Bagdad - Ateam (1-1) 5-6 Efter straffar

Semifinal i cupen mot svårspelade Bagdad. Ett oberäkneligt lag som brukar bjuda upp till dans. För dagen saknades Nyberg, Källkvist och en skadad Nicke (ska vi räkna med Daven?). I mål ersatte Claudius, på backen Deniz, samt att Sturefors egna Gerd Müller (Robban) tillkom...
 
1: halvlek
Två spelande lag brukar betyda skönspel, men ack inte i denna match. Första halvlek består av många avblåsningar och ryckigt tempo. Bagdad är laget som håller i taktpinnen, medan Ateam ställer om med sylvassa kontringar. I inledningen är det ändå Ateam som har de vassaste lägena då Robban tar ner en boll från W och lyckas komma till avslut, för att sedan på efterföljande returer sånär nicka in bollen i den tilltrasslade situationen. Ändå är det Bagdads snabba forwards som känns snäppet hetare och skapar mer. Därför kommer 1-0 rättvist då ""gulskon" på topp lyckas placera in ett skott bakom en skymd Claudius. De fortsätter sedan anfallsfotbollen och har en rad farliga frisparkar, utan resultat. Lite oväntat följer därför 1-1 målet från Wahlbom. I ett tre mot två läge för Ateam väljer W att avsluta då ingen back går på. Med en lite touch från motståndarbacken hittar bollen motståndarnas nättak. Efter detta får samma spelare två fina lägen att ge Ateam försprånget i matchen. En nick på hörna går över, men framförallt ett missat friläge på framspelning från Strand känns skralt. 1-1, resultat efter första halvlek.
 
2:halvlek
Blir en halvlek med mycket Bagdad press. Ateam har för långt mellan lagdelarna och lyckas sällan låsa fast bollen i offensivt anfall. Motståndarna radar upp chanser bakom en Claudius som lyckas freda sitt mål, ibland på ett något oortodoxt sätt, men huvudsaken är att räddningarna görs. Även Näsman och Slaktarn hjälper till på bästa sätt för att nå en förlägning med bra uppbackning från mittfältet. Detta hjälper till förlängning och därför slutar matchen under ordinarie tid 1-1.
 
Förlängning/Straffar
Påminner om andra halvlek även om vi skapar några halvchanser på fasta situationer. Frustrationen ökar hos Bagdad som fortsätter sprida bollarna över/utanför mål, där mycket tid går åt för Claudius att agera bollkalle. Inget mer mål görs och matchen går till straffar. 
 
I strafflägning byter vi målvakt, detta visar sig vara ett bra drag då Cap är oerhört reaktionssnabb. Han är nära att ta motståndarnas straffar i början, men det dröjer ända till den fjärde omgången innan han går rätt och räddar en straff lågt, i det vänstra hörnet. Våra spelare visar stor kyla (Robban,Deniz,Cap,W.) och Strand får chansen att avgöra. Detta görs säkert och avancemanget firas med en klassisk "böghög", mysigt!
 
Sammafattning
Vad ska sägas, en match som innehåller det mesta och som vi vinner efter straffar tillslut! Om än något orättvist, men det tar vi en dag som denna..
 
Publik
28 stycken, fullsatt på Bagdads sektion som brände av en bengal i paus...
 
Målskytt
Wahlbom
 
Betyg (Kan inte nöja mig med tre-blir fyra spelare idag igen, med sex bollar utdelade som vanligt)
OO - Cap. Raderar bort motståndarnas snabba spelare med ännu snabbare fötter. Vinner mittfältet.
OO - Näsman. Överallt under matchen. Lugn med bollen och löser stressade situtaioner hur lätt som helst.
O - Pecka. Jobbar över stora ytor på mitten och hjälper till där det behövs. Stor arbetsinsats ska primeras.
O - Slaktarn. Krigar hela matchen för att freda vårt mål, visar stor offervilja.
 
Matchens frågetecken
Hur lyckas Wahlbom missa mål - 3 meter ifrån och på uppstuds? Jo, jag siktar mot krysset och ser den mentalt gå in...Sen skjuter jag...Utanför...
 
Matchens utropstecken
Ribben visar om inte tränare-, så lagledaregenskaper iaf. Arbetar hårt med att peppa spelare och påverka domaren. Ser även en framtida assisterande domare i honom med flitigt flaggviftande...
 
Dagens Drogba
Hela Bagdad. Fotboll betyder känslor, även på korpnivå. Detta visar Bagdad...Ibland kan det bli lite mycket kan jag tycka, då huvudvärken kom som ett brev på posten, fem minuter in i förlängningen...
 
Hört efter matchen
Rasistkortet plockades fram av en motståndare mot dagens domare då det stod klart att slaget var förlorat för Bagdad. Lite onödigt kan tyckas. Smockan hängde i luften - från Hans-Guy och Petersborg ska tilläggas..
 
/Se anmälan till finalen nedan.
 
W.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Står vi som bortalag? Vilka betalar? 100 + 100

2012-09-11 @ 09:38:25
Postat av: Cap

Pauline som arbetar med korpen hälsar att vi är hemmalag.

2012-09-11 @ 10:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0