Ateam - Atletico Linköping 2-0 (0-0)

Återigen seger för de röda! Gårdagens tillställning går inte till historien som den mest chansrika matchen, utan mer som den tjafsrika. De pubertala motståndarna gnällde och skavde sönder våra hälsenor medan domaren för dagen var fantastisk dålig som lät det pågå hela matchen igenom. Dock visade vi prov på härlig kämpaglöd och kunde sedan stå som vinner för dagen efter slutsingnalen. Igår var det visserligen små marginaler som avgjorde, men detta gör bara vinsten ännu skönare...

1:a halvlek

I den första halvleken är vi väldigt passiva. Vi går inte in hundra i närkamperna, vilket gör att våra motståndare får äga bollen och dominera bollinnehavet. Framåt har vi svårt att skapa chanser. Det ända som vi lyckas prestera är en hård frispark från Pecka som målvakten hos motståndarna räddar. Att vi vunnit fyra matcher innan denna kan inte skönjas av det dåliga spelet. Visserligen skapar inte våra motståndare några heta chanser, men det är de som för matchen...Krissamtal i paus, vilket skulle ge resultat i andra...

2:a halvlek

Andra halvlek startar dock som första. Motståndarna sticker upp och tilldöms först en frispark, en meter utanför straffområdet. Domaren ändra sig sedan efter diverse påtryckningar från motståndarna och dömer straff. Detta måste varit en av Korpens största domarmissar alla kategorier. Ett skämt helt enkelt, för att uttrycka sig milt! Som tur är går Nicke åt rätt håll och räddar straffen snyggt! Vad som kunde ha skett annars kan man bara spekulera i, men om de gjort mål hade det blivit tufft att ta sig tillbaka... Efter det horribla domslutet lyckas vi ta oss samman. Nu är det vi som tar tag i taktpinnen och skapar en rad lägen, b.la ett hårt distansskott av Pecka som träffar Cap precis framför mål. Den som sedan får sätta ettan är just Cap. Efter en lustig träff på ett skott letar sig bollen in i målvaktens bortre och 1-0 är ett faktum. Sedan är matchen vår. Sanden ökar på till 2-0 med ett klassavslut och matchen är därmed i hamn. Vi är närmre 3-0, en vad våra motståndare är en reducering.

Sammanfattning

Med den skrala första halvleken i åtanke ska vi vara nöjda att vi är med i matchen. Som jag skrev är vi väldigt passiva och verkar tro att det ska fixa sig ändå i första halvlek. Även om det är Korpen räcker det inte med att ställa in skorna, vilket vi får visa i andra halvlek då vi höjer oss ett snäpp. Slutresultatet är rättvist och äntligen får vi hålla en nolla. Bra målvakts- och försvarsspel ligger till grund för detta!

Publik

14 betalande. Mycket kan man sägas om våra motståndare, men kul att de hade med sig lite småtjejer bredvid om någon förutom jag uppfattade dem...:-)

Målskyttar

Cap 1
Sandh 1

Betyg

Cap OOO - När det går trögt för laget kliver Cap fram i andra. Kul att se honom gå in och trycka bort motståndarna. Gör mål och ligger bakom det mesta i anfallsspelet! Fortsätt så...

Nicke OO - Räddar en straff i ett oerhört viktigt läge. Stabil på de fasta situationerna. Även bättre med fötterna för dagen även om han inte har så mycket att göra under matchen. Därför blir det ingen trea :-)

Hade jättesvårt att sätta ettan. Funderade på många i backlinjen och även på mittfältet. Dock blir det (trumvirvel)

Pecka O - Likt Cap tar han för sig i andra då han blir lite grinig! Oerhört viktig för laget med sin löpkapacitet och sin blotta närvaro då smågrabbarna vek ner sig i duellerna och blev rädda för vår best!

Matchens frågetecken

Jadu! Vad ska vi säga om matchens rättskipare? Innan matchen tejpade Tidan dit en siffra på min tröja. Vi skämtade då med domaren. Han sa att Kopren är som Premier League till mig! Konstigt nog verkade hans demens spela honom ett spratt när han blåste igång matchen. Straffen har jag redan nämnt, efterslängarna med. Men Jaffes uteblivna straffspark, de felaktiga inkastbesluten, de felaktiga insparksbesluten, de felaktiga hörnbesluten...ja, listan kan göras lång. Glömde förresten fördelen han inte lämnade då Tidan gjorde bort motståndarnas back snyggt. 3 mot 1 och gubbfan Pettersborg (han hette så) blåser...ridå!

