Ateam - Babylon 2-0 (2-0)


Det var ett hungrigt och laddat Ateam som samlades på Korpvallarna denna torsdag, nästintill överladdat. I killarnas ögon syntes glöd efter att nå kvartsfinal i cupen och för att göra detta var vi tvungna att besegra Babylon. Ett motstånd från den högsta divisionen med duktiga spelare som försöker trilla boll och spelar offensiv fotboll. Med andra ord var det upplagt för tempofylld fotboll med mycket chanser... 

1:a halvlek

I början på matchen syntes det inte vilket lag som var högts placerat i Korpserierna. Ateam framstod som det bättre laget seriemässigt och inledde respektlöst då man satte full fart mot motståndarnas mål. Därför kom 1-0 mycket rättvist tidigt i första halvlek. Wahlbom slog en skruvad höra in mot mål som målvakten hos motståndarna boxade. Dock boxade han inte bättre än att Pecka kunde gå på bollen direkt och skjuta in den i mål. Skön start för de röda. Efter detta flyttade Babylon upp sina lagdelar. Deras spelfördelare (Nr.4) hade dock svårt att komma till då Pecka/Tidan effektivt stängde till hans ytor. Deras farligaste chans i första kom via ett inlägg som Nicke felbedömde pga av solen, men Slaktarn reparerade på mållinjen. 1-0 stod sig en bit in i halvlek och Babylon förde spelet utan att skapa alltför mycket. På de chanser som uppkom var Nicke bra med medans han fick god hjälp av Slaktarn/Ribben och Daven. Ateam pressades längre ner på sin planhalva, men kunde snabbt kontra och skapade en rad farlig lägen genom Sebbe och co. 2-0 uppstod i en av dessa kontringar. Min demens har slagit till, men jag tror att Tidan efter en kontring spelade in i straffområdet och Didde förvaltade sedan detta inlägg. 2-0 och ett psykologiskt viktigt mål inför andra halvlek.

2:a halvlek

Andra halvlek bestod av en massiv press från Babylon. De satte genast fart mot vårt mål. Nicke fortsatte att storspela och våra backar för dagen hjälpte honom väl. De räddade ett par lägen på mållinjen och då inte Nicke räddade var stolpen respektive ribban på vår sidan. Det närmaste motståndarna kom mål var en nick som studsade ner på mållinjen (innanför mållinjen?)  innan den kunde tas bort. Vi forsatte även att skapa lägen framåt. Sebbe, Wahlbom samt Slaktarn (nick som räddades på mållinjen eller var den inne?) hade farligheter som höll på att resultera i mål. Dock gjordes inget mer mål åt något av hållen och Ateam kunde stå som segrare!

Sammanfattning

Som jag skrev i inledningen var det upplagt för en chansrik match redan innan matchen. Detta kom att stämma väl in. Båda lagen kunde gjort flera mål. Dock tycker jag att vi var mer värda segern än Babylon då vi besatt ett högre tempo, mer strukturerat spel och effektivitet som Babylon saknade. Att vi även vann andrabollarna och var mer hungriga än våra motståndare bidrog till avancemanget. Dock kunde det blivit spännande om Babylon fått in ett mål tidigt i andra halvlek. Lyckligtvis slapp vi uppleva det...Skönt!

Publik

11 betalande

Målskyttar

Pecka
Didde

Betyg

Alla spelare förtjänar beröm. Pecka, Strand, Daven, Didde, Johan (klassinhoppare) Tidan, Walle var bra...

OOO - Slaktarn. Spelar med mest hjärta matchen igenom. Dominant bakåt i första framförallt. Att få kramp är bara det värt bollar, vilken hjälte! Sen om det berodde på att du spelat handboll dagen innan eller om det var allt springande i matchen låter vi vara osagt...

OO -
Nicke. Gör en grymt bra insats. En riktigt bra linjemålvakt. Gjorde något tvkesamt luftingripande i första, men i övrigt stabil.

O - Ribben. Fin match av Ribben. Räddande ängel och fint positionspel matchen igenom.


Matchens frågetecken

Återigen är debatten om målkameror uppe på tapeten. Denna gång av högre dignitet än i VM. Nu undrar vi om herr Blatter funderar på att testa detta i Korpen då torsdagens match innehöll två tveksamma situationer. Var Babylons boll inne, och var Slaktarns språngnick över linjen? Ingen vet, dags för målkameror snart i Korpen?!

Matchens utropstecken

Fanns endel godbitar. Ribbens, enligt honom "Fifa-rensning", samt Slaktarnas lite småpinsamma kramp inbjöd till ovationer hos de som var på bänken i de ögonblick det inträffade...

Hört efter matchen

Sebbe var ruskigt het matchen igenom. Frågade honom precis vid avblåsning om vi skulle ringa 112 för att kolla upp hans knä. Sebbes svar blev, "Ring häktet". Ett överfall av hans baneman i tankarna...:-)


Skytteliga efter fjorton matcher


Strand 18
Wahlbom 14
Pecka 10
Cap 5
Sanden, Holm, Hampus 4
Tidan, Slaktarn 3                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde 1


Bolliga efter fjorton matcher

Pecka, Nicke 12
Wahlbom 9
Cap, Strand, Slaktarn 7
Tidan 6
Holm, Ribben 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Ni är välkomna att ta en rejäl fylla i helgen, då likt Premier Legue stjärnor! Se Ledley King och de andra i Spurs och ta lärdom av hur man festar! http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/article844177.ece Hoppas innerligt att ni finns med i Corren på måndag annars blir jag besviken...Ha en bra helg!

/W.

Kommentarer
Postat av: Ribben

Tråkigt att du får så dålig respons, matchrapporten är som vanligt klass rakt igenom.



Ser helst att den kommer upp lite tidigare, gärna så fort som möjligt efter matcherna.

2010-09-12 @ 16:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0