BK Ölkaggen - Atem 1-7 (0-1)

7-1. Detta blev slutresultatet efter gårdagens holmgång. När man kommer hem från en match i korpen och ska skriva matchrapport brukar det var en ganska enkel uppgift. Efter gårdagens insats är det dock desto svårare. Detta främst beroende på alla underbara sekvenser som andra halvlek innehöll. Att komma ihåg alla snygga passningar, kliniska avslut och dribblingskonster är krävande... Har dock försökt att knåpat ihop ett referat i alla hast denna härliga torsdag...

1:a halvlek

Första halvlek ska vi helst glömma. Vi såg övermodiga ut och tog svåra beslut istället för enkla. Motståndarna var visserligen bra, men det kändes som vi gjorde vår sämsta halvlek för säsongen. Det ända positiva från första halvleken är Nickes svettiga räddning på ett närskott och Wahlboms distinkta nick till 1-0 i början av matchen. Inlägget kom från Cap och var perfekt, likaså avslutet. I paus kommer vi överens om att höja oss spelmässigt och ta för oss i närkamperna. Detta koncept blir vinnande.

2:a halvlek

Om första halvleken var dålig är andra halvlek raka motsatsen. Överlägset vår bästa halvek i år.  Vi får igång kortpassningsspelet och får med många spelare i anfallet. Genast börjar vi producera framåt. Jag har tyvärr inte koll på vilka som spelade fram till alla målen, men jag hoppas ni har överseende med detta. Det jag vet är däremot att tvåan kommer då Sanden får på en fin pärla i nättaket efter några minuter in i andra. Därefter är det övertag för oss. Trean prickar Tidan säkert in och fyran skjuter artistspelaren C. Holm i mål med vänstern. Efter detta gör motståndarna deras enda mål på en vass kontring. Sedan kom det att handla om Ateam för hela slanten. Christian Holm börjar tillsammans med sina kollegor dominera mittfältet och nu är det proppen ur. Vi radar upp härliga kombinationer och målen trillar enkelt in. Holm styr in femman likt en måltjuv, 5-1. Pecka får på ett riktigt smultron från halva plan, 6-1, och Holm avslutar andra halvlek med 7-1:an... Underbart!

Sammanfattning

Som jag skrivit tidigare gör vi en riktigt dålig första halvlek, men en riktigt bra andra. Motståndarna orkar helt enkelt inte stå upp mot oss i andra då vi trummar på framåt. Alla har spring i benen och bidrar! Skönt för oss är att vi återigen får betalt genom tre nya poäng. Nu har Ateam 4 raka vinster och 12 poäng på kontot. Dock är vi inga världsmästare för det, det återstår mycket jobb...

Publik

5 Betalande. Tack familjen Holm för stödet plus en korpulent dam på andra sidan.

Målskyttar

C. Holm 3
Wahlbom 1
Sandh 1
Tidan 1
Pecka 1

Betyg

Det fanns många att välja på med undantag för de tre som jag valde. Även Sanden, Pecka, Cap, Wahlbom, Alex, Larry, Kroaten, Nicke gör bra insatser. Hm... det blir alla: -)

OOO - C. Holm. Killen har en ruskigt fin bolltouch. Det syns att han jobbat mycket med den på Aftongatan (är jag rätt nu) i sin ungdom. Börjar matchen lite trevande, men jobbar sig sedan in i den och är slutligen planens dominant. 3 mål och inblandad i det mesta är ett fantastiskt betyg! Vi hör oss om du är aktuell i fortsättningen...

OO - Ribbencrantz. Nu börjar Jaap Stams mongolida bror att vakna. Det han saknar i snabbhet tar han igen i positionsspel. Gör en riktigt bra första halvlek då motståndarna pressar på...
O - Tidan. Mannen med det enkla spelet, lagspelaren. Vår egna Pep Guardiola . Får kröna ett bra dagsverke med ett mål. Kul för Tidan!

Matchens frågetecken

Kul att se Sanden så spelsugen. När vi är elva man, dvs. fyra avbytare gör killen ett byte i andra halvlek på 17 minuter ungefär… Visste killen om det? Han är för skön… Liknar Peckas långkörare från förra säsongen. Lugn nu Pecka, du behöver inte kommentera detta…

Matchens utroptecken

Det finns många utropstecken från matchen. Alla artistspelarnas inhopp, Nickes parader i målet, mittfältarnas uppätning av motståndarna, Walles tvåfotare *2, Larrys klackpass, Ribbens fina brytningsspel, Peckas drömmål… Jaa ni, välj själva!

Hört efter matchen

Måste få ha lite hybris. Kolla klippet och lär http://www.youtube.com/watch?v=jHy0onvjnuI&feature=related ! Ronaldinho gör den efter 20 sek. in i klippet. En tiki taka eller va brassarna kallar det för. Själv gjorde jag en omvänd sådan. Om än ruskigt långsam J Efter matchen sa han som jag gjorde den på att den var riktigt snygg. Jag svarade med att det var tragiskt att till och med jag gick på den… Nästa steg blir o göra den i fart, återkommer om några år…

Skytteliga efter matchen

Pecka 5
Strand 4
C. Holm 3
Cap, Sandh, Tidan, Wahlbom 2
Hampus, Ribben 1
Bolliga efter fyra matcher
Pecka 5.st
Alex, C Holm, Sandh 3.st
Cap, Ribben, Strand, Wahlbom 2.st
Nicke, Tidan 1.st

Sådär. Vet inte om allt stämmer men jag tror det. Har skrivit i bilen, så det kan förekomma endel grammatiska fel och vara allmänt slarvig som jag nämnde i ingressen. Trevlig helg i alla fall och väl mött i nästa vecka! Sköt er kost!

/W.

Kommentarer
Postat av: Ribben

Härlig matchrapport, jag gillar även att du använder ordet "ingressen", det är inte så vanligt förekommande, vilket är synd.



Jag tycker att de är jävligt dåliga på att uppdatera tabellen på korpen. Tråkigt.

2010-05-20 @ 23:58:55
Postat av: holm

aftongatan stämmer fredrik och även a-team-profiler som peter annell och johan sandh lade grunden till sina karriärer på denna idylliska gata.. det var kul att vara med och spela. det ligger en oerhörd stolthet i att dra på sig a-team-tröjan (rp-tröjan) och jag är gärna med igen om det behövs!

2010-05-21 @ 19:36:54
Postat av: GM

Det låter fantastiskt att det finns folk som värderar den röda tröjan. Jag som GM kommer ringa så fort det är manfall i truppen!

2010-05-21 @ 21:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0