Ateam - Bagdad (1-1) 2-3 Efter straffar.


Årets sista match på Korpvallarna och inte vilken match som helst, det var nämligen cupfinal som stundade. Motståndare för dagen var Bagdad, ett stabilt lag från högst divisionen. Än en gång fick herr Pettersborg hederuppdraget att dömma en viktig batalj. Taggat hos båda lagen då en buckla stod på spel!

1:halvlek

Matchen inleds direkt med en jättechans för Ateam. Pecka avancerar fram på offensiv planhalva och får iväg en riktig projektil. Denna räddar dock målvakten i Bagdad, om än med en stor potion tur. Därefter kommer så ledningsmålet. Dock inte för oss. Efter en boll i djupled mot en av Bagdads forwards, missbedömer Nicke bollen och halkar till så att deras forward kan avsluta i ett öppet mål. Uppförsbacke, men inget som ger Ateam gamnacke. Vi skapar några halvchanser och  tillslut reducerar vi. Jag har inte full koll på hur de gick till, men jag har för mig att Tidan och Pecka är involverade i målet, där Pecka hinner in framför målvakten och skickar in bollen i mål med en sträckt vrist. 1-1 och sedan följer ställningskrig, men chanser finns. Motståndarna har två farliga lägen, ett där Nicke har problem med luftspelet och ett där han får sträcka ut. Framåt har vi några inlägg som vi tyvärr inte kan sätta dit. Paus och lika.

2:a halvlek

I andra halvlek blir vi stillastående. Bagdad ökar trycket och har mycket boll, dock utan att skapa alltför mycket.  Det närmaste de kommer är dock väldigt nära, men Slaktarn agerar räddare på mållinjen. Framåt är vi farliga i våra kontringar. Pecka är ett ständigt oros moment med sina offensiva löpningar. Det närmaste vi kommer mål är dock i slutskedet. Efter en frispark från Pecka når Wahlbom bollen med pannan, nickar mot mål, men en back/målvakten? räddar och returen går rakt ut. Ribben som tagit sig upp, slänger sig fram, når bollen precis, men kan inte sikta den mot mål. Ett drömläge bränt och straffar får avgöra. Väl i strafflägningen missar vi fyra stycken, de tre. Detta betyder att vi står som förlorare och Bagdad vinner Korpen-cupen 2010.

Sammanfattning

Små marginaler avgör idag. I slutet av matchen har vi som jag nämnt läge att avgöra. Detta lyckas vi tyvärr inte göra.  Straffarna vi slår är bedrövliga, även de slår skrala straffar, men inte lika bedrövliga. I själva matchen är det en jämn första halvek med chanser åt båda hållen. I andra faller vi som sagt var bakåt (lite fega), men har endel vassa kontringar. Det som grämer än är att vi lika gärna kunde stått som segrare. Revansch nästa år!

Publik

Runt 30-talet. Rävarna Ribbencrantz SR. och Fredriksson SR. hade hittat ner till matchen. Stort!

Målskytt

Pecka

Betyg
Alla gör en gedigen insats. Slaktarn och Cap är de spelare som är närmst en boll, men hamnar precis utanför. Cap har en riktigt snygg överchippning i andra som osar klass...

OOO - Pecka. Är så bra som vi vant oss vid att han är. Löper nog mest av alla idag (Cap sprang mycket med) och får utdelning framåt. Motståndarna hade stor respekt för vår stjärna...

OO - Tidan. Inblandad i första målet. Många fina löpningar och bra passningar, speciellt i första halvlek. Stabil hela matchen igenom...

O - Ribben. Efter förra matchens "problem" var det knutna nävar och en hungrigare Ribben på plan. Stängde igen tillsammans med Slaktarn, Daven och Nicke i andra. Har en rad glidtacklingar och bortnickningar av högsta klass. Pricken över i:t hade varit ett avgörande på jätteläget i slutet.

Matchens frågetecken


Den stora frågan är; Hade vi vunnit om vi spelat övertid? Enligt Slaktarn efter matchen var det helt klart att vi hade gjort det. Tror på honom..

Matchens utropstecken

Till nästa år blir det straffträning! Inget snack om saken. Tidan, Walle, Pecka samt Nicke brände sina. Den ända som var god exekutor var Cap.

