståndarna tröttnar rejält. Strand dunkar in 3-1 och Jensa utökar med 4:an på ett skott som letar sig in bakom en duktig motståndarmålvakt. Vi fortsätter visserligen på den inslagna melodin genom att bränna massvis med fina lägen. 5-1 blir dagens sista mål signerat Strand efter fin skarv av Slaktarn.
Sammanfattning
Dagens holmgång är en trevlig tillställning från de röda efter motståndarnas 0-1 mål. Trots att vi saknar två viktiga innermittfältare och har en tunn bänk för dagen lyckas vi arbeta oss in i matchen. Vi skapar många lägen som bränns, men samtidigt är Assarsson i motståndarnas mål duktig. Allt som allt en rättvis seger!

Målskyttar
Strand 3
Cap
Jensa
Publik
7 st. Pojken med Down syndrom och baseballjacka saknades helt ärligt vid sidan av. Tror han heter Ted...
Betyg
Grymt svårt, gör därför ett första och sista undantag då jag delar ut 6 st bollar på ett ovanligt vis...
OO - Cap. Äger mittfältet, målskytt
O - Strand - viljestark
O - Jensa - trixig
O - Slaktarn - energisk
O - Ribben - stabil
Matchens utropstecken
Ribbens nya shorts, stiligt värre! Skall tilläggas att han letade på barnavdelningen först innan expediten hjälpte honom...

Matchens frågetecken
De långa snacken som domaren hade vid tillsägelsena. Vad sades på kvartsamtalet som Slaktarn hade?

Dagens Drogba
Strands farsa. Vilken pådrivare och vilken inlevelse vid sidan av... Kul!

Hört efter matchen
Strand blir borta i tre matcher, p.ga. USA-resa. Ribben tyckte han kunde planerat bättre (sades innan matchen)...
Nästa match
Match på onsdag nästa vecka klockan 17.45 mot Märgben. Vilka kan vara med, skriv i kommentatorsfältet!
Trevlig helg!
/W.

Startuppställning

En något sargad trupp, men vi spelar med det vi har...
Nicke
Slaktarn - Ribben
Cap - Wahlbom
Jensa
Strand
Avbytare:
Klarre
Vakant plats

Cupomgång 2

Match imorgon klockan 18.45. Samling 18.15, medtag vatten. Motståndare är LKPG Stars och matchen spelas på plan 4. Eftersom det brukar bli oklarheter vem som ska betala domaren delegerar jag ut på diktatoriskt vis, med början i det bakre ledet. Om invändning finns, delge mig... Imorgon har Nicke med sig en peng till domaren. Lugnt?

Truppen
Nicke
Slaktarn
Ribben
Cap
Wahlbom
Jensa
Strand
Vad jag förstod kunde varken Nyberg eller Daven. Pecka är fortfarande skadad. Hur ser det ut med Näsman och Smurfen Klarre? Kan någon höra med dessa spelare. Minst en till, gärna två behövs...
/W.

Torsdag 26/4 18.45
Motståndare: LKPG Stars (Bytt namn från Arla tror jag)
Plan: 4

Ateam - Dödsdömda 10-0 (4-0)

Säsongspremiär i Korpen, denna gång inte i serien utan i cupen. För motståndet stod de Dödsdömda. Ateam kom till matchen med en stark trupp kryddad med två nyförvärv, Nyberg och Jensa. Vid sidan av stod Pecka, skadad efter en tuff försäsong...
1:a halvlek
Ateam dominas är melodin redan från början i första halvlek. Vi pressar på framåt och skapar mängder med chanser. Strand är på strålande spelhumör och sätter ettan efter slarv i motståndarnas försvarslinje. Efter detta fortsätter vår toppforward att producera. Mål 2,3 och 4 tillskrivs honom efter fina framspelningar från Cap och Nyberg. Fina lägen bränns sedan och vi får nöja oss med att gå till halvtidsvila med 4-0.
2:a halvlek
Liknar den första då vi skapar lägena och Nicke står sysslolös. Det närmsta motståndarna kommer en chans är då en av deras anfallare försöker simulera sig till en frispark/straff på ett genant försök! Framåt fortsätter Strand att gäcka motsåndarna problem vilket medför att han gör ytterligare tre må. Även Nyberg, Wahlbom och Slaktarn kommer med i målprotokollet efter långdistansskott. Slaktarns är det snyggaste då han distinkt, men ändå med teknisk skicklighet kan trycka dit bolluslingen elegant bakom en chanslös slips! Slutresultatet 10-0 kunde visserligen ha varit mer om effektiviteten funnits, men vi får ändå vara nöjda med säsongspremiären.

