Ateam - Babylon 1-1 (1-1)

Seriefinal mot Babylon. Ett lag "teamet" besegrat tidigare i cupen. Daven och Tidan saknades, men inlånad för dagen var Johan. Förhoppningarna på en välspelad match fanns och vid vinst skulle Ateam koppla ett rejält grepp om den åtråvärda förstaplatsen...Lite pressad idag, så ett tveksamt referat följer, likt matchen.

1:a halvlek
Ateam får en drömstart på matchen. Cap skickar iväg ett långskott mot mål, som den annars så säkra bortmålvakten tappar. Strand agerar måltjuv på Van Nistelrooy manér och rullar in bollen i det tomma målet. Efter målet sjunkar Ateam-spelarna i sina positioner. Babylon tillåts ta initiativet, med stort bollinnehav som följd. Därför kommer kvitteringen rättvist då en fristående forward i Babylon, från svår vinkel, kan prickskjuta in kvitteringen i bortre hörnet. Efter detta tar matchen en oväntad vändning då en Babylon försvarare utvisas efter tröjdragning på en framrusande Strand. Kan själv inte uttala mig om domaren gör ett korrekt beslut, men efter detta är det spel mot ett mål som gäller. Ateam radar upp chanser och Babylons målvakt får visa klass. Storräddning görs på skott från Johan och även Calle och co försöker, dock utan resultat. Om inte målvakten själv räddar har han även hjälp av stolpen (Wahlboms skott), så därför står sig resultatet 1-1 i första halvlek.
2:a halvlek
Andra halvlek fortsätter där första slutar. Man försöker spela till sig fina lägen (Pecka och Holm väggspelar), men motståndarnas mittback styr sina styrkor. Johan får ett fint läge efter genomskärare från Pecka, men utan resultat. Även Cap, Walle och Calle försöker, men det verkar omöjligt att överlista målvakten. Impotensen är påtaglig och en nervositet sprider sig i laget då klockan tickar på. Lägg därtill att ännu en motståndare utvisats efter att ha puttat domaren. Slaktarn följer med upp i offensiven och har ett farligt skott som målvakten tippar till hörna. Även ett fint volleyförsök från samme man täcks undan. Med fem minuter kvar får Strand en utmärkt möjlighet då ett inspel från kanten når honom, men Strand missar bollen framför öppet mål. Den sista möjligheten tilldelas Wahlbom som med ettt hårt skott träffar ribban. Signifikativt för matchen, en dag då inget vill gå in och 1-1 blir slutresultat.
Sammanfattning
Ateam får en drömstart, blir försiktiga, straffas, men krigar sig tillbaka in i matchen. Vi blir tvungna (Om man kan uttrycka sig så) att föra matchen, något vi varit svaga på under säsongen.Tyvärr är vi inte tillräckligt skärpta i avslutningsläget och kylan saknas matchen igenom. Med större beslutsamhet och mer uppoffringar kunde vi nått tre poäng, men istället får vi nöja oss med en...
Målskyttar
Strand 1
Domarinsats
Kan inte uttala mig om det röda kortet, men i övrigt, och som vanligt felfri...
Publik
21 betalande. Bra hemmaskara från de röda, tackar. Dock saknar Babylon sina kamrater. Kan beror på att den vidosända matchen visas varje fredag, därav den tunna uppslutningen..
Betyg
Har så länge jag skrivit referat delat ut tre, två och en boll till en Ateamspelare varje match. Dock gör vi det första och sista undantaget denna gång då Babylon hade de två överlägset bästa spelarna denna match i  målvakten och Emerson. De förtjänar tre resp. två bollar i den babylonska bolligan. En boll hos oss tillfaller¦
O - Slaktarn, minst dålig

Matchens utropstecken
Enligt åskådare från matchen gnälls det för mycket från spelarna i Ateam. Positiv energi bör genast tas fram från samtliga spelare. Min analys till denna företeelse är att vi inte är vana vid det hårda motståndet. Därför sprids en oro när vi möter ett lag av Babylons kaliber. Om vi kan behålla kylan och den postitiva energin i liknande situationer i framtiden är det klaaart, då vinner den röda maskinen United...förlåt, Ateam.

Matchens frågetecken
Babylon ger stundtals integrationen en fadd smak (torrt uttryck). Att knuffa en domare samtidigt som att be honom chilla är ingen vidare kombo. Läggdärtill en bänk som tuggar i 60 minuter om allt från väder till vind¦>