Hört efter matchen

Hörde att det fanns många som var sugna på festligheter efter en lång säsong. Detta är vi värda! Återkommer med tider så får vi se vad som passar bäst...

Skytteliga efter sjutton matcher

Strand 18
Wahlbom 17
Pecka 14
Cap 6
Tidan 5
Sanden, Holm, Hampus, Slaktarn 4                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde, Ruiz 1


Bolliga efter sjutton matcher

Pecka 16
Nicke 14
Tidan 11
Wahlbom, Slaktarn 10
Cap 9
Strand 7
Ribben 5
Holm 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Säsongens sista match spelad. Vi gick genom seriespelet obesegrade och tog oss till ett straffavgörande i cupen. Detta tycker jag ger betyget VG+. Vi har haft riktigt kul hela säsongen, men personligen (Nicke sa det i bilen med) ska det bli skönt med lite vila (orkade knappt skriva något ikväll). Blir troligtvis ett referat om hela säsongen längre fram. Lägger ut förslag på dagar för en lagbankett.

/ W.

Startuppställning

Nicke

Slaktarn - Ribben

Pecka - Cap - Tidan

Wahlbom

Avbytare:

Daven (back)
Hampus (mittfält)

Funderade på om vi skulle börja Tidan på topp eller inte, men vi börjar med den defensivt starkare Tidan på mitten, då det ev. kan väntas ställningkrig i början. Han kommer senare att figurera som forward...

Nu kör vi...

Truppen mot Bagdad!

Klara är följande:
Nicke
Ribben
Daven
Pecka
Tidan
Walle
Slaktarn
Kapten
Hampus

Nej tack från Didde, patte

NU KÖR VI GRABBAR!

Final!

Final i cupen under morgondagen. Vilka kan delta? Anmäl er snarast!

Ateam - TitanX 4-3 E.FL

Cupsemifinal i Korpen och Ateam ställdes mot TitanX, ett av de sämre lagen under säsongen i division 3A. Dock visade sig match bli betydligt svårare än vad man på förhand kunnat tro. Torsdagens drabbning var nämligen en gastkramande tillställning då de röda eleganterna slets mellan hopp och förtvivlan. Än en gång lyckades man dock vinna och nu väntar final i cupen mot Bagdad!

1:a halvlek

Det var taggade spelare i Ateam som äntrade planen inför säsongens hitintills viktigaste uppgift. En finalplats i cupen stod på spel. Laget kom också att få en smakstart. Efter att en boll nått Wahlbom, för dagen forward, vände denna spelare med en skottfint bort sin back (Caps "egna fint" som han kallar den) och la sedan över bollen på sin höger. Därefter avslutade han distinkt och bollen satt hårt i ett hörn. Målvakten var chanslös och stort jubel utbröt hos Ateam. Efter detta hände något högst oväntat. Ateam tappade allt sitt spel. Vad detta berodde på är fortfarande oklart. Var det att vi blev för bekväma? Gjorde för många inviduella misstag? Saknade vi rörelse i laget? Troligtvis en del av varje, men exakt vet vi inte. 1-1:målet kom enkelt efter att en boll, inte allt för hård, lyfts in melllan ytan back/målvakt. Vi fortsatte vårt ängsliga spel, ovana att inte kontrollera matchen som vi gjort i tidigare. Även 2-1 gjordes efter att Ateam inte hängt med i TitanX djupledsspel. Mittfältaren hos motståndaren fick vända upp alldeles för enkelt, slå en boll så Ribbencrantz hamnade på efterkälken och deras forward placerade sedan snyggt in bollen. Efter detta utbröt ställningskrig med mycket kamp. Herr Pettersborg, dagens rättskipare, gömde pipan om han nu hade med sig den? och blåste endast två gånger till de rödas favör i första halvlek. 2-1 i paus till TitanX och krissamtal hos Ateam.

