ICA Skillingen - Ateam 0-6 (0-1)

En korpmatch varar i 60 minuter. Skönt för det något trögstartade Ateam som allt som oftast producerar efter matchens sidbyte.Så ock under gårdagen. Med 5-0 på motståndarna i andra och bud på flera tog man sin sjätte raka seger. Ramstarkt bakåt och kreativt framgåt ger oss självförtroende inför onsdagens viktiga drabbning!


1:a halvlek

Första halvlek är en uppvisning i missade målchanser. Alla "offensiva" spelare har bra lägen som inte resulterar i mål. B.la. så kontrar Sebba starkt, men har svårt i avslutsläget, Pecka försöker sig på distansskott utan resultat och Sanden löper, samt dribblar mycket utan att riktigt få till det. Vi är alldeles för omständliga och tar felatiga beslut i lägen där vi har chans att måla. Även motståndarnas målvakt har tur som träffas av en hårt slagen frispark. Visserligen kommer vi ändå att vinna första halvlek efter ett behärskat avslut av Tidan då han placerar bollen säkert bakom motståndarnas målvakt. Vem som assistera till målet har jag glömt, men skönt att äntligen få betalt för allt slit! Bakåt ser det tryggt ut och motståndarna skapar ingenting. Detta kom att gälla hela matchen tack var ett starkt försvarsspel...

I första halvlek uppstår även en tråkig incident. Motståndarnas korpulente åldring satsar fullständigt på en nedsparkning av Sebbe och lyckas! Inte snyggt!  Sebbe reagerar genom en eftersläng, om än en smula onödigt. Dock är det ännu onödigare då motståndaren sedan mottar/slår? slag mot Sebbe. Som tur är kommer flera Ateamspelare till undsättning och Sebbe får en varning för tilltaget. Helt rätt, men domaren missar fullkomligt att varna Skillingens buse! En varning på honom hade definitivt varit befogat!


2:a halvlek

Efter ett snack i pausen bestämmer vi oss för att inte lägga energi på motståndarna eller domaren som knappt blåser för något. Detta ger direkt resultat. Därför känns det extra skönt att Sebbe får trycka till sin kombatant från första halvlek och distinkt skjuta in 2-0:an. Efter detta dör våra motståndare fullkomligt...

3-0 kommer efter att Wahlbom legat och fiskat. Med en fin passning (tror det är Sandh, Pecka inblandad med) görs mål med W:s yttersida. Efter detta uppstår en lite roliga situation. Sandh blir något oväntat besviken på sig sjäv efter en felpass. Ilsket löper den annars så timida gossen mot bänken o skriker byte. Därefter hoppar Sebbe in, vi återtar bollen och Sebbe petar enkelt in 4-0 i öppen kasse. Du skulle inte bytt Sandh:-) Innan matchen är slut får Skillingens mål två ytterligare påhälsningar. 5-0 av Wahlbom på ett friläge och 6-0 gör Patte i matchens slutskede. Snyggt skott! Detta kom även att bli matchens slutresultat, utklassning!


Sammanfattning

Som jag skrev är det andra halvlek som avgör. En kombination av tryten ork hos motståndarna, samt att vi gör en bra andra halvlek är vinstreceptet för dagen. Två raka hållna nollor kan bli tre och förhoppningsvis kan vi fortsätta på den inslagna vinstvägen genom en seger mot Bogren och co...


Publik

12 betalande. Vi hade fyra, nästan rekord. Kan vi slå det på onsdag? Förhoppningar finns!


Målskyttar

Strand 2

Wahlbom 2

Tidan 1

Patte 1


Betyg

Duktiga spelare bakåt, Sebbe het, men dessa spelare fick bollar...

OOO - Pecka. Spindeln i näte, navet, katalysatorn! Det mesta helt enkelt... Gör ett hästjobb på mitten i Caps frånvaro. Får tyvärr inte sätta dit någon, men hotar hela tiden med sitt mäktiga skott! Måste vara tråkig att möta...Dagens bästa spelare!

