A-team - FC Stek 2-0


  • Det fanns många frågetecken inför dagens match. Stämningen i laget var visserligen god, men frågorna var många innan matchstart. Nedan följer ett axplock av det som for genom mitt huvud bara minuter innan domaren blåste igång matchen på Korpvallarna.
  • Vem skulle ersätta mittfältsdynamon Pecka som fungerat som en ypperlig tvåväggsspelare?
  • Vem skulle avlasta Alex och Ribben på ett så pass fint sett som GM gjort tidigare under säsongen?
  • Hur skulle Sanden stå sig i sin premiärmatch med laget?
  • Hur skulle vi klara oss utan vår kapten som haft en framträdande roll de gånger han deltagit?

Matchen inleddes i ett avvaktande tempo. Man såg att de båda lagen var spända, men framförallt A-team. Om jag själv får analysera som den enkla lekman jag är kan det dels berott på att vår GM, Markus Andreas Wilhelm Svensson hade hitta dit, samt att det var nytt publikrekord för säsong. Hela 13 st. (betalande?) var på plats i det lätt duggande regnet. (Boierth var där, extra kul)

De första femton minuterna var som sagt allt annat än intressanta. Bolltempot var lågt och inget lag tog initiativ i matchen. Det gynnade FC Stek som mest gnällde och försökte sig på sin sparka- och spring fotboll. Efter 20 minuter kom så den första riktigt heta chans, som också kom att leda till matchens första mål. Lill-Hampus slog en bra hörn (för det var väl en hörna) som yrvädret från Vidinsjö Johan Sandh nickade in mot mål. Där skarvade Wahlbom vidare bollen över FC Steks målvakt som kom på mellanhand. 1-0 målet var ett faktum och nervknutarna som fanns i laget släpptes. Efter var det återigen långsamt spel och få chanser skapades. Larry hade ett bra skottläge, men lyckades inte.                 

För att sammanfatta första halvlek kort kan man säga att det var chansfattigt och avvaktande spel. Ingen utmärkte sig nämnvärt, men backlinjen med Alex och Ribben var stabila. Även Tidan kompletterade dem bra och gjorde en stark laginsats som vikarierande back.

Andra halvlek inleddes med ett hungrigare spel från A-team. Larry briljerade på innemittfältet samtidigt som våra ytterforwardars tog fler löpningar på djupet. Vi försökte oss på fina kombinationsspel och Carsten testade skott från avstånd, dock utan resultat. När matchen stod och vägde en bit i andra halvlek kom så det andra målet. Med en blandning av ett kärnkraftverk, tänk Johan Mjällby, och en hårdskjutande Frank Lampard (Nu har jag hybris) vann Wahlbom ett motlägg för att sedan avancera och ta skott precis utanför straffområdet. Bollen satt bra högt upp i målvaktens vänstra kryss, chanslös.   2-0 och matchen kändes nästan i hamn. Efter målet skapade så FC Stek sin bästa chans. Ett fint inlägg nådde deras anfallare som nickade, men Sebbe lyckades styra den i det egna ribbkrysset. Närmre än så kom inte FC Stek. 

Vi avslutade istället de sista tio minuterarna med bra spel. Carsten träffade ribbkrysset efter ett mönsteranfall och Larry hade ett bra skott som målvakten räddad lågt. Efter 60 minuter blåste så den kedjerökande domaren (bra frekvens på ciggintaget i paus) och 2-0 segern var klar! Tre nya friska inkasserade poäng för A-team! 

Om vi nu kommer tillbaka till de frågor jag ställde mig innan matchen, så fanns det bara positiv svar efteråt.

  • Larry och Wahlbom gjorde ett gott dagsverke på innemittfältet. Den sena kommer troligtvis att tänka på sitt andra mål för dagen om det blir onani under aftonen.
  • Tidan gjorde ett gediget arbete i försvaret, en lagspelare helt klart som backar upp om det behövs därbak även om hans touch inte var den bästa för dagen.
  • Sanden var riktigt pigg matchen igenom och visade att orken var av högsta klass. Han visade även upp en hårt arbetande defensiv, tänk Dirk Kuyt. Touchen Sanden har är dock klasser bättre än Kuyts.
  • Gällande kaptenens frånvaro finns inget att tillägga. Givetvis är han vikig för laget, men det är kul att se att laget klarar sig utan sin tekniske mittfältsgeneral.

Matchens lirare: Ribbencrantz i tuff kamp med Larry (grym försvarsbrytning med korsat bakben, hm.)

(En lite parentes. Kunde tagit priset själv då ni var så ödmjuka mot mig efter matchen, speciellt bara för tvåfotaren på mittplan i andra, den var jag mest nöjd medJ.)

Vill även passa på att tacka GM för att jag fått ansvaret att skriv dagens matchreferat. Det är ingen enkel uppgift att göra det efter en så pass professionell skribent som vår GM är. Hoppas ni är nöjda! Nu gäller det dock att snart börja ladda för torsdagens match då Korpens spelschema är värre än Allsvenska. Vi möter då De omutbara om jag är korrekt påläst!? Dagens vinst kan vi njuta av ikväll, men på torsdag väntar en ny match och nya möjlighet. Dags att börja ladda. Väl mött mina herrar!

A-team-FC Stek 2-0

Publik:13 stycken, rekord!

Målskyttar:

Wahlbom 2

Matchens lirare: Kristoffer Ribbencrantz

Skytteliga:

Bogren 12 
AT 1 4 
AT 2 3 
Wahlbom 3

Ribben 2

Pecka 2 

LillDaven 2 
Larry 1 

//Fredrik ”Fat Frank” Wahlbom


Kommentarer
Postat av: teratologen

Bra skrivet min herre! Vi två får passa oss så inte våra krockar leder till skada... en "vanlig spelare" hade legat och vriidit sig i smärtor efter dessa kollisioner!

2009-06-02 @ 22:35:50
Postat av: Anonym

Bra jobbat grabbar, efter att blivit avstängd 2 matcher av diciplinkommiten så gör hybris kalle comback.Det har gått väldiga ryckten att han är på väg bort, storklubbar som ICA signalen och team THAI har försökt knyta honom.Men som han sa i media"det finns bara en klubb i mitt hjärta" så ser det ut som han stannar kvar.

2009-06-03 @ 00:27:14
Postat av: Ribben

Vi har saknat någon som kan få bollarna på sig, snubbla fram, få felträffar, få till riktiga strumprullare som knappt orkar över mållinjen, men som ändock resulterar i mål! Bogren är alltså en välkommen förstärkning.

2009-06-03 @ 13:15:55
Postat av: Ribben

En fråga, har inte Hampus gjort ett mål?

2009-06-03 @ 13:17:23
Postat av: Wahlbom

Har inte Carl-Fredrik missat två matcher mot två bra lag? Och nu ska han vara med mot ett något sämre lag seriemässigt... Är det någon mer som ser ett mönster i Bogrens frånvaro från vissa matcher:-)

2009-06-03 @ 13:30:19
Postat av: Wahlbom

Hmm. Har inte Carl-Fredrik missat två matcher mot två bra lag. Och nu ska han tydligen vara med på torsdag mot ett något sämre lag tabellmässigt...Nån mer än jag som ser ett visst mönster i Bogrens frånvaro från vissa matcher...:)

2009-06-03 @ 13:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0