2:a halvlek

I paus lyfte vi fram två saker. Nr 1. att inte skälla på varandra. (Tror vi lade fokus på fel sätt pga av att vi inte var vana att vara det jagande laget), samt Nr 2. att ha kul, det är ju trots allt bara Korpen :-) Vi startade andra halvlek bättre, men det var fortfarande slarv i passningarna hos oss. Vi skänkte bort bollen alltför lätt och lät deras "brillis" äga mittfältet. Framåt skapade vi dock  endel skott från Wahlbom, Cap, samt farliga hörnor när Slaktarn kom upp och avslutade. De sista tio började vi hitta endel linjer i vårt spel. Bollar lyftes långt på Wahlbom eller gick framåt via väggspel med en mittfältare och nu var pressen mot TitanX mål enorm. Deras målvakt storspelade, då han b.la. räddade en bicicleta från W och vi öste på med allt vi hade. När endast 5 minuter drygt återstod av matchen kom så den viktiga kvitteringen. Efter en perfekt slagen hörna av Pecka, nådde vår backrese Slaktarn högst på bollen och via sin fantastika spänst och presition med pannan prickade han in bollen. Underbart mål, 2-2. De sista minuterna var det vi som öste på och målvakten i Titanx fick jobba, dock utan att släppa in något mer. Förlängning väntade.

1:a förlängningen

Det var fortfarande vi som "ägde" initiativet i förlängningen, beroende på att vi hade fler avbytare och mer ork i vår trupp än våra motståndare. Dock var de hyperfarliga i sina snabba kontringar. Därför kom TitanX tunga ledningsmål som ett dödsbud till den sjuke patienten. Herr Pettersborg hade hittat pipan och blåste för en ytterst tveksam straff. Psykologiskt tungt och 3-2:an var ett faktum efter en bra slagen straff. Detta var pausresultatet efter första förlängningen.

2:a förlängningen

Andra förlängningen drog igång. Vi beordrade full fart framåt och flyttade upp på det mesta. När Ribben slog en okoncentrerad frispark någon minut in i andra förlängningen såg det som tyngst ut. Inte mycket tydde på att vi skulle fixa ett straffavgörande ens. Cap flyttades upp bredvid Wahlbom och vi fortsatte ösa. Att vi lyckades kvittera därefter ser jag mer som en inviduellt lyckad prestation än något lagspel. Ruiz fick efter en passning från ? (Cap var det nog) för sig att gå på skott från långt håll. Målvakten var felplacerad och bollen gick i mål. Grymt viktigt och 3-3. Krigandet fortsatte Slaktarn var stark bakåt och Cap, samt Pecka slet på på mitten. Framåt hade Hampus kommit in och gjorde det bra. Även nämnde Ruiz vågad ta för sig mer. Kampen var snart slut och ett spännande straffavgörande såg ut att vänta. Dock ville Ateam annorlunda. När 2 minuter återstod av förlängningen hittade nämnde spelare Cap på bortre stolpen. Målvakten hos TitanX hade kommit ut fel och Cap styrde på volley in 4-3. Snyggt gjort och segern var i hamn för Ateam!

Sammanfattning

Som jag skrev i ingressen var semifinalen en match där vi slets mellan hopp och förtvivlan. Vi låg under, kom tillbaka, låg under, kom tillbaka och sedan kom förbi. Riktigt spännande och stort att vi kunde vinna trots att vi bara spelade bra i slutet på andra halvlek och de sista 5 i förlängningen...Även motståndarna förtjänar beröm som gjorde det svårt för oss. Dock kan vi inte kosta på oss att stå på hälarna i finalen likt denna match för då kommer det ringa med jämna mellanrum. Det kan jag garantera...

Publik

Oklart. Var alldeles för "på" i matchen för att lägga fokus på att räkna folk... JW hetsade på bra dock i andra.

Målskyttar

Wahlbom
Slaktarn
Ruiz
Cap

Betyg
Hampus sliter bra hela matchen, samt Pecka som kommer igång ju mer matchen lider.
Strand var sjukt nära att få en boll för sitt engagemang (samma i finalen och du kan få tre istället), samt även Daven som var risig i buken och hejade på bredvid...

OOO - Slaktarn. Avsugningen av Slaktarn fortsätter. Krigar hela match och visar prov på positivism när det blåser som mest i laget. Visar att det funkar. Kvitteringen är fantastisk...

OO -
Cap. Krigar sig in i matchen och vinner bollar. Brukar vara de stora matchernas man, så ock i dag. Avgör på ett snyggt sätt.

O - Wahlbom. Snyggt första mål utan kladd. Kommer till många avslutningslägen och är farlig framför TitanX mål. Hade bicicletan gått in hade det varit show...

