Ateam - Valla BK 5-3 (3-2)

Tredje omgången och för motståndet stod Valla BK. Ett lag bestående av Intersport-killar som inlett serien med en vinst och en förlust. Ateam kom till start med ordinarie lag, med undantag för Nicke som saknades i målet. Ersättare var den tidigare handbollsmålvakten Marcus Andersson. Ateam hade chans att ta sin tredje raka vinst.

1:a halvlek

De rödklädda inledde matchen i ett vansinnigt tempo. Man satte hög press och vann de flesta närkamperna. Sebbe rann igenom det något ihåliga Valla-försvaret och avslutade kyligt, både en och två gånger. Det syntes att han slipat avslut den senaste veckan, då båda målen var klassavslut i nättaket. För ett ögonblick påminde Sebbe om en vit Thierry Henry och 2-0 gav Ateam en behaglig ledning. Efter detta växte Valla in i matchen. Ateam slog tyvärr av på tempot och det medförde att motståndarna kunde reducera och kvittera på två otagbara skott för Macke. Innan paus hann dock Ateam göra en ballja. Efter samspel Holm, Wahlbom och en tilltrasslade situation med motståndarnas målvakt kom bollen fram till Calle Andersson som distinkt sköt in 3-2. Ledning i paus och lite arbetsro för Ateam.

2:a halvlek

Om första halvlek inleddes med forcering framåt var början av andra lugnare. Kampsituationer på mittplan uppstod mest och det var inte oväntat att något lag skulle dra på sig ett rött kort. Då Ateam vart det hetsiga laget i första, med varning på Ribben, Strand, Pecka?, kunde man lätt tror att det skulle tillfalla oss, men istället visades nummer 3 i motståndarlaget ut efter osportsligt uppträdande. Matchen öppnades på nytt upp, men isället för ytterligare ett Ateam-mål lyckades Valla via en luftboll och fummel kvittera. En viss oro uppstod i teamet då chans på chans avlöstes utan utdelning. W hade flera bra lägen, b.la. ett friläge som den duktiga motståndarmålvakten räddade. Även Sebbe, Pecka och Holm prövade lyckan utan att det resulterade i mål. Tillslut fick vi ändå in det viktiga 4-3 målet, då Sebbe via en långboll hittade Wahlboms huvud. Nicken var om än något trubbig, och via en jättebåge letade den sig in bakom motståndarnas målvakt. 5-3 och matchens sista mål stod firma Strand/Holm för där CH avslutade med stil bakom en chanslös målvakt.

Sammanfattning

Vi får direkt en drömstart med 2-0, men tappar därefter i intensitet. Därför straffas vi, då en slags bekvämlighet i laget sprider sig. I andra halvlek spelar vi en man mer och då skapar vi flera farliga avslutningslägen som vi bör sätta dit, men tyvärr saknas den sista skärpan i avsluten. Gårdagens match blir onödigt spännande och bör avgöras tidigare.

Domarinsats

Fruktansvärt skral för dagen. I första halvlek fick vi knappt någon frispark, i andra fick motståndarna uppleva detta. När Ribben reagerar rejält, då vet man att domaren har en tung dag. Howard Webb-klass, de vill säga mindre bra...

Betyg

Det var svårt att plussa för några spelare förutom Strand. Var inne på en boll till Ribben för hans inställning, men i och med att vi släppte tre bakåt får vi vänta med hans första bollar.

OOO - Strand. Två mål och två framspelningar. Klassavslut vid båda målen.

OO - Calle Andersson - Duktig i första halvlek då han gjorde motståndarnas tunnhårige flint inom loppet av två minuter. Snyggt avslut vid 3-2.

O - Holm. Målskytt efter fint anfall. Släppte bollen på en touch vilket gjorde det lätt för medspelarna.

Matchens frågetecken

Har Korpen någosin fått uppleva en "barca-klunga"? Om inte innan så igår. Efter ett konstigt domslut från domaren var Alves (Slaktarn), Xavi (Ribben) och Sergio B (W) framme för att påverka...Underbart!

Matchens utropstecken

Som vanligt gnälldes det av mig på domaren igår. Ribben påpekade detta och uppmanade att lägga fokus på spelet. Fem minuter senare efter ett domslut mot Ribben kommer psykbrytet. Ribben snackar till sig en varning då han ifrågasätter domaren likt Ashley Cole vid varje domslut...Kort för snack, hörde jag böter?:)

Hört efter matchen

Årets i särklass mest påfrestande motståndare snackar till sig ett rött kort. Efter matchen skall han citera regelboken. 1.14 in i klippet (på en i övrigt fantastisk film) kan man höra vad vi tycker om det... http://www.youtube.com/watch?v=pyMV4FRtilI&feature=related