Matchens utropstecken

Våra motståndare tyckte att vi var det gnälligaste lag de mött hörde jag. Men det krävs två för en tango och jag måste säga att det var deras ungdomliga gnällentusiasm som smittade av sig. Är inte helt objektiv i mitt utlåtande, men jag tycker att de var de som var de värsta kålsuparna! Lägg till att Pecka saknar hälsena efter matchen, samt att vi andra fick ta emot efterslängar likt  i en GSG-match! Detta gör att vår upprördhet är befogad...Ner till Panino/HM och häng grabbar!

Hört efter matchen

Saxat från Aleticos facbooksida:
"Förra veckans mål med sex poäng av sex möjliga klarades av utan större bekymmer, mycket tack vare stabilt spel. Morgondagens match lär bli en av de tuffaste i klubbens historia, men chanserna till seger är ändå stora med tanke på lagets fina form".
 
Kul att vi fått ett namn inom Korpen. Vi må vara seriösa, men oss dem finns det riktig hybris! Se alla länkar....

http://www.facebook.com/event.php?eid=128694933810487
http://www.facebook.com/pages/Linkoping-Sweden/Atletico-Linkoping/56774529753
http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=2214

Skytteliga efter match fem

Pecka 5
Strand 4
Cap, C.Holm, Sanden 3
Tidan, Wahlbom 2
Hampus, Ribben 1

Bolliga O efter match fem 

Pecka 6
Cap 5
Nicke 4
Alex, C.Holm, Sandh 3
Ribben, Strand Wahlbom 2
Tidan 1

Obesegrad efter fem och första nollan som sagt. Vad sägs om en ny nolla nästa vecka och bättre anfallsspel från alla. Vi säger så och ses efter helgen. Sköt löpningen i veckan:-)

/W.


Kommentarer
Postat av: Dave

Härligt jobbat grabbar! Som vanligt ett fantastiskt referat av W. Tror du kommer ta över efter Bank inom en snar framtid!

2010-05-25 @ 19:24:58
Postat av: Alexander AKA Teratologen

Wahlbom jag minns din kommentar i halvlek: "vi måste ha kul". Efter det vände allt kändes det som. Vi blev ivrigare och spelet lyftes. Jag hade även ganska kul måste jag medge. Framför allt åt den unga herre som frågade Nicke om han inte kunde klockan...? Det hela resulterade i en underbar dialog mellan honom och Pecka tror jag det var om huruvida klockan hade något med saken att göra. Den unge herren hävdade i alla fall sin rätt att helt apropå fråga vår kära Nicke om han kunde klockan eller ej. En mycket prekär situation av förvirring uppstod. Jag älskade Peckas replik "jag förstår inte vad du pratar om eller vem du pratar till".



En hjälteinsats från dig med Wahlbom! Det är bara en riktig man som kan ta den till roten=)

2010-05-25 @ 19:43:45
Postat av: Ribben

Härligt, jag har väntat på det här hela dagen!



Är det Domarn, Ekängen, Inge Flås, Skillingen, Kingstreet och hatmötet nästa onsdag, sen är det slut?

2010-05-25 @ 20:01:38
Postat av: GM

Det stämmer Ribben! Dock så är cupen efter säsongen!Om intresse finns så kan vi ju kolla upp om det finns några cuper eller dylikt

2010-05-25 @ 20:14:49
Postat av: Anonym

Jag måste få tillägga en kommentar från Nicke som fick tyst på motståndaren, "du har väl inte sett en f*tta på vykort ens" :D

2010-05-25 @ 20:52:12
Postat av: Hybris

Hatmöte ribben är väll att ta i? Kommer bli ett känsloladdat möte där jag räcknar med applåder från ateams publik. Man får inte glömma att "hybris" bogren med sina 20mål sköt hem ligasegern! Räknar med en snäll match

2010-05-25 @ 22:13:08
Postat av: #13

Ajdå, kan ta på mig det där med hälsenan, och knuffen i ryggen.. // John Alajeel Kindgren @ Facebook

2010-05-25 @ 22:24:14
Postat av: Ribben

Hybris: Det är ett riktigt hatmöte, lite som Chelsea mot Barca, fast värre. Benpipor kommer att ryka!

2010-05-26 @ 09:22:12
Postat av: Rekatochklart

Oddsen på att Kalle inte kommer våga deltaga ligger nu på 1.01

2010-05-26 @ 16:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0