Vi har högt i tak hos Ateam. Här kan man kritisera varandra, men man ska försöka vara positiv. Speciellt då vi är  bra kompisar. Men det jag såg av Ribben igår kan vara det sämsta jag sett honom spela någonsin...Alltså riktigt ruskig. Även om mittfältet kanske kunde hjälpt honom lite mer...:-) Men som Lagerbäck säger, "Vi kan inte sänka en spelare"... Ribben har i år kanske varit en av våra mest stabila spelare så det kom väldigt oväntat att han gjorde en plattmatch. Tror dock vi inte kommer få se detta igen av säkerhet själv! Frågan är istället, dominerar han på tisdag? Ytterst trolig...

Matchens frågetecken


Har redan varit inne på det tidigare. Varför gnällde vi så mycket under hela matchen (gäller alla)! Vi är inget världslag och vi spelar i korpen. Det viktigaste är väl att vi har skoj? Men självklart kan man begära mer av alla spelare så slipper vi gnället. Vi måste höja oss i motgång i framtiden... 

Matchens utropstecken

Jag tror fan i mig att Cap, Pecka samt Wahlbom sprang mer efter att hämta bollen när den var ur spel, än efter den när den var i spel...Maskandet var satt i system mot Korpens Barcelona!

Funderade även på han som spelade med brillor. Hur fan kan man göra de? En nickduell med honom och både min och hans syn ryker. Borde var förbjudet. Pecka borde stampat på dem i duellen med honom. Anelka i brillor mot Blackpool på söndag. Nja...

Hört efter matchen

Enligt inside från Östergötlands domare är herr Pettersborg, gårdagens rättskipare, alldeles för dålig för division sex. Han får inte dömma där och han borde inte göra det i Korpen heller. Straffen han delar ut är horibel. Mig veterligen var det även han som tog straffen utanför straffområdet tidigare i år. Håller tummarna för att aldrig mer spela en korpmatch när han dömmer...


Skytteliga efter sexton matcher


Strand 18
Wahlbom 17
Pecka 13
Cap 6
Tidan 5
Sanden, Holm, Hampus, Slaktarn 4                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde, Ruiz 1


Bolliga efter sexton matcher

Nicke 14
Pecka 13
Wahlbom, Slaktarn 10
Tidan, Cap 9
Strand 7
Holm, Ribben 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

FINAL på tisdag. Vi återkommer med mer uppgifter i helgen. Ha en trevlig sådan!

/ W.

Startuppställning.

Det står nu klart vilka vi möter ikväll. Det blir Titanx. De sju som startar är;

Nicke

Slaktarn - Ribben


Pecka - Cap - Hampus

Wahlbom



Dennis ( Back - Mittfält om det behövs)
Ruiz ( Mittfält - Forward )
Även Slaktarn kan komma att agera defensiv mittfältare om det skulle behövas.

Snart match, tagga till!

/W.

truppen

I skrivande stund ser truppen ut som följer:
Nicke
Pecka
Walle
Ribben
Slaktarn
Hampus
Cap

Skulle behöva iaf 2 till
Daven ger svar vid lunch idag.
JW?
Sebbe har du nån spelare?

Semi!

Dags att anmäla sig för semifinal! Matchen spelas på torsdag(imorgon) kl 18 på plan 1!!!
Om jag kommer ihåg rätt så tackade följande spelare ja igår
Pecka
Nicke
Ribben
Walle¨
Kapten
Negativt besked från Tidan!

Resten ANMÄL ER SNARAST!!!
/Robert Green

Ateam - Opus Dei 7-1 (4-0)


Kvartsfinal i Korpen och bra läge att avancera för Ateam, då Opus Dei, ett lag från den lägre serien stod som motståndare i dagens match. 10 spelare var kallade och hade ett gemensamt mål, semifinal i Korpencupen.