Sammafattning
Om sanningen ska fram känns det fruktansvärt oinspirerat att skriva om matchen då motståndet var under all kritik. Deras målvakt måste hamnat fel då han letade efter sina kamrater från Övre Kaserngården 6 - Göteborg. Om någon undrar vad detta är för adress kan jag meddela att Grund Bois har sitt säte här. Vi dominerar mål-/chans-/bollinnehavsmässigt och vinner enkelt som resultat visar...
Målskyttar
Strand 7
Nyberg 1
Wahlbom 1
Slaktarn 1
Publik
8 stycken
Betyg
Bra insatser av Slaktarn (mycket om honom längre ner) och Ribben, men de hamnar precis utanför...
OOO - Strand. Visserligen en lätt match att agerar forward i, men sju mål är ett gott dagsverke. Ser riktigt spelsugen ut och löper på det mesta. Därför bäst på plan.
OO - Nyberg. Intressant nyförvärv som visar upp spelförståelse och agerar framspelare. Blir intressant att följa.
O- Wahlbom. Målskytt, framspelare och arbetsmyra för dagen. 6 kilo lättare och troligtvis den spelare som skött försäsongen bäst i Vidinsjöspåret med egna PT:s i Erlandsson, Ottey, Smith, Magnusson, J Wahlbom...
Matchens utropstecken
Slaktarns första ingripande, då han försökte att överlista gravitationen i en underbar balansakt!

Matchens frågetecken
Slaktarn som forward? Utväxlingen och avslutet lämnade endel övrigt att önska...

Dagens Drogba
Slaktarns ständiga tuggande kan var roligt, som när det skedde under utförandet av en brytning i matchen. Även att undgå ett gult kort och fira som en världsmästare med avsliten tröja efter ett mål är värt entrépengen...
Hört efter matchen
Nicke frågade om det var "blåsfisken" han såg mig utföra till deras stabila, rödhåriga forward. Stämmer!
Match på torsdag, ses!
/W.

Startuppställning

Nytt för i år är att vi prövar en 2-2-1-1 uppställning då vi inte använt kantspelet fullt ut, samt att vi vill öka på  tyngden framåt. Förhoppningsvis kan vi bli mer effektiva och ge Strand mer understöd med den offensiva mittfältsrollen. Som offensiv mittfältare får man även bidra defensivt när innermittfältarna ger sig av framåt.

Startuppställning imorgon:


      Nicke

Daven - Ribben

Pecka - Cap

   Wahlbom
   
     Strand

Avbytare:

Nyberg
Jensa

/W.

Premiär

Dags för säsongspremiär för de röda eleganterna, detta sker på måndag klockan 18.45 mot de Dödsdömda. Försöka att vara där 18.15, plan 8.
Laget
Nicke
Ribben
Daven
Pecka
Cap
Nyberg (Debut)
Wahlbom (Betalar domaren)
Strand
Jensa Källkvist (Debut)
Övrigt
Fråga som måste redas ut på bloggen, hur ser det ut på tröjfronten? Om ni har koll på läget, skriv! Vattenflaskorna är slängda, så egna flaskor tas med. Ska undersöka om vi kan fixa nya. Om vi skulle ta oss vidare spelas nästa cupmatch den 26/4 klockan 18.45.
/W.


Truppen 2012

Trots snack om avveckling är det dags för ännu en ny säsong i Korpen. Följande spelare kommer att ingå i årets trupp:
Laget
Nicke
Ribben
Slaktarn
Pecka
Cap
Wahlbom
Strand
Nyberg
Näsman
Nyförvärv:
Erik Nyberg
Andreas Näsman
Om det krisar spelare:
Klarre
Johan Wahlbom
Förluster:
Daven ?
Tidan
Holm
Calle Andersson (Bortrest, kan komma tillbaka)

Betalning
Vad jag har förstått är de som inte betalat in pengar Nicke, Wahlbom samt Näsman. Pengar är påväg från mig i detta nu. I protest mot att ni använder facebook (har inte detta) och inte skriver i kommentatorsfälten har jag vägrat betalning :-) Detta är den truppen jag fått höra om från Cap. Om det inte stämmer får ni kommentera detta... Senare idag kommer info rörande första matchen som är på måndag!
/W.

RSS 2.0