Ekängen United - Ateam 1-5 (0-2)

Avslutningsmatchen för vårsäsongen blev en enkel resa för Ateam. Med 5-1 mot Ekängen United säkrades seriesegern och de röda hjältarna kunde efter slutsignalen under gårdagen jubla. Alla spelare som varit delaktiga i laget kan klappa sig själv på axeln för sina insatser under säsongen. Dock skall vi se till att vinna de två återstående matcherna som väntar i höst. Eller hur!


1:a halvlek

Trots att laget hade möjlighet att spela till sig seriesegern under gårdagen såg spelet i första halvlek håglöst ut. Inställningen som funnits i de tidigare matcherna såg ut att saknas hos vissa spelare (kan erkänna att jag var en av dem, därav var jag bedrövlig. Vilka som var bra i Ateam, respektive dåliga, syntes klart. Den för dagen något bristande motivation kan ha berott på att våra motståndare knappt förmådde att skapa något. Detta gjorde oss något för avslappnade. Framåt var vi ineffektiva. Wahlbom missade ett friläge i första, där han enligt rapporter ifrån sina kamrater kunde passat. Även ett skott tog i stolpen från nämnde person. Pecka hade också ett bra läge som sumpades då målvakten hos motståndarna fick sträcka ut. 1-0 kom visserligen av dessa två spelare på ett turligt sätt. Pecka avlossade stora kanonen som tog Wahlbom i magen/bröstet och styrdes in. 2-0 gjordes därefter av Patte och detta var betydligt snyggare. Med en väl slagen hörna från Didde hittade Patte målet med pannan, behärskat. Detta kom att bli resultatet i halvtid.


2:a halvlek

I andra halvleken fortsatte ineffektivitet att vara ledordet. Wahlbom var den största målsumparen med trubbiga avslut, långt ifrån de han satt i tidigare matcher. Även Cap och Sebbe missade bra lägen. Dock gjorde detta inget då vi kontrollerade matchen. Cap kom att spela fram Sebbe enkelt till 3-0 innan han själv efter lite dribblingar pricksköt in 4-0. Däremellan hade motståndarnas back fått på sin livs träff bakom en chanslös Nicke. Om han sätter 1 av 1000 sådana igen är jag den första att gå ner på honom…J 5-1 var för dagen det snyggaste och kom av nämnde Wahlbom. Återkommer om detta under matchens utropstecken.


Sammanfattning

Man kan kortfattat säga att gårdagens match var en ända transportsträcka. Ekängen hade definitivt det sämsta försvarsspelet då det var vidöppet i de bakre regionerna hos dem. Att vi inte vinner med mer är en gåta! Dock tar vi de tre viktiga poängen som vi ska göra och avslutar vårsäsongen med sammanlagt 27 inspelade poäng. Stort grabbar!


Publik

12 betalande.


Målskyttar

Wahlbom 2

Patte 1

Strand 1

Cap 1


Betyg

OOO - Didde. Gör sin bästa match för säsongen. Bra framåt. Slår hörnan som ger det viktiga 2-0- målet! Snyggt!

OO - Cap. En av de spelare som visar motivation efter att varit avstängd den senaste matchen. Gör ett mål som lök på laxen. Låg bakom flera mål, men kan göra något till för att få tre bollar. Stora krav har vi på en av vår bästa spelare.

O - Patte. Ett mål och gediget arbete. Räcker långt, här till en boll. Stackars Alex och Daven blev precis utan. Tufft att spela i Ateam! Alex är den spelare som kanske fått aningen för några bollar, men två matcher återstår :-)


Matchens frågetecken

Stort att vi drar hela 12 personer och motståndarna 0. Vår bästa publiksiffra. Var har all åskådare varit innan? Och till den viktiga frågan, vart var alla vuvuzelerna som det snackats om den senaste tiden?


Matchens utropstecken

Wahlboms friläge från egen planhalva i slutskedet av gårdagens match var klass rakt igenom. Påväg fram till mål hann han tänka minst 3 olika tankar. Ska han gå på kraft, placerar bollen eller göra något snyggt. Han hade full kontroll på bollen, men när han närmade sig straffområdet fick han tillslut bollen för långt ifrån sig likt en gosse på sitt första fotbollskollo. Tillslut lyckades han peta bollen på den utrusande målvakten och med ett motlägg sedan fick vi se bollen via Wahlboms kropp gå in i en båge i mål. Svårt att förklara. Något man var tvungen att se! Klassavslut och nominerat till årets snyggast mål alla kategorier...


Hört efter matchen

En från Ateam pratade med en motståndare vi har kvar att möta i gruppen. Personen i fråga spelar i Domarn som vi möter i sista matchen. Han lät meddela att han hoppades på fullt lag hos dem... Det är skillnad på krav och målsättningar hos olika lag i serien J


Skytteliga efter nio matcher

Wahlbom 12
Strand 7
Pecka 5
Cap, Sanden 4
C.Holm, Tidan 3                                                                                                                                       Patte 2
Hampus, Ribben 1


Bolliga efter nio matcher

Pecka, Wahlbom 9
Cap, Nicke 7
Tidan 4
Alex, C.Holm, Didde, Ribben, Sanden 3
Strand 2
Patte, Slaktarn 1

 

Tack för alla matcher som varit säger internetansvarige. Hoppas ni haft en trevlig läsning under våren och sommaren. Ska bli skönt nu att få lite semester från skrivandet. Det sista matchreferatet var jobbigt att skriva. Dock är det alltid kul när något handlar om Ateam. Därför så kommer eventuellt något sommarreportage med de hetaste spelarna i Ateam senare i sommar. Håll utkik. Tack även till alla fans  som varit närvarande vid Ateams matcher. Välkomna tillbaka i höst! Trevlig sommar till spelare och fans önskar bloggen!

 

/W.


Kommentarer
Postat av: Ribben

Dålig respons. Som vanligt mycket bra rapport!

2010-06-18 @ 16:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0