1:a halvlek

Matchen kom att inledas i ett trevande tempo. Motståndarna inriktade sig på försvarsspel och ödslade ingen kraft offensivt. När vi avslutade och missade mål tog det lång tid för målvakten att hämta bollen. Ett genomtänkt drag av Opus Dei att dra ner på tempot mot det bollskickliga Ateam. De röda eleganterna hade problem att trilla boll. Passningar på 2-meter missades alldeles för enkelt. Dock kom man att göra första målet efter att Wahlbom glidit igenom och avslutat mellan benen på motståndarnas målvakt. Återigen fortsatte matchen efter målet att spelas i lågt tempo. Vi skapade endel lägen, men hade problem i sista tredjedelen. Efter ett långt utkast från Nicke avslutade Tidan elegant i bortre hörnet. 2-0 och redan nu kändes matchen avgjord då våra motståndare knappt varit över egen planhalva. 3-0  lät vänta på dig ett litet tag, men Slaktarn nådde högt på ett inlägg/hörna? och nickade bollen i en båge mot mål. För att vara på den säkra sidan var Tidan på bollen och skrevs som målskytt. Enligt Slaktarn ytterst tveksamt. 4-0:an och matchens delikatess stod Pecka för. Efter att ha fått sikta in sig med några missade skott avlossade han den stora kanonen en bit utanför straffområdet. Bollen satt perfekt i mål! 4-0.

2:a halvlek

Den inledande delen av andra halvlek inleddes passivt av Ateam. Laget spelade på sparlåga och såg nonchalanta ut. Detta staffades man  för när man släppte till en kontring som enkelt kunde slåss i mål bakom en chanslös Nicke. Motståndarna spelade upp sig lite, men var aldrig riktigt nära att hämta in några mål. Pecka målade 5-1 och Walle 6-1. Inga speciella mål. Dock var 7-1:an  ett vackert sådant. Tidan chippassade en framrusande Pecka som kyligt placerade in bollen. Fotbollsgodis på hög nivå. Även Slaktarn bjöd på artisteri med en underbar nick i trävirket och ett volleyskott som målvakten räddade. Matchen kom att sluta 7-1.

Sammanfattning

Återigen en dag på jobbet. Som Daven uttryckte det, " Vi är som Chelsea, en maskin" i paus. Utan att förta oss står vi som segrare trots att vi missar mycket passningar och vaggas in i motståndarnas låga tempo. Om vi ska nå final krävs det en uppryckning i den kommande semifinalen. Sista feminuterna av första halvlek är det ända vi med oss då kortpassningsspelet kommer igång...

Publik

5 betalande

Målskyttar

Pecka 3
Tidan 2
Wahlbom 2

Betyg

Om alla förtjänade beröm senaste är det desto svårare att ta ut tre rktigt bra lirare från dagens match. Vem som var bäst var inga problem, men desto svårare sedan (funderade på Hampus för sin arbetsinsats)...

OOO - Tidan. Bäst på plan, gör mål och ligger bakom mål. Ovan i forwardsrollen till en början då han hamnar lite långt ner, men efter ett tag hittar han rätt position och är het.

OO -
Nicke. Återigen en stabil insats. Räddar det han kan. En assist och en fin straffräddning är två bra situationer som ger två bollar.

O - Pecka. Riktigt seg och inte alls att känna igen i första halvlek, med undantag för sista fem. Då kommer Pecka igång  och då brukar även Ateam komma igång. Spelar upp sig och producerar mål framåt. Målet i första halvlek är riktigt snyggt och värt en boll!

Matchens frågetecken

Vem var han i motståndarlaget som sprang omkring och skrattade, samt tittade på oss samtidigt som han gjorde massor roliga gester på uppvärmningen. Känns som något hade gått sönder i DNA-stegarna...Om någon har nummer är han dock bjuden till lagfesten i höst...

Matchens utropstecken

Pecka är en hetlevrad spelare. Han har även en bestämd åsikt rörande att man ej skjuter bort bollen efter signal. Att få en nysvensk att inse detta är inte alltid det lättaste, men Pecka vill försöka, trots ledning med 5-1...

Hört efter matchen

Kreativiteten flödar inte ikväll...Kommer knappt på något. Dock hörde jag att det fanns endel frågetecken hos spelare inför torsdagens semifinal. Ställ in era planer och hjälp Ateam nå sin första cupfinal någonsin. Kan bli hur stort som helst, tänk FA-cupen...