OO - Wahlbom. Ödmjukhet må inte vara min stakaste egenskap. Försökte ta på mig de objektiva glasögonen och då komma fram till en bättre kandidat, men jag klarade det inte. Pecka övertalade mig omedvetet när han sa att han tyckte att jag skulle ha tre bollar för gårdagens match. Riktigt så bra var jag inte, men det räckte till två. Två mål, vunna närkamper och några snygga dribblingar. Okej att det blir lite mycket kladd ibland (ska försöka dra ner på det) men det är min spelstil...

O - Tidan. Låg länge på två plus länge tills min balljor kom. Gjorde det viktiga 1-0 målet. Är grymt kylig i sina avslutningslägen. Jobbade hårt och slet kopiöst under 60 min. Fin form nu!


Matchens frågetecken

Var det någon förutom Fredrik Wahlbom (tränarmaterial att se sådant) som såg Tidans löpning vid Pattes 6-0 mål. Osa klass där! Att dra med försvaret sådär som han gjorde hör hemma på en högre nivå. Gata för Patte! Mer sådant av alla spelare, dvs. att överlappa och göra det tråkiga jobbet så kommer vi springa igenom serien obesegrade.


Matchens utropstecken

Rörde sig domaren något under hela matchen? Nicke sprang garanterat mer än gårdagens tomte. Han var långt ifrån situationerna hela tiden...Till Sebbe sa han vid kurret följande; "-Du killen, du har fått din sista chans"! Vi räknade med rött, han gav gult...hade han koll på det? Festligt!


Hört efter matchen

C.Holm berättade för mig att Pecka sagt följande; "-Alltså Nicke tycker fan om att provocera". Bra konstaterande Pecka! Hur länge har ni känt varandra? Inget nytt under solen, men du kul att du kom på det igår...


Skytteliga efter sex matcher

Stran 6
Pecka 5
Wahlbom 4
Cap, C.Holm, Sanden, Tidan 3
Hampus, Patte, Ribben 1


Bolliga efter sex matcher


Pecka 9
Cap 5
Nicke, Wahlbom 4
Alex, C.Holm, Sandh 3
Ribben, Strand, Tidan 2

 

 

Match mot Judas Bogren på onsdag som verkar gjort ett rejält uppköp i sitt klubbbyte (läs med ironi). Vill bara meddela om Gunilla läser det här för dig att det kan bli tufft för dig på onsdag. Vi ser fram emot matchen med tillförsikt! En fråga, om du mot förmodan skulle göra mål på din gamla klubb, kommer du fira målet? Blir en intressant drabbning, så ta med alla ni känner för Ateams nästa match på onsdag, då kör vi!

 

/W.


 


Kommentarer
Postat av: Cap

Bra jobbat gubbar, starkt! Bra skrivet Walle, riktigt rolig läsning varje gång. Kul o höra Pecka, likt Cannavaro utan sin Nesta VM 2006:D Ladda för imorgon nu, låt oss smälla på lite hårdare än vanligt, en liten förberedelse inför seriefinalen.

2010-06-01 @ 17:15:09
Postat av: didde

kan vara med imorgon ,! / didde

2010-06-01 @ 18:33:24
Postat av: hybris

Går in med matchen med ödmjukhet, mot mitt gamla lag. Tycker det är konstigt av CAP att fråga random spelare på stan som ej har spelat en match i ateam, om dem kan vara med o spela på ons. Verkar inte som cap tror på sitt egna lag!Ska bli kul att möta sina gamla lagkompisar igen "om ni nu får vara med för cap" Ps Walle kul för dig att din knullkompis "Macke andersson" kommer att se matchen.

2010-06-01 @ 18:55:43
Postat av: hybris

till ribben, såg några stavfel så du behöver ej kommentera min svenska TACK

2010-06-01 @ 19:00:40
Postat av: Cap

Jag är kapten för korpens vackraste och bästa lag. Jag har ingenting med uttagningarna att göra så vad är det för rykten du försöker sprida. Tycker ditt uppförande inte är OK mot "ditt" gamla lag. Senaste inlägget visar endast A-teamspelare vilket motbevisar dina anklagelser. Det här kommer förbättra vår insats imorgon och det kommer innebära mer smärta för dig Balle "hej jag jobbar på solo" Kogren:D. På plan är vi inte vänner!

2010-06-01 @ 21:18:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0