Ateam - Bagdad (1-1) 2-3 Efter straffar.


Årets sista match på Korpvallarna och inte vilken match som helst, det var nämligen cupfinal som stundade. Motståndare för dagen var Bagdad, ett stabilt lag från högst divisionen. Än en gång fick herr Pettersborg hederuppdraget att dömma en viktig batalj. Taggat hos båda lagen då en buckla stod på spel!

1:halvlek

Matchen inleds direkt med en jättechans för Ateam. Pecka avancerar fram på offensiv planhalva och får iväg en riktig projektil. Denna räddar dock målvakten i Bagdad, om än med en stor potion tur. Därefter kommer så ledningsmålet. Dock inte för oss. Efter en boll i djupled mot en av Bagdads forwards, missbedömer Nicke bollen och halkar till så att deras forward kan avsluta i ett öppet mål. Uppförsbacke, men inget som ger Ateam gamnacke. Vi skapar några halvchanser och  tillslut reducerar vi. Jag har inte full koll på hur de gick till, men jag har för mig att Tidan och Pecka är involverade i målet, där Pecka hinner in framför målvakten och skickar in bollen i mål med en sträckt vrist. 1-1 och sedan följer ställningskrig, men chanser finns. Motståndarna har två farliga lägen, ett där Nicke har problem med luftspelet och ett där han får sträcka ut. Framåt har vi några inlägg som vi tyvärr inte kan sätta dit. Paus och lika.

2:a halvlek

I andra halvlek blir vi stillastående. Bagdad ökar trycket och har mycket boll, dock utan att skapa alltför mycket.  Det närmaste de kommer är dock väldigt nära, men Slaktarn agerar räddare på mållinjen. Framåt är vi farliga i våra kontringar. Pecka är ett ständigt oros moment med sina offensiva löpningar. Det närmaste vi kommer mål är dock i slutskedet. Efter en frispark från Pecka når Wahlbom bollen med pannan, nickar mot mål, men en back/målvakten? räddar och returen går rakt ut. Ribben som tagit sig upp, slänger sig fram, når bollen precis, men kan inte sikta den mot mål. Ett drömläge bränt och straffar får avgöra. Väl i strafflägningen missar vi fyra stycken, de tre. Detta betyder att vi står som förlorare och Bagdad vinner Korpen-cupen 2010.

Sammanfattning

Små marginaler avgör idag. I slutet av matchen har vi som jag nämnt läge att avgöra. Detta lyckas vi tyvärr inte göra.  Straffarna vi slår är bedrövliga, även de slår skrala straffar, men inte lika bedrövliga. I själva matchen är det en jämn första halvek med chanser åt båda hållen. I andra faller vi som sagt var bakåt (lite fega), men har endel vassa kontringar. Det som grämer än är att vi lika gärna kunde stått som segrare. Revansch nästa år!

Publik

Runt 30-talet. Rävarna Ribbencrantz SR. och Fredriksson SR. hade hittat ner till matchen. Stort!

Målskytt

Pecka

Betyg
Alla gör en gedigen insats. Slaktarn och Cap är de spelare som är närmst en boll, men hamnar precis utanför. Cap har en riktigt snygg överchippning i andra som osar klass...

OOO - Pecka. Är så bra som vi vant oss vid att han är. Löper nog mest av alla idag (Cap sprang mycket med) och får utdelning framåt. Motståndarna hade stor respekt för vår stjärna...

OO - Tidan. Inblandad i första målet. Många fina löpningar och bra passningar, speciellt i första halvlek. Stabil hela matchen igenom...

O - Ribben. Efter förra matchens "problem" var det knutna nävar och en hungrigare Ribben på plan. Stängde igen tillsammans med Slaktarn, Daven och Nicke i andra. Har en rad glidtacklingar och bortnickningar av högsta klass. Pricken över i:t hade varit ett avgörande på jätteläget i slutet.

Matchens frågetecken


Den stora frågan är; Hade vi vunnit om vi spelat övertid? Enligt Slaktarn efter matchen var det helt klart att vi hade gjort det. Tror på honom..

Matchens utropstecken

Till nästa år blir det straffträning! Inget snack om saken. Tidan, Walle, Pecka samt Nicke brände sina. Den ända som var god exekutor var Cap.

Hört efter matchen

Hörde att det fanns många som var sugna på festligheter efter en lång säsong. Detta är vi värda! Återkommer med tider så får vi se vad som passar bäst...

Skytteliga efter sjutton matcher

Strand 18
Wahlbom 17
Pecka 14
Cap 6
Tidan 5
Sanden, Holm, Hampus, Slaktarn 4                    
Patte 2
Daven, Persa, Ribben, Nicke, Didde, Ruiz 1


Bolliga efter sjutton matcher

Pecka 16
Nicke 14
Tidan 11
Wahlbom, Slaktarn 10
Cap 9
Strand 7
Ribben 5
Holm 4
Alex, Didde, Hampus, Sanden, Persa 3
Daven, Patte 1

Säsongens sista match spelad. Vi gick genom seriespelet obesegrade och tog oss till ett straffavgörande i cupen. Detta tycker jag ger betyget VG+. Vi har haft riktigt kul hela säsongen, men personligen (Nicke sa det i bilen med) ska det bli skönt med lite vila (orkade knappt skriva något ikväll). Blir troligtvis ett referat om hela säsongen längre fram. Lägger ut förslag på dagar för en lagbankett.

/ W.

Kommentarer
Postat av: W.

Glömde säga det, men skrev en dagens ros till Hans-Guy och övriga i Korpen för den här säsongen. Även om vi fått dom sämsta domarna tror jag nog det är en gest som de uppskattar. De lägger ju ner massor tid på skiten :-) Förmodligen finns det med i Corren imorn. HEJA AAAteam.

2010-09-21 @ 23:10:42
Postat av: GM

Snyggt Walle

2010-09-22 @ 06:41:56
Postat av: Ribben

Snyggt Walle.



Men angående målet så slog jag en perfekt långboll som Tidan nickade ner till Pecka som avslutade på halvvolley, ett riktigt klassmål.

2010-09-22 @ 09:18:46
Postat av: Pecka

Ribben, ska inte föringa din långboll vid målet men det kändes mer som den var menad till mig från början men stannade av i motvinden så tidan fick nickskarva vidare den till mig =). Men snyggt blev det! Synd bara att vi inte kunde förvalta straffarna, då hade vi kunnat dricka skumpa ur pokalen nästa helg =)

2010-09-22 @ 12:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0