Skytteliga efter femton matcher


Strand 18
Wahlbom 16
Pecka 13
Cap, Tidan 5
Sanden, Holm, Hampus 4
Slaktarn 3                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde 1


Bolliga efter femton matcher

Nicke 14
Pecka 13
Wahlbom, Tidan 9
Cap, Strand, Slaktarn 7
Holm, Ribben 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Anmälan till nästa match kommer snart upp. Anmäl er. Kram o kramar!

/ W.

start 7 mot Opus dei

Mv:Nicke
B:Daven B:Ribben
MF:Pecka MF:Cap MF:Walle
A:Tidan

Bänk: Slaktarn, Didde, Hampus

Kvartsfinal

Nu på tisdag 14/9 kl 18 (samling 17,30) plan 10 spelar vi kvartsfinal.
Jag har inte en aning mot vilka så fråga inte! Kommer dock bli lika tufft som senast!
ANMÄL ERT DELTAGANDE SNARAST!
/R.Green

Ateam - Babylon 2-0 (2-0)


Det var ett hungrigt och laddat Ateam som samlades på Korpvallarna denna torsdag, nästintill överladdat. I killarnas ögon syntes glöd efter att nå kvartsfinal i cupen och för att göra detta var vi tvungna att besegra Babylon. Ett motstånd från den högsta divisionen med duktiga spelare som försöker trilla boll och spelar offensiv fotboll. Med andra ord var det upplagt för tempofylld fotboll med mycket chanser... 

1:a halvlek

I början på matchen syntes det inte vilket lag som var högts placerat i Korpserierna. Ateam framstod som det bättre laget seriemässigt och inledde respektlöst då man satte full fart mot motståndarnas mål. Därför kom 1-0 mycket rättvist tidigt i första halvlek. Wahlbom slog en skruvad höra in mot mål som målvakten hos motståndarna boxade. Dock boxade han inte bättre än att Pecka kunde gå på bollen direkt och skjuta in den i mål. Skön start för de röda. Efter detta flyttade Babylon upp sina lagdelar. Deras spelfördelare (Nr.4) hade dock svårt att komma till då Pecka/Tidan effektivt stängde till hans ytor. Deras farligaste chans i första kom via ett inlägg som Nicke felbedömde pga av solen, men Slaktarn reparerade på mållinjen. 1-0 stod sig en bit in i halvlek och Babylon förde spelet utan att skapa alltför mycket. På de chanser som uppkom var Nicke bra med medans han fick god hjälp av Slaktarn/Ribben och Daven. Ateam pressades längre ner på sin planhalva, men kunde snabbt kontra och skapade en rad farlig lägen genom Sebbe och co. 2-0 uppstod i en av dessa kontringar. Min demens har slagit till, men jag tror att Tidan efter en kontring spelade in i straffområdet och Didde förvaltade sedan detta inlägg. 2-0 och ett psykologiskt viktigt mål inför andra halvlek.

2:a halvlek

Andra halvlek bestod av en massiv press från Babylon. De satte genast fart mot vårt mål. Nicke fortsatte att storspela och våra backar för dagen hjälpte honom väl. De räddade ett par lägen på mållinjen och då inte Nicke räddade var stolpen respektive ribban på vår sidan. Det närmaste motståndarna kom mål var en nick som studsade ner på mållinjen (innanför mållinjen?)  innan den kunde tas bort. Vi forsatte även att skapa lägen framåt. Sebbe, Wahlbom samt Slaktarn (nick som räddades på mållinjen eller var den inne?) hade farligheter som höll på att resultera i mål. Dock gjordes inget mer mål åt något av hållen och Ateam kunde stå som segrare!

Sammanfattning

Som jag skrev i inledningen var det upplagt för en chansrik match redan innan matchen. Detta kom att stämma väl in. Båda lagen kunde gjort flera mål. Dock tycker jag att vi var mer värda segern än Babylon då vi besatt ett högre tempo, mer strukturerat spel och effektivitet som Babylon saknade. Att vi även vann andrabollarna och var mer hungriga än våra motståndare bidrog till avancemanget. Dock kunde det blivit spännande om Babylon fått in ett mål tidigt i andra halvlek. Lyckligtvis slapp vi uppleva det...Skönt!

Publik

11 betalande

Målskyttar

Pecka
Didde

Betyg

Alla spelare förtjänar beröm. Pecka, Strand, Daven, Didde, Johan (klassinhoppare) Tidan, Walle var bra...

