Ateam - Domarn 4-0 (3-0)

Första matchen efter uppehållet för serieledarna. Svåra förhållanden bjöds på Korpvallarna då planen mer liknade en leråker än en  gräsmatta. Dock bemästrade Ateam detta riktigt bra, speciellt i första halvek, då man genom fint kortpassningsspel lade grunden till en säker seger med 4-0 mot ett för dagen överraskande bra motstånd.

1:a halvlek
Ateam kom till dagens match mot Domarn med endast nio spelare. Utav dessa var flera artistspelare och det syntes att de var sugna på att visa upp sig från sin bästa sida. Vidare medförde även detta att Ateam-spelarna redan från början lade i en hög växel mot motståndarnas mål. Vi hade bra passningskombinationer och många farliga lägen, men skärpan i avsluten verkade saknas. Wahlbom hade i inledningen ett bra läge där ha blev för ivrig och sköt utanför. Detsamma gällde sir Annell i en liknande situation. Även Didde hade två solklara tillfällen där han kunnat klappa till bollen och Sebbe hade en uppsjö av rena avslutningslägen framför mål där motståndarnas målvakt Palmqvist storspelade för dagen.

Vårt första mål gjordes av Holm. Dett skedde just efter fint kortpassningsspel signerat Wahlbom/Peckal och sedan en elgant chip av vår Cristiano...Holm alltså. Tvåan lät heller inte vänta på sig. Nicke var ruskigt snabb iväg med ett utkast som Sebbe snappade upp och via Palmquist rullade in. 3-0 och vårt sista mål innan halvtid kom av den för dagen hetaste spelaren. Persa Thunberg var inlånad som back (påminner oerhört mycket om den gamle världsbacken Sergio Barjuan, fast ljushårig i sin etriga spelstil, googla om ni är okunniga i viktig fotbollskunskap) men hamnade överallt på planen. Vid ett tillfälle följde han med upp och avslutade med sin höger i ett anfall som resulterade i mål. Paus och säker ledning, även om motståndarna hade haft ett antal läge som Nicke räddat med briljans.

2:a halvlek
Om första halvleken bestod av fint passingsspel innhöll den andra mer sparka och spring-spel. Som sagt bjöd planen inte in till något extra ordinärt, men att det roligaste i en halvlek kan vara en märklig brytning där Slaktarn ligger raklång talar sitt tydliga språk. Nämnde herre hade även en bra nick som tog klockrent i ribban. Även Pecka hade en fin målchans genom ett närskott som tyvärr Palmquist idioträddade. Minuter senare skulle Pecka få sin revansch då han avlossade stor bösan. Dock gick han inte på kraft utan finess och 4-0 satt säkert i målvaktens högra hörn. Vidare fortsatte vi att bränna med Stranden som största sumparen...:-)
Om motståndarna kan nämnas att de hade en rad lägen i andra, men även Nicke idioträddade då bollen dansade på mållinjen två gånger om. 4-0 kom att bli slutresultatet mot Domarn.

Sammanfattning
Rörande matchen kan man kortfattat säga följande, bra första halvlek, sämre andra. Det som är trevligt är att vi återigen håller nollan genom bra målvakts- och backspel. Våra artistspelare i Persa, Slaktarn och Holm gör fina insatser. Även Nicke och Pecka förtjänar beröm.

Publik
4 betalande

Målskyttar
Holm 1
Strand 1
Persa 1
Pecka 1

Betyg
OOO - Persa. Första matchen med gänget, ändå bäst. Ersatte Alex med bravur och följde med upp i anfallet gång på gång. Såg ruggigt spelsugen ut. Aktuellt nyförvärv till nästa säsong, dock lockar USA för nämnde spelare.

OO - Nicke. Några riktigt fina räddningar, speciellt i andra. Ser tryggt ut på målvaktsposten. Bra utkast.

