Kingstreet FC - Ateam 2-4 (2-3)

För första gången i år var det rejält manfall hos Ateam inför dagens seriefinal mot Kingstreet FC. Till matchen saknades sedan tidigare vår Cap p.g.a det röda kortet han fick mot Gomér & Andersson, och de andra som inte kunde närvara var Hampus, Daven, Sandh, Sebbe, Patte. En lång lista och tufft arbete för GM att få ihop ett lag! Därför var för dagen Slaktarn Liljegren inlånad samt Cristiano Holm! Lägg därtill att Pecka skulle dyka upp sent till matchstart, samt att Alex glömt pengar till domaren. Körigt värre, men inget är omöjligt visade det sig för Ateam. Vinst blev det i seriefinalen och laget skaffade sig ett grymt bra utgångsläge inför framtiden!

1:a halvlek

Eftersom vi inte hade de perfekta förutsättningarna inför matchen inledde Ateam aningen skakigt. Det såg lite rörigt ut, vilket medförde att vi hade svårt att ta tag i spelet. Dock gjorde inte motståndarna det heller. Inledning präglades av två lag som kände på varandra och ingen ville göra misstag. Att vi kom att få ettan var nog mer en tillfällighet. Ribben slog en hård frispark mot mål som Wahlbom snyggt skarvar in med foten bakom motståndarnas målvakt, 0-1! Efter vårt inledningsmål slappnar vi dock av. Motståndarna äter sig sakta men säkert in i matchen. På en fast situation träffar deras vassa forward bollen perfekt med huvudet, 1-1. Tvåan låter heller inte vänta på sig. Vi såsar i försvaret och efter en tilltrasslad situation gör motståndarna mål, 2-1. Tungt för oss, samt att det känns något orättvist!

Efter detta mål höjs spelkvalitén måste jag säga. Endel fina kombinationer från båda lagen, samt en domare som "släpper på spelet" och skapar flyt i matchen bidrar till detta. Att vi då får 2-2 och 2-3 innan paus måste kännas  knäckande för våra motståndare. 2-2 kommer efter en boll från Tidan som Wahlbom behandlar bra. Han gör sin favoritfint, Cruyff-finten (alltid) och får på ett placerat skott med vänstern i bortre hörnet. Ledningsmålet låter sedan inte vänta på sig och är även det ett placerat skott. Dock skall väl erkännas att det nog var menat som ett inlägg, men bollen går direkt i mål (kändes som Cristiano touch, men CH bjussar vänskapligt på det) då Cristiano stör målvakten i deras kasse. 2-3 och ledning i halvtid!

2:a halvlek

Andra halvlek kontrolleras av Ateam. Båda lagen spelar småtrevligt, utan att få till det i sista tredjedelen. Tidan har ett rungande skott  som nästintill hittar krysset och motståndarna har en bra nick som Nicke kan avvärja. Även Pecka, Holm och Didde har några chanser, men 2-4 låter vänta på sig en bit in i andra. Efter en snabb omställning får återigen Wahlbom på ett bra skott som letar sig in lågt i målvaktens vänstra hörn. Resterande tid av matchen spelas av och 3 nya poäng inkasseras för Ateam...

Sammafattning

Dagens match är både chansrik och rolig! Vi har visserligen en tunn trupp, men alla som är med gör bra insatser! Båda lagen försöker också spela en attraktiv fotboll, vilket vi lyckas bäst med! I alla fall en effektiv sådan...:-) Lägg därtill att domaren gör en bra insats och bidrar till trevlig stämning på planen...Inget är klart än i serien, men nu ska det mycket till för att vi ska tappa denna ledning som vi spelat till oss!

Publik

1, Nadja...Tack ska du ha! Tråkigt att inte fler ville se denna seriefinal...

Målskyttar

Wahlbom 4 (Hedersknyffeln CH var kanske på 2-3:an)

Betyg

Vill poängtera att alla som deltar idag gör bra insatser. Hade svårt att välja vem jag ville ge en boll...

Wahlbom OOO - Gör målen för dagen och är delaktig i det mesta framåt...(inte så konstigt när jag lirar forward) Dock gör Wahlbom det bra. Speciellt första målet med styrning på Ribbens frispark. Ribben ville meddela att det var andra matchen i rad som han hitta mig framför mål! Beror det på att vi känner varandra så bra älskling?:-)

Tidan OO - Involverad i mycket framåt idag. Tar för sig på mittfältet och nästintill äger det. Var värd att få hänga ett, men det kommer nästa match!

Slaktarn O - Mest för du ställde upp och hade 4-0 i någonting som du snackade om. Tror det var brytningar du surra om... Inte den tryggaste på fötterna, men med huvudet är du KUNG! Tack för inhoppet...

Matchens frågetecken

Detta skedde visserligen efter matchen, men Cristiano, är du medveten om att du tog med dig vattenflaskorna? :-)  Vi reflekterade kring detta och undrar om det var taktik för att du tycker det är kul och vill vara med nästa match?! För mig är du iofs alltid klaaaaaar...