OOO - Slaktarn. Spelar med mest hjärta matchen igenom. Dominant bakåt i första framförallt. Att få kramp är bara det värt bollar, vilken hjälte! Sen om det berodde på att du spelat handboll dagen innan eller om det var allt springande i matchen låter vi vara osagt...

OO -
Nicke. Gör en grymt bra insats. En riktigt bra linjemålvakt. Gjorde något tvkesamt luftingripande i första, men i övrigt stabil.

O - Ribben. Fin match av Ribben. Räddande ängel och fint positionspel matchen igenom.


Matchens frågetecken

Återigen är debatten om målkameror uppe på tapeten. Denna gång av högre dignitet än i VM. Nu undrar vi om herr Blatter funderar på att testa detta i Korpen då torsdagens match innehöll två tveksamma situationer. Var Babylons boll inne, och var Slaktarns språngnick över linjen? Ingen vet, dags för målkameror snart i Korpen?!

Matchens utropstecken

Fanns endel godbitar. Ribbens, enligt honom "Fifa-rensning", samt Slaktarnas lite småpinsamma kramp inbjöd till ovationer hos de som var på bänken i de ögonblick det inträffade...

Hört efter matchen

Sebbe var ruskigt het matchen igenom. Frågade honom precis vid avblåsning om vi skulle ringa 112 för att kolla upp hans knä. Sebbes svar blev, "Ring häktet". Ett överfall av hans baneman i tankarna...:-)


Skytteliga efter fjorton matcher


Strand 18
Wahlbom 14
Pecka 10
Cap 5
Sanden, Holm, Hampus 4
Tidan, Slaktarn 3                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde 1


Bolliga efter fjorton matcher

Pecka, Nicke 12
Wahlbom 9
Cap, Strand, Slaktarn 7
Tidan 6
Holm, Ribben 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Ni är välkomna att ta en rejäl fylla i helgen, då likt Premier Legue stjärnor! Se Ledley King och de andra i Spurs och ta lärdom av hur man festar! http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/article844177.ece Hoppas innerligt att ni finns med i Corren på måndag annars blir jag besviken...Ha en bra helg!

/W.

Start 7:an

Mv: Nicke
B:Ribben B: Slaktarn
MF:Walle MF:Carleborn MF: Annell
F: Sebbe

Bänk: daven, didde, tidan

NU TAR VI DOM!


Truppen

Imorgon har vi en viktig match!!!
Vi är "bara" 8 ordinarie spelare som tackat ja!
Vi(jag och sebbe) har därför valt att kalla in 2 extra spelare då vi tror det behövs för att vi möter ett löpstarkt gäng!
Dessa är  Slaktarn Liljegren och Sebbes kompis Johan Carleborn!
Vi som ska göra det 18.30(samling 18) på plan 10 är:
1.Nicke-MV
2.Sebbe-FW
3.Pecka-MF
4.Daven-B
5.Tidan-MF
6.Ribben-B
7.Walle-MF(c)
8.Didde-FW
9.Slaktarn-B
10. Johan Carleborn-MF

KOM IGEN NU TEAMET

/Nick-Klick


3:e omgången

Dags för tredje omgången av cupen på torsdag. Samling 18.00. Match 18.30. Meddela snarast om du kan delta. Som jag förstod det kunde inte Daven vara med, vilket betyder att Tidan kommer in. Av de som inte var med, hur ser det ut där? Behöver vi 8 eller 9 spelare, det kommer bli mer spring...

Ha en bra dag!

/W.

Ateam - Band of brothers 11-0 (5-0)


Dagens referat bli kortare än vanligt. Även aningen forcerat och inte lika genomtänkt som vanligt, då vi redan nu har torsdagens tankar i huvudet.  Eftersom vi spelar lika tätt som svenska landslaget gäller det att efter genomläst referat släppa dagens match och  fokusera på nästa uppgift. Det kommer bli betydligt tuffare på torsdag, garanti!

