Vasa Wailers - Ateam 0-2 (0-1)

Det har varit fullt upp de senaste dagarna varpå jag inte haft möjlighet att skriva om måndagens premiärmatch. Som nykomlingar i högsta divisionen fick vi en kalasstart på vår säsong med 3 friska poäng mot ett okej motstånd. Redovisningarna av våra matcher kommer se ut på samma sätt som tidigare (varför ändra på en succé). Bolligan är fortfarande kvar och ytterst ärofull att ta hem. Nytt för i år är dock en bedömning av domarens insats, då detta fenom att bedömma rättskipare är aktuellt runt om i fotbollsvärlden. Om ni saknar något eller vill att jag inför något annat, vänligen lämna förslag i komentatorsfälten. 

1:a halvlek
Med två spelare saknade (Tidan/Daven) kom vi till spel i säsongspremiären. Planerna var nypreparerade och påminde om golfgreenerna på St. Andrew (liten överdrift). Calle Andersson var för dagen inlånad och Vasa Wailers stod för motståndet. Matchen inleddes med två lag som kände på varandra. Ateam höll i taktpinnen, men saknade det sista för att måla. Strand (efter en underbar cross från Slaktarn), Holm och co. hade endel lägen, men lyckades inte överlista motståndarnas målvakt. Bakåt såg det stabilt ut, med Slaktarn, Ribben, Cap och Nicke. Endast ett farligt läge hade Wailers då man träffade kryssribbans översida på en kontring. Innan detta hade dock Pecka gjort 0-1. Med ett placerat skott i hörnet blev han premiärskytt denna säsong. 0-1 i paus. 


2:a halvlek
I andra skruvade Ateam upp tempot. Några fina anfallskombinationer förekom, men i allt för liten utsträckning. Wailers var inte ofarliga och stack upp på kontring. Efter en sådan tilldömdes man också en tveksam straff. Denna fantomräddade Nicke. Att detta blev en sen väckarklocka för Ateam visades då laget tog tag i match och därefter lyckades "döda" den. Calle A dribblade med bollen vid hörnflaggan, innan han framspelade Pecka som distinkt sköt in 0-2. Game set and match.

Sammanfattning
Efter en seg första halvlek där anfallssidan inte fick till det såg det bättre ut i andra. Pecka växte in i matchen efter lite kladd i första och blev tungan på vågen. 2 mål från mittfältsgeneralen var dagens facit. Bakåt spelade vi stabilt rakt igenom och därför vann vi matchen rättvist. Nice (avstod själv boll), Ribben och Cap förtjänar beröm utöver de som inte blev tilldelades bollar (se nedan).

Publik
3 betalande

Målskyttar
Pecka 2

Domarinsats
Dagens rättskipare var inte helt klippt värdelös...men dålig var han. Om vi förlorat, hade han varit syndabock för den oerhört tveksamma straffen som utdömdes. Cap blev hårt tilltagen, men detta uppfattades tvärtom. Tur att Nicke spikade igen. Att låta Martin Hansson dömma när Barcelon spelar är inte att rekommendera...

Betyg
OOO - Slaktarn
Likt en uppskruvad duracellkanin sprang Slaktarn upp och ner på plan under måndagens match. Han påminde om korsning mellan Alves och Mellberg, då han var en stor bidragande orsak till att vi höll nollan. Brytningar, nickar och även långbollar levererades. Det enda som saknades var ett mål. Att han sedan fick kramp, men ändå kom tillbaka är stort. Hatten av...

OO - Pecka
Två fina mål och som alltid en underbar arbetsinsats. Att han inte får tre beror på att kraven på denna storspelare är högre än på många andra. Navet i Ateam.

O - Calle Andersson
En gedigen arbetsinsats. Teddan tyckte han påminde om Klas Ingesson, fotbolls-, utseendemässigt och dialektalt. Fair enough säger jag. Låg bakom andra målet och gick in rejält i närkamperna. Vi hör av oss om du bli aktuell:-)


Matchens frågetecken
Tillhör matchen, men skedde innan då det äldre gardet från Korpen ville inkasseras 100 kronor för västuthyrning.
Givetvis fick vi slanta, men frågan är vart pengarna går? Pensionärerna lär satsa på degen på stavar, vuxenblöjor och tipspromenader...
Tillhör matchen men skedde innan, då det äldre gardet från Korpen ville inkassera 100 kronor för västuthyrning.
Givetvis fick vi slanta, men frågan är vart pengarna går? Pensionärerna lär satsa på degen på stavar, vuxenblöjor och tipspromenader...Hutlöst!


Matchens utropstecken
Nickes trevliga straffräddning. Smidigt nere på en distinkt slagen straff. Inte första gången han går rätt. Hörde jag straffspecialist a lá Gianluca Pagliuca.
Hört efter matchen
Strand jämförde sig med Torres. Riktigt så usel var du inte.
Ny match på måndag. Vi återkommer med information.
/W.




Kommentarer
Postat av: Ribben

Fin rapport, väl värd att vänta på! Även om jag inte håller med i bollutdelningen så köper jag ditt resonemang och respekterar ditt beslut.

2011-05-04 @ 18:21:43
Postat av: Calle

Riktigt bra referat. Bugar o bockar för en boll;) hoppas jag får va med igen. Peace grabbar

2011-05-04 @ 21:15:20
Postat av: holm

fantstiskt referat Fredrik!(som vanligt)

2011-05-05 @ 09:43:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0