Matchens utropstecken

Vi vinner dagens seriefinal trots en tunn trupp. Inget kan nu stoppa Ateams promotion verkar det som! Tack alla inhoppare samt alla andra som var där och bidrog till vinsten i seriefinalen!

Hört efter matchen

Hörde att motståndarnas nummer tio hade en mindre show rent snackmässigt under hela matchen. Kommentaren "nu blommar vi ut grabbar" får Tommy Söderberg att framstå som en lekman. Även kommentaren "nu höjer vi styrspelet" får en taktiker som Lars Lagerbäck att blekna. Festlig figur nummer 10!

Skytteliga efter åtta matcher

Wahlbom 10
Strand 6
Pecka 5
Sanden 4
Cap, C.Holm, Tidan 3
Hampus, Patte, Ribben 1


Bolliga efter åtta matcher

Pecka, Wahlbom 9
Nicke 7
Cap 5
Tidan 4
Alex, C.Holm, Ribben, Sanden 3
Strand 2
Slaktarn 1

Sista matchen innan upphållet spelas på måndag mot Ekängen. Vinst är det ända som räknas i denna match! Innan den spelas kan ni låta er inspireras av VM som startar på fredag. Ses om en dryg vecka!

/W.

Kommentarer
Postat av: GM

fantastisk rapport som vanligt w

2010-06-07 @ 21:25:47
Postat av: Ribben

Härligt. Slaktarn menade att han var inne på 4 mål framåt och 0 bakåt, alltså +4 i hockeytermer.

2010-06-07 @ 21:52:34
Postat av: Macke

4 nya mål Walle?! Har du specialstuderat videos av "Pippo" under hans glansdagar?! Nu vet jag vem jag ska hålla koll på i sommar.



Slaktarn/Ribben i backlinjen? En berättigad fråga: Hur kunde ni undgå att hålla nollan?

2010-06-07 @ 22:37:55
Postat av: W.

Stämmer Macke :-)Vet inte riktigt vad som hände. Är i ruskigt bra form nu. Beror delvis på den uppbyggnadsträningen jag haft med Paul Balsom, landslagets fysiolog samt de timmar jag studerat videoupptagningar på Carsten Jancker...Börjar bära frukt! Skall tilläggas att jag firade 1-0 målet på Inzaghi manér då jag visade tydligt att det var jag som var på bollen... Ribben, ok, då förstår jag...Finns det nåt svar på Mackes fråga förresten, undrar med Ribben o co? Heder och vördnad!

2010-06-07 @ 23:32:26
Postat av: Hemkommen från måndagsklubben

Gillar att du tar upp hockeytermerna Ribben, vilket skulle visa att jag leder den tror jag, har inte släppt in ett ända mål än, såja nu fick jag det sagt:D /Cap

2010-06-08 @ 04:12:00
Postat av: Holm

måste bara ösa beröm över walles krönikor och fotbollsspel! det var inte många misstag från din sida igår, du höll i bollen när det behövdes och släppte den i rätt lägen,storstilat! något du kan förbättra är dina könsorgansliknelser i halvtid..

2010-06-08 @ 10:01:19
Postat av: Ribben

Cap: Det är inte så konstigt när du slänger dig ut för att byta när bollen är på väg att gå in...



Macke: Det var två riktiga skitmål de gjorde. Det första var ett inlägg som touchade Alex i ryggen och ställde Nicke i målet, det andra började med att jag gjorde en brytning och skulle rensa men träffade Tidan i bröstet, bollen kommer till motståndare, vi håller på och kladdar precis brevid eget mål och deras forward får tag i bollen och glidtacklar den på någon i vårt lag vilket ställer Nicke igen. De hade några lägen som var bättre än det, men på målen var det egentligen icke-chanser. Hoppas att du nöjer dig med den förklaringen.

2010-06-08 @ 10:05:19
Postat av: W

Tack Christian! Blev lite fel där :-) Skall använda ordet vulva istället, känns mer rätt år 2010.



Cap leder definitivt den ligan, det har han påtalat för mig ett ex antal gånger. Starkt jobbat helt enkelt! Tumme upp! Dock undrar jag då jag spelat alla matcher, vilka matcher har du stått i mål då du inte släppt in ett enda mål :-) Nu var jag rolig va som vanligt Jeff!

2010-06-08 @ 11:13:43
Postat av: Cap

Finurligt sagt W:) Trodde inte jag behövde påpeka det. Ribben: Kom inte och säg något annat än att ni inte får hjälp av mittfältet hehe:D SÅJA MAGNUSSON! Ladda för nästa game nu, jag är tokladdad, kanske ta över busligan också, eller leder jag den också redan.. Viss hybris nu.

2010-06-08 @ 11:27:42
Postat av: Ribben

Cap, du får tagga ner lite, det bästa är om du får börja på bänken för du verkar överladdad :D

2010-06-08 @ 11:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0