1:a halvlek

Det var inget snack om vilka som ägde bollen i såväl inledningen som resterande del av matchen. Anfall efter anfall skapade vi framåt och endast ett fåtal gånger kom motståndarna i strökontringar. Framåt var Ateams nye Pippo Inzaghi (efter Kavajnegern Bogren) dvs. Sebbe het. Med undantag för matchens första läge som han brände, samt nåt i andra höll han hov nere i motståndarnas straffområde.  I första halvlek inledde dock Slaktarn målskyttet på ett väl avägt inlägg. Nicken var perfekt, 1-0. Vi fortsatte dominera sedan och tvåan gjorde Cap, ett snyggt skott som han kan vara nöjd med. Även Pecka hittade nätet. Om det var 3:an eller 4:an låter jag vara osagt, men de övriga målen gjorde i alla fall Sebbe påpassligt när motståndarna sov. Paus resultatet skrevs till 5-0!

2:a halvlek


Andra halvlek och samma dominans. Motståndarna hade återigen nån kontring, men Nicke behövde knappt ingripa. Framåt fortsatte Sebbe lilla julafton. Även Slaktarn målade, återigen på huvudet. 6:an, 7:an, 8:an, 9:an , 10:an samt 11:an kom sedan att trilla in. Samtidigt kostade vi även på oss att bränna ett ex. antal lägen.  Vår defensiva klassback Daven hamnade i ett för honom ovanligt läge när han bara skulle slagit in bollen. Festlig miss. Även dagens inbjudna spelare, JW (som gjorde en trevlig debut) träffade knappt långsidan i öppet läge. Dock var matchen redan avgjord. Utklassning var ordet och avancemanget var minst sagt rättvist :-)

Sammanfattning

11-0...Säger allt...

Publik:

Oklart. Många som skulle följa matcherna bredvid såg jag valde att se på vår uppvisning istället... Tappade räkningen...

Målskyttar:

Strand 6!
Slaktarn 2
Cap 1
Pecka 1
Nicke 1!


Betyg:
Alla spelare förtjänar beröm. Cap nära en boll. Snygg klack förresten...

OOO - Strand. Fin insats. Älskar att göra mål och gör det idag även om inte motståndet var det bästa, viktigt inför torsdagens match...3 st då :-) ?

OO -
Slaktarn. Trivs för dagen något oerhört på planen. Vinner bollar och hänger även dit två balljor. Show! Bäst på huvudet i laget med hästlängder...

O - Nicke. Inte nämnt det tidigare i referatet, men Nicke målar i matchen. Första målvakten i Korpen i år? Klassavslut!


Matchens frågetecken
Hur många olika målvakter avverkade Band of Brothers. Tappade räkningen vid tre...

Matchens utropstecken
Tokoffensiven. 11-0, med bud på 20! Sebbe och Slaktarn ser definitvit ut att trivas och bjuder likt övriga i Ateam på offensiv show. Ibland är skygglapparna där ( Jag var nära gråten vid ett flertal lägen:-) ), men då de är effektiva spelar det absolut ingen roll... Nicke visar sig även vara ett giftigt vapen...

Hört efter matchen
Babylon såg stabila ut. Deras katalysator på mitten, nr. 4 är han som för spelet. Om Pecka med flera kan ta bort honom och även måla framåt kan det bli kul på torsdag...

Skytteliga efter tretton matcher

Strand 18
Wahlbom 14
Pecka 9
Cap 5
Sanden, Holm, Hampus 4
Tidan, Slaktarn 3                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke:-) 1


Bolliga efter tretton matcher

Pecka 12
Nicke 10
Wahlbom 9
Cap, Strand 7
Tidan 6
Holm, Slaktarn 4
Alex, Didde, Hampus, Ribben, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Vilodag imorgon, sedan startar förberedelserna på onsdag med rätt kost (pasta), vatten, samt sömn...Sen gör vi en toppmatch på torsdag!  Glöm inte att hålla utkik i bloggen!

/W.

Start 7:an i cupen

Mv:Nicke
B:Daven B:Ribben
Dmf: Slaktarn
Mf: Cap Mf: Wahlbom
F: Sebbe

Bänk: Peter (kommer sent till samling)

Kom igen nu grabbar!

Truppen omg 2 i cupen!

Klara till måndagens batalj är:
Nicke
Sebbe
Slaktarn
Daven
Pecka
Wahlbom
Ribbenkrantz
Cap

nej tack från
Tidan
Didde
Patte

Väntar svar från
Hampus


RSS 2.0