O - Slaktarn. Stod mellan nämnde man och Holm/Pecka. Dock var Slaktarn outstanding därbak och såg riktigt vass ut. Bröt bollarna på alla möjliga sätt och var nära att måla. Med Slaktarn i laget har vi ännu inte släppt in något mål. De ni!

Matchens frågetecken
En rad frågetecken under gårdagen. Nummer ett; vet inte motståndarna om att man inte ska jävlas med den hetlevrade Pecka, kan sluta illa då... Vidare; vad sysslar han med brillor i vårt lag med. Han försöker likna John Terry genom att slänga sig och försöka bryta med huvudet, han saxsparkar iväg rensningar, samt försöker bryta bollen spektakulärt med foten bakom sig släpande (svårt att förklara). Försöker lista ut hur denne man tänker i alla dessa situationer, men blir bara tokig av att försöka. Ribben är show. Samt den sista frågan; hur kunde Stranden bränna det öppna målet. En rad frågor utan svar finns från gårdagen...:-)

Matchens utropstecken
Palmquist, motståndarnas målvakt. Har redan nämnt alla hans räddningar, men utan honom i mål hade det kunnat rinna iväg ännnu mer, vad sägs om 9-0 ?! Ytterst troligt säger jag...

Hört efter matchen
Återigen Ribben. I Peckas bil frågar Ribben rörande "Pecka-situationen" om någon såg att han smög upp bakom Pecka och var beredd på uppbackning om något otrevligt skulle ske. Därför lugnade sig den framrusande motståndaren i Domarn ner sig då han kände enorm rädsla för Ribben. Hmm. Ingen såg något Ribben, men det stämmer säkert...Civilkurage!

Skytteliga efter tio matcher
Wahlbom 12
Strand 8
Pecka 6
Cap, Sanden, C Holm 4
Tidan 3                    
Patte 2
Hampus, Ribben, Persa 1


Bolliga efter tio matcher
Pecka, Wahlbom, Nicke 9
Cap 7
Tidan 4
Alex, C.Holm, Didde, Ribben, Sanden, Persa 3
Strand, Slaktarn 2
Patte 1

/W.

Kommentarer
Postat av: Cap

Tack Walle, bra skrivet som vanligt! En match kvar gubbar då vi ska vinna samt hålla nollan.

2010-08-10 @ 21:51:01
Postat av: christiano

Känns skönt att ha en spelare i laget som smyger upp bakom en i alla lägen! Tack Ribben..

2010-08-11 @ 11:48:32
Postat av: Gm

Tack för ett mycket bra referat Fredrik

2010-08-11 @ 17:17:20
Postat av: Pete

Bra referat fursten! Är det någon som är sugen på att öla på lördag? Jag är ruggigt sugen då man inte kan hänga på måndagsklubben efter matcherna...

2010-08-11 @ 21:16:45
Postat av: Pete

Tittar på matchen och konstaterar att chippen har en del att lära av holma när det kommer till att chippa!

2010-08-11 @ 21:42:57
Postat av: Cap

Vi i LHK har lagfest hela dagen på lördag med start 08.00. Klart du kan hänga på MK Pete, 3 ggr kvar, sista kvällen kommer bli riktigt bra!:)

2010-08-11 @ 23:53:12
Postat av: W.

Kommer att vara med Cap och co. Du får gärna möta upp mig på Platå, dock med hel skjorta Pecka! :-)

2010-08-12 @ 23:25:34
Postat av: W.

För övrigt, tack för de positiva tongångarna rörande matchreferatet. Helst ser jag att ni går ner på mig lördag natt klockan 03.30, om jag mot förmodan inte hittat något i fyndhörnan på Harrys 02.45...

2010-08-12 @ 23:29:44
Postat av: Pete

Låter helt klart intressant! Jag hör av mig efter Premier League på lördag. Walle, när det kommer till fighter på Platå tycker jag du ska ligga ganska så lågt =)

2010-08-13 @ 07:02:18
Postat av: strand

Pecka gjorde inget.. han blev provocerad:D Ville bara ha sin GT!

2010-08-13 @ 11:20:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0